Bnowaka4 Opublikowano 30 Maja 2018 Opublikowano 30 Maja 2018 Witam mam problem w moim 1.8t quattro, piszczy na zimnym silniku, jak chodzi na ssaniu albo jak dodaje gazu tak jakby przy obciążeniu. Pisk jest raczej z tyłu silnika. Czy to może być napinacz łańcucha?
Repik Opublikowano 30 Maja 2018 Opublikowano 30 Maja 2018 Łańcuszek raczej "chrabocze" niż piszczy. Z piszczeniem to pewnie pasek klinowy.
Bnowaka4 Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Opublikowano 30 Maja 2018 Ale chodzi właśnie o to że to słychać bardziej z tyłu silnika niż z przodu
damian_27 Opublikowano 30 Maja 2018 Opublikowano 30 Maja 2018 Dźwięk może się rozchodzić przecież z różnych miejsc i tak może Ci się wydawać... Kiedyś sprawdzałem pasek klinowy tak że polałem na troszeczke wody na niego i jak się zaczął ślizgać i piszczeć to do wymiany ?
k0wal89 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Witam Sprawdź czy kolektor wydechowy jest dobrze dokręcony. U mnie gwizdało na ssaniu i po dociągnięciu luźnych śrub od strony ściany grodziowej jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi