tieesto Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Od ponad dwóch lat jezdze moja nunia (95r ADP) i naprawde sprawowała sie super do dzis.Troche z własnej winy zwlekajac z zatankowaniem benzyny(instalacja lpg Sekwencja), dzisiaj ewidentnie zabrakło benzyny zanim autko zdazyło sie przełączyc na LPG.Po dolaniu ok 2 litrów(tyle akurat miałem) autko juz wogóle nie odpala.Kreci ale wogóle nie zaskakuje.czyzby zassało jakis syf z baku?pomozcie bo naprawde nie mam pojecia od czego zaczac poszukiwania usterki.Pozdrawiam
rafal_1281 Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Dwóch litrów benzyny to on nawet nie poczuł
mstan Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam No i można powiedzieć że masz kłopot na własne życzenie. Być może Twój problem jest znacznie poważniejszy i dotyczy samej pompy (która jak wiadomo nie ma chłodzenia innego jak paliwo w którym jest zanurzona.Jeżeli pozbawiamy ją tego chłodzenia ulega przegrzaniu.Nie będę już wspominał o tym że łożyska także pracują na sucho,a przynajmniej jedno.),a nie tylko braku paliwa. W najlepszym przypadku masz zapowietrzony układ paliwowy.Następnie jak sam piszesz może być dodatkowo zasyfiony. Ale ja bym jednak zaczął od tego czy pompa chodzi po uruchomieniu rozrusznika. Sprawna pompa nie powinna mieć najmniejszego problemu z odpowietrzeniem układu. Pozdrawiam
tieesto Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam No i po problemie.Po dolaniu jeszcze kolejnych 5 litrów benzynki ,porzadnym naładowaniu aku, autko odapilo az miło :> I tym razem obyło sie bez kosztów (no moze poza biletem mpk dzis do pracy i z powrotem:) :tongue4:Dzieki koledzy za rady.Temat mozna zamykac
KeN Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 jak tak dalej bedziesz robił, to zatrze Ci sie pompa kolego. wiem to z autopsji...
Adas Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 dolej wiecej, sprobuj wtedy, jesli nie pomoze, sprobuj na popych, kiedys koledze tak odpalil wlasnie po takim czyms :gwizdanie:
mirek31071977 Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 Oj ludzie,ludzie Mam wrażenie,że niektórzy to by chcieli szkłem d... podetrzeć i najlepiej żeby mając lpg to benzyny wogóle nie trza było używać.Nie rób tak bo za chwilę będzie temat"nie odpala.czy to pompa?" Lej mu nawet po te 5 literków jak chcesz ale z początku rezerwy a nie do pustego Dobrze,że tylko się na strachu skończyło.
mA4ciek Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Adas odpalanie na popych nie jest dobrą radą
rebeliant26 Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 w tym przypadku cale szczescie powiedzenie ze oszczedny placi dwa razy nie sprawdzilo sie
ajax Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Witam No i po problemie.Po dolaniu jeszcze kolejnych 5 litrów benzynki ,porzadnym naładowaniu aku, autko odapilo az miło :> I tym razem obyło sie bez kosztów (no moze poza biletem mpk dzis do pracy i z powrotem:) :tongue4:Dzieki koledzy za rady.Temat mozna zamykac Wcale nie obylo sie bez kosztow.... zalej teraz pol baku! Chyba duzo nie stracisz jak 80 PLN "zamrozisz" w benzynie?
Adas Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Adas odpalanie na popych nie jest dobrą radą troche zejde z tematu, zeby spytac o to jakis wplyw na auto ma odpalenie na popych ? :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi