oooo AEB oooo Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Opublikowano 12 Lipca 2018 Zapomniałem dodać w wątku że chodzi o 1,8t czyli benza z turbiną dużo benzyn jezdzi bez kata bo fabrycznie go yam nie było i jakoś nikt od tego nie umarł a jak mam zapchany kat to lepiej go wyciachać w cholerę niż męczyć autko i środowisko
Leopold27 Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 4 godziny temu, bartez90 napisał: Zaczęły się wymysły psychopatycznych obrońców środowiska.... Szukajcie szczęścia gdzie indziej, a nie w dziale tuning, polecam udzielania się na jakimś forum ekologicznym? Kolega nadal nie w temacie. 1
Helga Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 Kolego masz na przykład auto i sprawny kat i drugie identyczne bez kata, i odpowiedz sobie sam w którym pierwsze padnie turbo? Tylko o to chodzi a nie ekologia zaraz,tylko jeżeli po vinie ktoś sprawdzi że kat był a go nie ma to autko na części albo jakiś zamiennik na rok może wystarczy. 1
bartez90 Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 1 minutę temu, Helga napisał: Kolego masz na przykład auto i sprawny kat i drugie identyczne bez kata, i odpowiedz sobie sam w którym pierwsze padnie turbo? No przeciez ze w tym z katem bo i tak kiedys sie wypali... Zakonczcie ten temat bo nie jest on o ekologii, a tuningu (o ktorym macie zerowe pojecie).
Leopold27 Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) 3 minuty temu, bartez90 napisał: No przeciez ze w tym z katem bo i tak kiedys sie wypali... Zakonczcie ten temat bo nie jest on o ekologii, a tuningu (o ktorym macie zerowe pojecie). Najpierw padnie to bez kata,a dlaczego to poczytaj a potem pouczaj,popytaj tunerów,ja temat zakończyłem. Edytowane 12 Lipca 2018 przez Leopold27
Helga Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 8 minut temu, Leopold27 napisał: Najpierw padnie to bez kata,a dlaczego to poczytaj a potem pouczaj,popytaj tunerów,ja temat zakończyłem. Napisz koledze że to chodzi o ciśnienie w wydechu,kolega pisze programy albo się uczy dopiero. 1
bartez90 Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 13 minut temu, Leopold27 napisał: Najpierw padnie to bez kata,a dlaczego to poczytaj a potem pouczaj,popytaj tunerów,ja temat zakończyłem. No pewnie "tunerze", moze jeszcze robisz grube eko programy z seryjnym katem na pokladzie... Zreszta ja juz koncze zgodnie z zasada nie rozmawiaj z deb**** bo cie sprowadzi do swoje poziomu
Korton555 Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 Apropo ekologi, kto wycial dpf moze powoli zaczac go szukac https://wrc.net.pl/koniec-z-wycinaniem-filtrow-dpf
Helga Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) Kolega temat zakończył wcześniej,bo się połapał z kim pisze.Po twoich wpisach widać jaki poziom prezentujesz,ja również kończę temat,na przyszłość musisz poprawić gramatykę. Edytowane 12 Lipca 2018 przez Helga 1
oooo AEB oooo Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Opublikowano 12 Lipca 2018 2 godziny temu, Helga napisał: Napisz koledze że to chodzi o ciśnienie w wydechu,kolega pisze programy albo się uczy dopiero. O co kaman z tym ciśnieniem? Ja zapytałem co dzięki wycięciu kata da się osiągnąć a co jest na minus. Nie jestem fachmanem w zakresie motoryzacyjnym dlatego niewiem i pytam. Wiem, że kat to jest ekologia itp ale... Mi się wydaje przynajmniej, że jeżeli tłumik się zasłoni ręką to spaliny mają trudniej się wydostać i tak samo jest z tymi siateczkami w katalizatorze... Jeśli te siateczki są zapchane, to spaliny mają gorsze ujście co skutkuje gorszymi osiągami auta, może jestem w błędzie ale tak mi się zdaje. Poprawcie mnie jeśli tkwie w błędzie, bądź niewiedzy. Może ktoś się wypowie jakiś fachman w dziedzinie tłumików lub jakiś mocno ogarnięty mechanik w tym temacie.... Bo nowy kat kupić i wstawić drożej wyniesie niż dp ze strojeniem a przynajmniej tak się domyślam
Rekomendowane odpowiedzi