kamil-vag Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Ja tam wiem, że Darek to już od dawna się ślini na ładną kierę z B8 ^^ 2
lewiatan1989 Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Opublikowano 17 Maja 2020 (edytowane) No to w końcu coś tam pomodziłem Wpadł wolny weekend i trzeba było go wykorzystać więc w garażu spędziłem całą sobotę i niedzielny poranek Ostatnio był ban od żony na mody ale udało się świnkę skarbonkę trochę nafutrować i kilka rzeczy udało się zrobić: Na pierwszy ogień poszedł setup letni - czyszczenie felg przy użyciu linii pro K2 Roton - linia pro robi mega robotę szczerze mówiąc spływająca "krew" jest aż żelowata i świetnie czyści. Na lato wpadły też nowe gumy Dunlop Sport Maxx RT 2 225/40R18 92 Y XL, MFS, ZR DOT 0420 - więc świeżynki które od razu dostały dressing linii pro K2 Sigma - pachnie bajecznie - wiśniami No i na felgi wpadła ceramika K2 Gravon lite: Jak już jesteśmy przy felgach to warto dodać, że na pokład androida wleciał TPMS z czujnikami wewnętrznymi ciśnienia i temperatury w kołach - działają elegancko - super sprawa: Kolejna rzeczą zrobioną było czyszczenie klimy bo trochę zalatywało zaraz po odpaleniu - wpompowane około 1,5 litra IPA 99% (skuteczność sprawdzona i potwierdzona przez @kamil-vag) na początku zapach był taki, że szło się "nawalić" od samego siedzenia. Jednak dziś już gitara zero zapachu jakiegokolwiek: Dodatkowo we wnętrzu wpadły dwa plastiki, które już u mnie miały dość życia a udało się dorwać stan idealny - wpadła górna obudowa kolumny kierownicy i półka nad nogami kierowcy Będąc w nogach kierowcy wsadziłem nowy czujnik pedału hamulca ori z ASO (tu wielkie dzięki dla @MaTeo85) numer 1K2 945 511 RDW - mój co jakiś czas wywalał błąd. Udało się również założyć nakładki progów s-line czarne: Wpadła też długo oczekiwana "truskawka na torcie" - cytując klasyka - czyli kierownica z b8 s-line (w stanie bardzo dobrym) Całość wnętrza została wyczyszczona i wypachniona - do tego użyte RRC Interior Detailer i RRC Interior Dressing no i wpadł nowy zapach CALIFORNIA SCENTS CAR CORONADO CHERRY Mając pod ręką powłokę ceramiczną to położyłem nową powłokę na lampach (dla przypomnienia i wiecznej chwały - dzieło @kamil-vag): A w niedzielny poranek to już tylko przyjemność czyli IPA a zaraz po niej wosk SOFT99 Fusso Coat 12 Months Dark Colour Wax: No i weekend dobiegł końca Mam nadzieję, że niczego nie pominąłem Edytowane 17 Maja 2020 przez lewiatan1989 5
kamil-vag Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 Kawał dobrej roboty Darku ?? Kiera piękna sprawa, to jest to! Coraz bardziej mi się podoba te Twoje Audi ? 1
Adam87 Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 No Dareczku, bajeczka Kawał do rej roboty zrobiłeś.. Może moją furkę podstawię do Ciebie 1
lewiatan1989 Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Opublikowano 17 Maja 2020 13 minut temu, kamil-vag napisał: Kawał dobrej roboty Darku ?? Kiera piękna sprawa, to jest to! Coraz bardziej mi się podoba te Twoje Audi ? Bez takich mentorów to było by ciężko 1 minutę temu, Adam87 napisał: No Dareczku, bajeczka Kawał do rej roboty zrobiłeś.. Może moją furkę podstawię do Ciebie Dzięki Nie wiem czy jestem godzien Nie boisz się? Na zdjęciach garaż wygląda jak dziupla
Adam87 Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 Taka dziupla odpowiada Ważne co i jak wyjeżdża 1
Misieqq7 Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Super działasz!:) Autko po pełnym spa!:) Też mnie to czeka Ale.narazie walka a czasem . Podaj link tych czujników ciśnienia bo też o nich myślałem Sprawdzałaś czy są wiarygodne ?:) 1
lewiatan1989 Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Opublikowano 18 Maja 2020 20 minut temu, Misieqq7 napisał: Podaj link tych czujników ciśnienia bo też o nich myślałem Sprawdzałaś czy są wiarygodne ?:) Deelife Android TPMS for Car Radio DVD Player Tire Pressure Monitoring System Alarm Spare Tyre Internal External Sensor USB TMPS|Tire Pressure Alarm| - AliExpress A.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Wysyłka z PL chociaż jak ja kupowałem była lepsza cena. Jeżeli chodzi o wiarygodność to sprawdzałem i są dokładne nawet bardzo w porównaniu z wskazówkowym manometrem, zresztą z cyfrowym u wulkanizatora też się zgadzało. Wg specyfikacji: -dokładność pomiaru ciśnienia +-0.1 bar - dokładność temperatury +- 3 stopnie Ze stacją na androidzie współpracuje elegancko
Tkoczu_ Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 Nono ładnie jedziesz z tematem czujniki ciśnienia fajna sprawa, też bd musiał się w nie zaopatrzyć Ja bym tu widział jeszcze plastry miodu u Cb Pozdro!
lewiatan1989 Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Opublikowano 21 Maja 2020 8 godzin temu, Tkoczu_ napisał: Nono ładnie jedziesz z tematem czujniki ciśnienia fajna sprawa, też bd musiał się w nie zaopatrzyć Ja bym tu widział jeszcze plastry miodu u Cb Pozdro! Dzięki ? Nad plastrami myślałem... Ale póki co chyba jednak wolę zbierać w świnie na zderzak sline ?
Tkoczu_ Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 17 minut temu, lewiatan1989 napisał: Dzięki ? Nad plastrami myślałem... Ale póki co chyba jednak wolę zbierać w świnie na zderzak sline ? Aa no chyba że tak ? Jeszcze lepszy wybór
lewiatan1989 Opublikowano 22 Maja 2020 Autor Opublikowano 22 Maja 2020 Po wymianie plastików z przodu przyszła pora na walkę z niechcianymi dźwiękami na tyle. Z racji tego, że gdy wymieniałem swoje placki na lepsze fotele nie udało się bezinwazyjny wyjąć prowadnic zagłówków tylnej kanapy to poskładałem z tego co zostało. A przy sedanie bez dzielonego oparcia te prowadnice trzymają i usztywniają tylne oparcie no i jednak wpadało to a delikatne wibracje. No to wpadły mocowania siedziska z ASO i prowadnice od @Lu-Gi Mam nadzieję, że przypasują - wielkie dzięki za ogarnięcie! 1
lewiatan1989 Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Opublikowano 26 Maja 2020 (edytowane) No to zabawy z detalami ciąg dalszy ? Udało się wyrwać w bardzo dobrej cenie i stanie zestaw od exeo ? No i porównanie było a jest ? Było: Jest: Edytowane 26 Maja 2020 przez lewiatan1989 4
Tkoczu_ Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 Nono elegancko ! Ja bd to samo robił tylko przełącznik z chromem 1
MaTeo85 Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 No i fajnie dużo lepiej plastiki wyglądają niż to świecące się pokrętło co miałeś 1
Ziewal Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 No to raz dwa robimy spocik co by oblukać ? 1
Rekomendowane odpowiedzi