Mateusz Jarocin Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum więc proszę o wyrozumiałość Jestem również świeżo upieczonym posiadaczem Audi A4 B5 2000r 1.9 tdi ATJ i niestety zaczęło się od pierwszej grubszej usterki. Mianowicie nie działa mi climatronic, sterowanie lusterek, subwoofer i tył głośniki dodatkowo co chwile przepalają się żarówki i na FIS-ie wyskakują komunikaty o niskim stanie oleju i przepalonych żarówkach po czym same znikają a za radiem mam wielki bałagan z kablami, radio ma 4 gniazda natomiast podłączone 3 poziome (pionowe jest wolne), dodatkowo jest 5 nie podłączonych kabli. Są to kolory czarny, czarny z czerwonym paskiem, fioletowy zielony i żółto srebrny. Jest też tak jakby dołożona dodatkowa wiązka kabli z jakąś płytką takamisawa 4-12w-k w której są 4 czerwone kable, 2 czerwono czarne, żółty ,czarny i niebieski. które przechodzą w 3 czarne czerwony i żółty Te przewody były wpięte w oryginalną instalacje, jednak po wystąpieniu usterki mechanik ją odłączył od oryginalnej wiązki. Jednak nic to nie dało. Dodam, że po złączeniu nie podłączonych kabli tj czerwono czarnego z żółto srebrnym i fioletowym sytuacja na chwile wraca do normy. przez jakieś 5 minut. Dołączam zdjęcia tego galimatiasu tak aby jakoś zobrazować to co napisałem. Dodam, że auto ma również nawigację w fis oraz po podłączeniu pod komputer wyskoczył błąd Błędnie zakodowane ECU i nie można było go skasować. Prośba o pomoc w rozwikłaniu sprawy Pozdrawiam
Fazii Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 (edytowane) Jak ogarniasz to mogę Ci podesłać fabryczne schematy podłączenia radia. A silnik to nie przypadkiem AJM? Edytowane 12 Maja 2018 przez Fazii
Mateusz Jarocin Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Opublikowano 12 Maja 2018 Myślę, że sobie poradzę jeśli będę miał schemat podłączenia
Mateusz Jarocin Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Opublikowano 12 Maja 2018 (edytowane) Na obudowie rozrządu jest ATJ, jest to quattro 115 KM i 310 Nm Skrzynia 6 biegowa Edytowane 12 Maja 2018 przez Mateusz Jarocin Dodanie informacji
Fazii Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Ok Atj też był Schematy : https://www.dropbox.com/s/segzzz99tfs1udl/RNS.pdf?dl=0
Mateusz Jarocin Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Opublikowano 12 Maja 2018 Dziękuje za pomoc. Mam nadzieje, że razem z bratem podołamy zadaniu
Rekomendowane odpowiedzi