Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Moja A4-eczka :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem się trochę pochwalić moim autkiem, z racji tego, że powoli zmienia się z szarej myszki i ubogaca :)

HgNbr0n.jpg

3wbpkWl.jpg

bREBJCf.jpg

wLGdpYv.jpg

f3pVVUw.jpg

TGtoAhQ.jpg

XRTr8w5.jpg

T8s7cSf.jpg

TNUtsJk.jpg

VXt7pBZ.jpg

2BsBArw.jpg

hJPPmrp.jpg

hbD0UMk.jpg

FLradxG.jpg

Autko mam 2 lata, jest z 2009r, silnik CAGC i całe szalone 120 KM :)

Po zakupie oczywiście nie obyło się bez napraw typu pasek, rozrząd, wszystkie płyny, hamulce itd, potem z czasem nowa przepustnica, czyszczenie EGR i kolektora ssącego, na ostatnich wakacjach zamiast wakacji sprzęgło z dwumasą wysprzęglik i pompa sprzęgła ta przy pedale bo przy odpowietrzaniu okazało się, że i ją trafił szlag.

Zmiany w autku zacząłem skromnie od zmiany oświetlenia wew. na led, polerki i prania tapicerki, potem dołożyłem tempomat, kolorowy licznik, te 120KM też nie wystarczało więc wpadł mod na więcej mocy. Zawsze wnerwiał mnie brak bluetooth czy nawigacji, oczywiście rozglądałem się za zmianą z AMI na MMI, ostatecznie padło na dedykowany zestaw 10.25 cali android Audi. Ma wbudowany bluetooth, wifi, nawigację, radio DAB+, odtwarzacz multimedialny, do tego dołożona kamera cofania, pokazuje także parametry autka przy połączeniu przez obd2. Współpracuje z ori przyciskami i pokrętłami a także ma dopasowane extra pokrętło i guziki do nawigacji, sterowania menu itd, oczywiście nie ma problemu z wejściem w standardowe menu Audi. W ostatnich dniach zmieniłem tylne lampki z halogenowych na led, a także z okazji końca zimy tam gdzie jestem, nowe felgi 19 cali z oponkami 245/35 i wg mnie sporo ta zmiana dała jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny, na plus oczywiście. W przyszłości planuję jeszcze coś podłubać, chociażby czujnik zmierzchu czy pompa ABS - taka, na której uruchomię TPMS, ale to powoli powoli :)

No i doszło na dniach:

- czujnik deszczu/ zmierzchu

- pompa abs pod TPMS

Edytowane przez pimpam

Opublikowano

Kolego ten tablet zakladany w audi? Lub gdzie kupowany?

Opublikowano
  • Autor

Witam. A kolego tablet w Norwgii kupiłem, a zakładałem sam.

Opublikowano

Zdradzisz cene na priv ile kosztowalo? Bo jest dobra alternatywa dla mmi.... a sam tez mam concert

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Opublikowano

Cześć autko bardzo ładne fajny masz ten tablet i fele kolor budy chyba najładniejszy i najlepszy do utrzymania ale według mnie te latarnie troszkę demoluja to autko no ale każdy ma to co lubi.....ps jaki to wzór felg....

Opublikowano

Witaj!

Fajne wozidło - dobra baza do modów ?

Fele bardzo na plus! Robią robotę ;)

Tylko tak jak pisał mój przedmówca, wyrzucił bym tylko te halogeny... średnio pasują do b8. Raczej nie te klimaty.

Pozdrawiam! ✌️

Opublikowano
  • Autor

Felgi to Khan Concave. No halogeny to bardziej bezpieczenstwo a nie wygląd. Mam tu mase łosi i reniferów i juz sie na jednego nadziałem przez zbyt słabe oświetlenie, a wierzcie, tu na zad....ach jak jest ciemno i lasy dookoła to takie halogeny ratuja skórę :D

Opublikowano
6 godzin temu, pimpam napisał:

Felgi to Khan Concave. No halogeny to bardziej bezpieczenstwo a nie wygląd. Mam tu mase łosi i reniferów i juz sie na jednego nadziałem przez zbyt słabe oświetlenie, a wierzcie, tu na zad....ach jak jest ciemno i lasy dookoła to takie halogeny ratuja skórę :D

Fajna furka :good:

To prawda z tymi łosiami .. jest masakra w NO z nimi.. u mnie w robocie nie jeden samochód był zwrakowany o kolizje z taką zwierzyną..

• 1 rok później...
Opublikowano

Ładna furka, pozdro z okolic Drammen :) jak jesteś z okolicy można sie spotkać ;) ja dopiero zaczynam przygode z a4b8 więc chętnie pooglądam mody i zaczerpne inspiracji bo plany mam podobne i silnik ten sam ;) 

Opublikowano

Fajne koło i tablet :rolleyes:

Opublikowano

Kolejne B8 z skandynawi hehe , tylko że ja w SE jestem ale mam tez w tym samym kolorze co ty 

Powodzenia w modach

Opublikowano

Jak masz podpięte te halogeny? Pod długie czy masz do nich osobny przycisk? Ja kiedyś wpadłem na pomysł żeby wkomponować w grill, zaraz pod tablicą rejestracyjną, taką listwę led jak w terenówkach :D

Opublikowano
5 godzin temu, soplic napisał:

Jak masz podpięte te halogeny? Pod długie czy masz do nich osobny przycisk? Ja kiedyś wpadłem na pomysł żeby wkomponować w grill, zaraz pod tablicą rejestracyjną, taką listwę led jak w terenówkach :D

pod długie podłączasz bo tak musi to działać z przepisami .

Dajesz przekażnik uniwersalny 

styk 30 - + z aku

styk 87 - plus do extra lampy

styk 86 - plus od żarówki z długch

styk 85 - masa