rafiki5 Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Witam, Jak w temacie, przymierzam się do Chipa w mojej audiczce. W planach wymiana wtrysków na BEX, DP zamiast kata i możliwe też, że dołożę 2 IC i będę celować w moce rzędu 210KM+-. I teraz nasówa się pytanie co na to seryjne sprzęgło? Do ilu Nm obsłuży? Szczerze to nie brałem tego pod uwagę, a też nie zauważyłem aby ktoś poruszał ten temat przy podobnej modyfikacji. Turbo również zostaje seria. Mod będzie robiony u Gregora10. Czekam na waszą opinie
przem8 Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Sprzęgło da radę. Prędzej seryjna turbina nie wydoli na 210km.
rafiki5 Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Opublikowano 12 Maja 2018 Auta jako tako mocno nie żyłuję. Ma mi służyć typowo do sprawnej poza miejskiej jazdy. Zależy mi na większej elastyczności na wyższych biegach abym nie musiał się zastanawiać czy redukować do trójki czy nie. Wiadomo nieraz lubię pojechać bardziej dynamiczniej i przeciągnąć na biegach ale nie jest to codziennością.
bartez90 Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Sprzeglo ogarnie, no chyba ze juz ledwo zipie. Przy normalnej sprawnosci powinno wytrzymac do 350nm. Turbo tak pewnie 200-210 km, zaleznie od stanu. 2 ic dokladaj bo Ci sie to ugotuje w lecie.
Rekomendowane odpowiedzi