Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 allroad lift 2.0TFSI (CNCD) 301KM 456Nm, 356/330mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Parę dni temu pojawił się nowy nabytek, po 5 latach przyszła pora zmienić a8 d3 4.2 v8 335KM które miało już 15 lat. Ciekawostka, wystawiłem a8 w niedziele wieczorem na sprzedaż i w poniedziałek wieczorem byłem już bez auta :)

Nowy nabytek: A4 allroad 2014r od pierwszego właściciela krajowego, bezwypadkowy, 112 tys km przebieg z pełna historią przeglądów w ASO. Auto jeszcze pół roku na przedłużonej gwarancji 5lat lub 150 tys km.

silnik: 2.0 TFSI 225KM, napęd stały torsen, skrzynia S-tronic 7 biegowy. Po wyjeździe wakacyjnym auto pojedzie na kurację wzmacniającą.

Wyposażenie: skóra + alcantara, 3-strefowa klimatyzacja, grzane siedzenia, tempomat, czujniki zmierzchu/deszczu, sportowy układ kierowniczy (servotronic), elektryka, najwyższy model nawigacji mmi3g high, audio 10 głośników + subwoofer i pewnie sporo innych gadżetów o których nie pamiętam.

Już zacząłem mody: w piątek jestem umówiony na montaż haka - będę woził rowery na platformie montowanej na hak.

Zdjęcia:

b79cd69724d997c903b27d70e6c60cb6_orig.jp

7119df66a13695ff11296b0ba8f3230f_orig.jp

f2cc78fbb9fde5f40d56399f8ce31d8c_orig.jp

8c8165197ea275de92df7ab55071beb3_orig.jp

6f6277a50fe9be528ad3dedc2d4a4e30_orig.jp

e9b2c3f144e3fed7799372219cc9af20_orig.jp

6f45792630e5c7d4a123c1d32bc4fdc6_orig.jp

b20038d66c8c4408e7fafb36ccfce47a_orig.jp

8a4f1dbb78e036d51b5924fc008e434c_orig.jp

59d71c24c68825ff74f6a738a8ba9f56_orig.jp

Edytowane przez Korton555

Opublikowano

Graty zakupu piękny ten allroad :slina: i to w dodatku PB :kox: .

W planach przewidziana zmiana koła? ?

Powodzenia w modzeniu i bezawaryjności.

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, D4NTE napisał:

Graty zakupu piękny ten allroad :slina: i to w dodatku PB :kox: .

W planach przewidziana zmiana koła? ?

Powodzenia w modzeniu i bezawaryjności.

Plany są, zostawienie ich na zimowy setup. Narazie musi poczekać, bo mam w bardzo dobrym stanie letnie i szkoda mi się ich pozbywać. Jak przyjdzie wymiana opon letnich to wskoczą jakieś 19"

Opublikowano

Gratulacje! 

Świetne autko ?

Opublikowano

Fajna sztuka gratuluję. Fajnie wyglądają te rurki po dwóch stronach w benzynie tył jest agresywniejszy niż u mnie w dieslu. Oby się dobrze sprawował. Frajda z jady allroadem jest mi znana sam mam takiego . 

Opublikowano

Gratulacje :)

Z zewnątrz to jak siostra bliźniaczka mojej ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

allroady a4 zdobywają popularność na forum :)

fajne auto, super wygląda biały z nielakierowanymi dokładkami

Opublikowano
  • Autor

Wlasnue stoje na a4 MOP kępnica i czekam na lawete. Przyjechalem z Legnicy i juz nie odjechalem, awaria ukladu kierowniczego

20180715_162418.jpg

Opublikowano
  • Autor

Odjechalo

20180715_173006.jpg

Opublikowano

Na audizine pisza, że allroad ma taką wadę fabryczną. W USA często wymieniaja na gwarancji maglownice.

O ile się nie mylę to magiel jest elektryczny i w ASO kosztuje ok 8tys zł.

Napisz co wyszlo o Ciebie. 

Opublikowano
  • Autor

Naszczescie jest gwarancja, zobaczymy czy czegos nie wymysla by sie wyprzec. Bede pisal jak sie toczy sprawa i co sie stalo.

Opublikowano
  • Autor

Dzwonili z ASO, do wymiany przekładnia kierownicza - wymiana w ramach gwarancji. W sumie to i dobrze, że teraz padła a nie za rok (po gwarancji), będzie przynajmniej nowa :)

Opublikowano
3 godziny temu, Korton555 napisał:

Dzwonili z ASO, do wymiany przekładnia kierownicza - wymiana w ramach gwarancji. W sumie to i dobrze, że teraz padła a nie za rok (po gwarancji), będzie przynajmniej nowa :)

Szczęście w nieszczęściu, dobrze że nie podczas wyjazdu np na wakacje z całą rodziną.

Opublikowano

A dawał wcześniej jakieś oznaki że coś może być uszkodzone czy tak po prostu kazał sie zatrzymać? Ma to pewnie jakiś związek z servtronikiem z którego się tak cieszymy

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, tomekiiza napisał:

A dawał wcześniej jakieś oznaki że coś może być uszkodzone czy tak po prostu kazał sie zatrzymać? Ma to pewnie jakiś związek z servtronikiem z którego się tak cieszymy

Przez całą drogę (300km jazdy autostradą) zero problemów/objawów, zatrzymałem się z dzieciakami na MC-donaldzie na jakieś lody i przy wyłączaniu silnika jakoś dziwnie ruszyła się kierownica, tak jakby przed blokada zrobiła lekkie wahnięcie prawo-lewo, ale jakoś nie zainteresowało mnie to. Po ok 15 minutach, odpalam silnik i tu kontrolka na czerwono, że awaria i proszę zatrzymać pojazd, auto bez wspomagania. Jak dojeżdżałem kilkanaście metrów do lawety, to jakoś tak skokowo trochę działał układ kierowniczy, oczywiście mega ciężko.

Opublikowano
33 minuty temu, Korton555 napisał:

Przez całą drogę (300km jazdy autostradą) zero problemów/objawów, zatrzymałem się z dzieciakami na MC-donaldzie na jakieś lody i przy wyłączaniu silnika jakoś dziwnie ruszyła się kierownica, tak jakby przed blokada zrobiła lekkie wahnięcie prawo-lewo, ale jakoś nie zainteresowało mnie to. Po ok 15 minutach, odpalam silnik i tu kontrolka na czerwono, że awaria i proszę zatrzymać pojazd, auto bez wspomagania. Jak dojeżdżałem kilkanaście metrów do lawety, to jakoś tak skokowo trochę działał układ kierowniczy, oczywiście mega ciężko.

Ciekawe czy trzeba o tą przekładnie w jakiś specjalny sposób dbać żeby uniknąć takiej niespodzianki tzn zmieniać płyny czy jakiś olej czy cokolwiek innego czy to po prostu niefart i jak kto trafi.Dobrze dla Ciebie , że masz tą gwarancję bo inaczej by się trzeba było mocno złapać za portfel.

Opublikowano
  • Autor

Przyprowadziłem auto z Sosnowca, wszystko ok.

Z tego co wyczytalem, to po lifcie nie ma juz servotronica.

cytat z

" w Polifcie nie ma servotronika, to jest elektromechaniczne wspomaganie układu kierowniczego ( DYNAMIC) "

Na wlepce z kodami mam: QZ7, a na liście wyposażenia:

Elektromechaniczne wspomaganie układu kierowniczego zależne od prędkości

Opublikowano
  • Autor

Właśnie zamontowałem dziś pierwszy raz zestaw dzieci, wywożę je do babci na 2  tyg z całym dobytkiem

4d841b4bcdd264044c01bd246a24659e_orig.jp

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Przegląd przy 120tys km (z wymiana oleju w S-tronicu), jako, że jeszcze jest gwarancja - to tylko ASO. Zabolało troszkę:

20180830_102043.jpg

Opublikowano

Cena piękna...

Ciekawe czy ktoś Ci powiedział słynny tekst "stać cie na konia to stać cie na owies" ???

Mnie ten tekst wkurw.a do żywego....  ?