Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Black BEX quattro 225KM/345Nm by Gregor10/FULLLL/Milltek/Vfiz/Brakes-345/300/ATS GTR908/KierownicaRS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, HOLMATRO napisał:

Nie przestali tyoko ostatnia blacha w powiecie była z uszkodzoną naklejka o nie chcieli wydać, a teraz to mi zapał do tego opadł. :shock3:

Dobra Szwagier, nie chciałem pisać, że twoja żona.... :baseball:

Opublikowano
3 minuty temu, dayd_4 napisał:

Dobra Szwagier, nie chciałem pisać, że twoja żona.... :baseball:

To nie pisz.. człowiek tu się stara, walczy o reputację, nie chce żeby się wydało..

Opublikowano
11 minut temu, dayd_4 napisał:

Dzięki. 

Klapa USA, to spełnienie kolejnego małego marzenia. 

Tak jak mówisz, napisałem oświadczenie zgodnie z prawdą. 

Urzędnik nie wyszedł -jego sprawa. 

Szczerze mówiąc, mam wrażenie, że ustawa jest zrobiona nie do końca, bo urzędnicy sami nie wiedzą jak ją interpretować... . 

Bezawaryjność to mój priorytet. Uwierz mi jestem przewrazliwiony na tym punkcie. Dużo jeżdżę,  olej zmieniam co 8 tyś, raz na 2 tyg. przeglądam audi na podnośniku w ASO, gdzie pracuję.

Pozdro! 

P.S. @HOLMATRO też chciał przerobić klapę, ale niestety przestali wydawać numery w wydziale komunikacji, po moim :nabijasie:

Serio 

Urzędnicy dali takie tablice bo tak naprawde już kilka lat temu mieli to wprowadzić, ale jak zwykle mieli coś ważniejszego do roboty.. i poprostu wprowadzili je do użytku nie mając tak naprawdę żadnych podstaw do weryfikowania komu się należą a komu nie.... to tak luźno:kox:

Fajnie, że pracujesz w ASO i masz możliwość sprawdzenia swojego autka. Co 8 tys to nie za często? Tak tylko pytam bo wiadomo, że lepiej co 8kkm niż np 20kkm:buhaha: 

A słyszałem, że nie można zmienić rejestracji jak już się ma autko zarejestrowane.. chyba, że się zgubi tablice lub ukradną, więc Grzesiu w tej A4 chyba nie będzie miał:cool1:

Opublikowano
10 minut temu, HOLMATRO napisał:

Nie przestali tyoko ostatnia blacha w powiecie była z uszkodzoną naklejka o nie chcieli wydać, a teraz to mi zapał do tego opadł. :shock3:

To czyli da radę u Ciebie zmienić tą rejestrację:eusathink:

Opublikowano
6 minut temu, Adam87 napisał:

Żeby dostać taka blachę musisz przerejestrować auto z siebie na.... siebie, z tą różnicą że podpisujesz kwit o tym, że auto nie jest przystosowane do blach polskich. Potem szybko na warsztat i modzisz klape, żeby nie narobić sobie w papierach, bo za oświadczenie nieprawdy na kwicie urzędowym grozi niesmaczny wyrok..

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Adam87 napisał:

Urzędnicy dali takie tablice bo tak naprawde już kilka lat temu mieli to wprowadzić, ale jak zwykle mieli coś ważniejszego do roboty.. i poprostu wprowadzili je do użytku nie mając tak naprawdę żadnych podstaw do weryfikowania komu się należą a komu nie.... to tak luźno:kox:

Fajnie, że pracujesz w ASO i masz możliwość sprawdzenia swojego autka. Co 8 tys to nie za często? Tak tylko pytam bo wiadomo, że lepiej co 8kkm niż np 20kkm:buhaha: 

A słyszałem, że nie można zmienić rejestracji jak już się ma autko zarejestrowane.. chyba, że się zgubi tablice lub ukradną, więc Grzesiu w tej A4 chyba nie będzie miał:cool1:

Ja miałem zarejestrowane w Pl.

8 tyś, to interwał, który ustaliliśmy z @HOLMATRO w kompie.

Dużo jeżdżę, raczej dynamicznie, do tego mam LPG. 

Co to jest 8 tyś?  Niech ma audiczka i niech mi służy.  

Liqui moly 5W40. Z filtrem, raz na 3 miesiące wymienić - nie rujnuje to mojego budżetu, a mam spokojne serce, że i Audi jest zadbane i jak potrzebuję nagle jechać 1500km. W Europę, wsiadam i się nie martwię. 

P.S. W służbowej autolawecie, skrocilismy interwał olejowy i przy przebiegu 600000km. Jechała 170km/h nie puszczajac dymka. 

Więc z doświadczenia uważam, że warto zmieniać częściej olej. 

:thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, Adam87 napisał:

:acute:jasne że da. Potrzebna jest tylko autoryzacja :kwiatek:

Opublikowano
4 minuty temu, HOLMATRO napisał:

Żeby dostać taka blachę musisz przerejestrować auto z siebie na.... siebie, z tą różnicą że podpisujesz kwit o tym, że auto nie jest przystosowane do blach polskich. Potem szybko na warsztat i modzisz klape, żeby nie narobić sobie w papierach, bo za oświadczenie nieprawdy na kwicie urzędowym grozi niesmaczny wyrok..

Czyli i tak kombinacja, ale jeśli legalna... to super:wink4:

Czyli jednak będzie Holmatrowóz USA???

Opublikowano
2 minuty temu, Adam87 napisał:

Czyli i tak kombinacja, ale jeśli legalna... to super:wink4:

Czyli jednak będzie Holmatrowóz USA???

O to w tej chwili trzeba pytać miłosiernie mi Panującą... zone ? mam chwilowo bana na durne mody,  a ten do takich należy i nie znalazłem jeszcze argumentu którego mógłbym użyć.

Opublikowano
5 minut temu, dayd_4 napisał:

Ja miałem zarejestrowane w Pl.

8 tyś, to interwał, który ustaliliśmy z @HOLMATRO w kompie.

Dużo jeżdżę, raczej dynamicznie, do tego mam LPG. 

Co to jest 8 tyś?  Niech ma audiczka i niech mi służy.  

Liqui moly 5W40. Z filtrem, raz na 3 miesiące wymienić - nie rujnuje to mojego budżetu, a mam spokojne serce, że i Audi jest zadbane i jak potrzebuję nagle jechać 1500km. W Europę, wsiadam i się nie martwię. 

P.S. W służbowej autolawecie, skrocilismy interwał olejowy i przy przebiegu 600000km. Jechała 170km/h nie puszczajac dymka. 

Więc z doświadczenia uważam, że warto zmieniać częściej olej. 

:thumbup1:

Ja u siebie olej zmieniam tak co 10-12tys, czyli tak co niecały rok, bo tyle niestety robię tylko km. W zasadzie to żonka połowe tego. Dlatego też czasami myślałem o jakiejś benzynce, ale tak naprawde to szkoda mi tego...

Opublikowano
3 minuty temu, HOLMATRO napisał:

O to w tej chwili trzeba pytać miłosiernie mi Panującą... zone ? mam chwilowo bana na durne mody,  a ten do takich należy i nie znalazłem jeszcze argumentu którego mógłbym użyć.

Coś napewno wymyślisz:wink4:

Zawsze może się ryska albo wgniotka zrobić na klapie, a to znaczy malowanie, a to z kolei znaczy... USA:whistling:

Opublikowano
5 minut temu, Adam87 napisał:

Zawsze może się ryska albo wgniotka zrobić na klapie, a to znaczy malowanie, a to z kolei znaczy... USA:whistling:

Zawsze mówiłem, że Adamy to nie głupie chłopaki. AC jest, żona ma duży talent w ubijaniu holmatrowozow więc..  kto wie ? 

Edytowane przez HOLMATRO

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Adam87 napisał:

Ja u siebie olej zmieniam tak co 10-12tys, czyli tak co niecały rok, bo tyle niestety robię tylko km. W zasadzie to żonka połowe tego. Dlatego też czasami myślałem o jakiejś benzynce, ale tak naprawde to szkoda mi tego...

10-12 jest ok. 

8 tyś to już jest fanaberia. 

Ale kto mi zabroni? 

Szczerze, wszystko zależy od samej eksploatacji i twojego portfela.

Ja na prawdę nie żałuję mojemu BEXowi i dlatego dla mojego psychicznego tylko zaspokojenia, zmieniam olej co 8 tyś. I to dlatego tylko, że biorę go z hurtowni, a wymianę robię sam, więc, koszty mam znikome. 

Mam na codzień do czynienia z silnikami po interwalach olejowych 30tys. Niestety, rozebranymi na stole....

To wszystko wyjaśnia. 

Pozdrawiam! 

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, Adam87 napisał:

@Adam87 niestety, to wcale nie jest takie proste. 

Nasze żony, to ściśle umysły, po fakultetach i z wyższymi wyksztalceniami.... 

Nie jesteś w stanie tak łatwo obejść tego systemu :no:

Pracuję nad tym 10ty rok, wiem, co mówię... :boobs:

Opublikowano
10 minut temu, HOLMATRO napisał:

Zawsze mówiłem, że Adamy to nie głupie chłopaki. AC jest, żona ma duży talent w ubijaniu holmatrowozow więc..  kto wie ? 

I widzisz, tylko patrzeć u Ciebie temacie na kolejną zmianę w autku:cool1:

10 minut temu, dayd_4 napisał:

10-12 jest ok. 

8 tyś to już jest fanaberia. 

Ale kto mi zabroni? 

Szczerze, wszystko zależy od samej eksploatacji i twojego portfela.

Ja na prawdę nie żałuję mojemu BEXowi i dlatego dla mojego psychicznego tylko zaspokojenia, zmieniam olej co 8 tyś. I to dlatego tylko, że biorę go z hurtowni, a wymianę robię sam, więc, koszty mam znikome. 

Mam na codzień do czynienia z silnikami po interwalach olejowych 30tys. Niestety, rozebranymi na stole....

To wszystko wyjaśnia. 

Pozdrawiam! 

Pewnie, nikt nie zabroni wymieniać i nawet nie wymieniać jak to zdarzało się... 

Jak jeszcze w polsce pracowałem zmienialiśmy gościowi motorownie bo zatarł.nie pamiętam samochodu.nieważne. Jak rozebraliśmy to nie było oleju.Powiedzieliśmy że silnik zgnił od oleju, a on na to uderzając się w pierś mówił "jak boga kocham 3 lata nie zmieniałem" :polew:

2 minuty temu, dayd_4 napisał:

@Adam87 niestety, to wcale nie jest takie proste. 

Nasze żony, to ściśle umysły, po fakultetach i z wyższymi wyksztalceniami.... 

Nie jesteś w stanie tak łatwo obejść tego systemu :no:

Pracuję nad tym 10ty rok, wiem, co mówię... :boobs:

Ale jakoś dałeś radę sporo porobić, czyli luki w systemie znasz :thumbup1:

Grzesiu też da rade..

Pozdrawiam Panowie :hi:

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Adam87 napisał:

Jak jeszcze w polsce pracowałem zmienialiśmy gościowi motorownie bo zatarł.nie pamiętam samochodu.nieważne. Jak rozebraliśmy to nie było oleju.Powiedzieliśmy że silnik zgnił od oleju, a on na to uderzając się w pierś mówił "jak boga kocham 3 lata nie zmieniałem" :polew:

Grzesiu też da rade..

O proszę. 

Sam widzisz, jak jest. 

Czestszy interwał wymiany oleju jeszcze nikomu nie zaszkodzil! 

Jeśli tylko żona nie widzi tego w budżecie domowym, czego chcieć więcej? :brawo:

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Adam87 napisał:

Grzesiu też da rade..

Masz rację @Adam87 po tylu latach, znam luki... 

:buziak:i po sprawie! 

Opublikowano
34 minuty temu, dayd_4 napisał:

10-12 jest ok. 

8 tyś to już jest fanaberia

Yyy a 7-7,5kkm to tez jeszcze zalicza się pod fanaberie ? :decayed: 

Ja tam w każdym swoim co 7-7,5kkm wymieniam tak jak kiedyś producenci nakazywali? 

BTW dupka wyszła konkretnie :kox: zresztą całe auto świetnie się prezentuje ??

Opublikowano
3 godziny temu, dayd_4 napisał:

Kolego @dekiel 13, właśnie podniosłem cały wydech i teraz jest igła. Widziałem na stronie millteka, że wymaga on regulacji po zagrzaniu. Niestety zdjęć nie robiłem bo mam brudne auto:no:

Pozdro! 

Zapodaj foty. Każdy wydech po zagrzaniu nieco przesunie się na wieszakach bo się po prostu rozszerza w różne strony / także nie patrz specjalnie na ustawienie końcówek po zagrzaniu silnika /. Odlegość dyfuzora do końcówki przy tym typie wydechu gdzie masz końcowy i coś przed nim to min 15 mm.   ☺️

Opublikowano

czyli teoretycznie mam auto na siebie plus dziadek i jak bym chciał taką rejestrację to przerejstrowywuję auto tylko na siebie i żądam małej tablicy i takie pytanie rejkę dają tylko na tył małą czy na przód mogę dużą a na tył małą ?