Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 allroad lift 2.0TFSI (CNCD) 301KM 456Nm, 356/330mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A8 nie jedzie w porównaniu z Allroadem:P

Pewnie odczucia za kierownicą też były mniej intensywne bo wiadomo A8 lepiej wyciszone.

Wczoraj w ramach pokuty wziąłem do pracy auto mojej Szanownej Małżonki tzn. Skodę Fabię 1.2 wolnossące i brutalne 64KM. Wystarczy zrobić tym potworem 20 kilometrów i już nie potrzebuje podnosić mocy w Allroadzie :D 

Opublikowano
3 minuty temu, wampir napisał:

Wystarczy zrobić tym potworem 20 kilometrów i już nie potrzebuje podnosić mocy w Allroadzie

tez tak mam ?

Opublikowano
  • Autor

Kiedyś jak żona miała fieste 75KM, to na początku jazdy sprawdzałem czy aby ręcznego nie mam zaciągniętego :) bo coś nie chciało jechać :)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 30.01.2019 o 12:50, jnow napisał:

jak będziesz miał okazję to nagraj proszę też 0-100 km/h.

Nagrałem dwa starty:

1. Normalny w trybie :

2. W trybie sport:

Wychodzi ok 5 sek w trybie sport i 6 sek w trybie drive

Opublikowano

No powiem Ci, że jedzie. S4 B6 344KM ma gorsze osiągi ;)

Juz sie nie moge doczekać aż sam pojade do Gregor10 i coś czuje, że też bedzie mod skrzyni tylko, że ja mam tiptronic... ZF8HP55. 

Edytowane przez wampir

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, wampir napisał:

No powiem Ci, że jedzie. S4 B6 344KM ma gorsze osiągi ;)

Juz sie nie moge doczekać aż sam pojade do Gregor10 i coś czuje, że też bedzie mod skrzyni tylko, że ja mam tiptronic... ZF8HP55. 

No....19sek do 200 to poziom leon'a cupry, czy golfa R

Opublikowano
5 godzin temu, Korton555 napisał:

Nagrałem dwa starty:

1. Normalny w trybie :

2. W trybie sport:

Wychodzi ok 5 sek w trybie sport i 6 sek w trybie drive

idzie zdrowo, moja Esa ma minimalnie lepszy wynik na 200, dwie moze trzy sekundy

Opublikowano

Ile Ci mocy i momentu wyszło w serii?

Opublikowano
  • Autor
48 minut temu, kamelus_ napisał:

Ile Ci mocy i momentu wyszło w serii?

229KM i 370Nm

Opublikowano

Realny wynik, a nie jak na niektórych hamowniach wychodzi seria plus 20KM więcej :D

Tomek, jaki masz numer OEM swojej turbiny?

Opublikowano
34 minuty temu, Korton555 napisał:

229KM i 370Nm

No to imponujący przyrost. Ciekawe ile mi wypluje i ile finalnie wystroją. Bedę robił w Comp Sport. Ile Ci wzięli za program silnika i skrzyni?

Opublikowano

Pewnie połowe tego co compsport :) Wolalbym już pojechać do Jasła.

Opublikowano

Między compsportem a gregorem wcale nie ma takiej dużej różnicy w cenie. Jeśli chodzi o mój silnik to: compsport 2500 a gregor 2300 :wink:

Opublikowano
3 godziny temu, wampir napisał:

Pewnie połowe tego co compsport :) Wolalbym już pojechać do Jasła.

Ja mam do nich zaufanie. Robili mi kilka aut i znam wiele ich projektów. Co by nie mówić fachowcy z najwyższej półki. Wolę trochę dopłacić a mieć to jak należy (nikomu nie ujmując).

Opublikowano

Ostatnio mój znajomy robił takie auto jak Twoje i płacił chyba niecałe 2000zł. Trzeba zawsze dzwonić i pytać o aktualne ceny.

Każdy może wydawać swoje pieniądze jak chce, podałem tylko alternatywę wartą rozważenia :)

Ja wolałem z Opola jechać do Jasła specjalnie aby mieć wystrojone auto u Grześka w Gregor10 a efekt uboczny w postaci zaoszczędzonych pieniędzy mogłem dalej przeznaczyć na mody. :)

Opublikowano
4 godziny temu, wampir napisał:

Ostatnio mój znajomy robił takie auto jak Twoje i płacił chyba niecałe 2000zł. Trzeba zawsze dzwonić i pytać o aktualne ceny.

Każdy może wydawać swoje pieniądze jak chce, podałem tylko alternatywę wartą rozważenia :)

Ja wolałem z Opola jechać do Jasła specjalnie aby mieć wystrojone auto u Grześka w Gregor10 a efekt uboczny w postaci zaoszczędzonych pieniędzy mogłem dalej przeznaczyć na mody. :)

Jeżeli chodzi o benzyne to gregor chyba najlepiej ogarnia temat :) ja jakbym miał PB to jechałbym tylko do niego.

Mierzyłeś może 100-200 ? ciekawy jestem wyniku

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, wampir napisał:

Tomek, jaki masz numer OEM swojej turbiny?

Nie mam pojęcia :) Wiem tyle, że jest w miarę nową, 20 tys km temu poprzedni właściciel miał wymieniane turbo na gwarancji w ASO.

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, Gibons napisał:

Mierzyłeś może 100-200 ? ciekawy jestem wyniku

Ok 13 sek

Opublikowano

Idzie jak burza, gratuluję i zazdroszczę :) Ja swojego jutro odstawiam na przegląd 120 tys. km i przy okazji ocenę stanu technicznego skrzyni/silnika pod kątem remapu. Jak będzie pozytywny werdykt to się będę powoli umawiał... Pytanie tylko czy jest sens zasuwać do Gregora z Gdańska (660 km w jedną stronę...) czy ogarnąć to w Tune-Up w Gdańsku..

Opublikowano
54 minuty temu, jnow napisał:

Idzie jak burza, gratuluję i zazdroszczę :) Ja swojego jutro odstawiam na przegląd 120 tys. km i przy okazji ocenę stanu technicznego skrzyni/silnika pod kątem remapu. Jak będzie pozytywny werdykt to się będę powoli umawiał... Pytanie tylko czy jest sens zasuwać do Gregora z Gdańska (660 km w jedną stronę...) czy ogarnąć to w Tune-Up w Gdańsku..

Trochę km jest ale Gregor TFSI ogarnia chyba jak nikt inny :)