DarkManX Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 Nie mam płyty DVD z mapami i nie zamierzam jej kupować. Przy starcie systemu za każdym razem na FIS pojawia się komunikat "No nav-dVD" Jak to wyłączyć na stałe ? Aby nie pokazywał się ten komunikat lub aby domyśle pokazywały się podstawowe informacje typu temp spalanie radio itp? Dzięki
schockvvave Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 czesc. musisz miec vcdsa. i wyłączyć to w grupie 17. opis poniżej STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62 +01 - Radio +02 - Telefon +04 - Navigation +08 - Telematics +16 - Instrument Cluster To add navigation, add +4 to the current value. czyli ja u siebie ustawiłem 17 i wyszło mi już temperatura spalanie itp. ale nie sprawdziłem kombinacji 1+4+8+16=29 bo może się okazać wtedy że zniknie Ci komunikat nav -no dvd i dopiero navi pokaże się na fisie jak odpalisz mape. na 17 na pewno zniknie.
DarkManX Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Opublikowano 11 Lipca 2018 Dla potomnych - wystarczy wyłączyć kompas w ustawieniach Bez podłączania czegokolwiek
Rekomendowane odpowiedzi