Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana modułu MCE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

mam pytanie odnośnie wymiany modułu MCE w audi A4 B6.

Obecnie w swojej A4 posiadam moduł w wersji LOW.  Natomiast chciałbym poustawiać sobie światła aby w dzień świeciły np połową mocy i aby automatycznie się włączały. 
Na forum doczytałem, że w wersji LOW niewiele podziałam w tym temacie... 

Moje pytanie jest takie, czy jest możliwość wymiany modułu z wersji LOW na HIGH?  Jeśli tak to czy jest to duża przeróbka, czy wiąże się z tym np zmiana włącznika świateł? Oraz z jakim oznaczeniem moduł musiałbym kupić?  

Opublikowano

w B6 nie było modułów HIGH. potrzebujesz moduły z długim kodowaniem

Opublikowano

Dobra, źle ująłem. Potrzebujesz moduł z LONG CODING, a w B6 takowych nie było

Opublikowano

?A Ci co mają takie funkcje i wyłącznik z auto to niby jaki mają moduł.?? 

Opublikowano
5 minut temu, jacek70 napisał:

?A Ci co mają takie funkcje i wyłącznik z auto to niby jaki mają moduł.?? 

Wskaż mi moduł z długim kodowaniem ( nie myl z pomocnikiem kodowania, który wyświetla jako LONG CODING) :)

Opublikowano

Mnie mnie interesuje jakie on ma kodowanie . Długie czy krótkie -- 

Koledze chodziło o pewne funcję które są do zrobienia w B6 , a niektóre  B6 mają to już w serii.

Opublikowano
5 godzin temu, Kristiano napisał:

Natomiast chciałbym poustawiać sobie światła aby w dzień świeciły np połową mocy i aby automatycznie się włączały. 
Na forum doczytałem, że w wersji LOW niewiele podziałam w tym temacie...

która b6 ma to w standardzie?

Opublikowano

jak w aucie jest czujnik zmierzchu to jest i włącznik świateł "auto" i co druga B6 to ma. Tu jest wszystko opisane:

Opublikowano

Ale nie rozmawiajcie z Tom-em, bo on wie ze gdzies dzwonia ale nie wie w ktorym kosciele, MC dzieli sie na LOW i HI ! a wracajac do tematu to poszukaj Krystian po forum bo jest gdzies opisanie przejscie z low na higt, ale duzo przy tym roboty z kabelkomania:)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 28.05.2018 o 12:32, YoGi1984 napisał:

Ale nie rozmawiajcie z Tom-em, bo on wie ze gdzies dzwonia ale nie wie w ktorym kosciele, MC dzieli sie na LOW i HI ! a wracajac do tematu to poszukaj Krystian po forum bo jest gdzies opisanie przejscie z low na higt, ale duzo przy tym roboty z kabelkomania:)

Czyli wymiana mojego modułu LOW 8E0 907 279 C na HI o nr 8E0 907 279 F to spore zamieszanie z kablami? 
Czy np mogę wymienić taki moduł podpinając obecną wiązkę i np ustawić VAG'iem aby po zapłonie zapalały się mijana z połową mocy? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kristiano napisał:

Czyli wymiana mojego modułu LOW 8E0 907 279 C na HI o nr 8E0 907 279 F to spore zamieszanie z kablami? 
Czy np mogę wymienić taki moduł podpinając obecną wiązkę i np ustawić VAG'iem aby po zapłonie zapalały się mijana z połową mocy

tego nie ustawisz vagiem nawet mając MCE w wersji HIGH

Opublikowano

Tak jak Łukasz napisał, tego nie ustawisz nawet vagiem, poza tym wkładając teraz MC high do siebie bedziesz miał problemy ze światłami i chyba wycieraczkami ale tego nie jestempewien:) poszukaj w dziale DIY o clh i drl bo tam jest chyba opisane przejście z low na high, ja teraz siedzę w robocie na telefonie i cieżko mi poszuka' i wkleić link do tematu

Opublikowano
W dniu 28.05.2018 o 12:32, YoGi1984 napisał:

Tylko że nie spotkałem b6 z taka opcja wyposażenia.. aby miała kodowanie świateł na takie funkcje.. 

Opublikowano
  • Autor

ok... odpuszczam :) za dużo zabawy i przekładania z tym... 

Opublikowano

odezwij się na pw, jest niedaleko wawy gość co ci to ogarnie bez problemu.