dliwski Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 Koledzy, jakiś czas temu pisałem, że padła mi pompka zamka centralnego. Okazało się, że nie do końca - leżała kilka dni w ciepłym miejscu i ożyła. Obstawiam zatem wilgoć w miejscu gdzie leży pompka. Na próbę podłączyłem ją i wyciągnąłem z nadkola i bez gąbki zostawiłem luzem w bagażniku gdzie na bank jest teraz ciepło i sucho i niestety po 2 dniach przestała działać. Czy w tej sytuacji świadczyć to może o nieszczelności przewodów z których teraz wilgoć wraca do pompki?
karaluch8 Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 No i co z tego ze wilgoć xdd sprawdz pod kątem zimnych lutów
mszark Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 U mnie pompka działała tylko na włączonym zapłonie. Wuj wie czemu. Sprawdzone kable, zimne luty, suszyłem, przekładałem. Po jakimś czasie sama z siebie się naprawiła i tak już ze 2 lata działa.
dliwski Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Opublikowano 9 Maja 2018 No i co z tego ze wilgoć xdd sprawdz pod kątem zimnych lutówNie ma zimnych lutów. A wilgoć nie ma wpływu na elektronikę? O czym zatem świadczy fakt że pompka zaczyna działać po suszeniu/leżeniu w cieple?
Rekomendowane odpowiedzi