Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 allroad lift 2.0TFSI (CNCD) 301KM 456Nm, 356/330mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.09.2018 o 21:16, wampir napisał:

Cena piękna...

Ciekawe czy ktoś Ci powiedział słynny tekst "stać cie na konia to stać cie na owies" ???

Mnie ten tekst wkurw.a do żywego....  ?

Tu nie chodzi o to czy mnie stać, czy nie. Jakby był problem, to zrobiłbym te czynności pewnie za połowę taniej u prywaciarza olewając pół roku gwarancji. Kwota zabolała bo, za nie tak wiele zapłaciłem całkiem dużo :) Bardziej chciałem pokazać ile kosztuje przegląd przy 120tys km, może ktoś będzie kiedyś szukał podobnej informacji, gdzieś tu na forum trafiłem na wątek z pytaniami ile kosztuje przegląd w ASO przy X kilometrach.

Opublikowano

Dziwne, ze nie maja w papierach wymiany filtra powietrza, paliwa i płynu hamulcowego... chyba, ze robiłeś to wcześniej ? Co ile robisz wymianę oleju ? 30kkm ? 

Opublikowano
  • Autor
54 minuty temu, Norbas napisał:

Dziwne, ze nie maja w papierach wymiany filtra powietrza, paliwa i płynu hamulcowego... chyba, ze robiłeś to wcześniej ? Co ile robisz wymianę oleju ? 30kkm ? 

Wymiana oleju co 15tys km, olej mialem swoj, bo oni jakiegos long-life'a leja. Co do plynu hamulcowego i reszty, to moze w poprzednim przegladzie bylo to robione.

Edytowane przez Korton555

Opublikowano

@Korton555, ładny Allroad, jeszcze raz gratulacje. Jaki olej silnikowy dokładnie wybrałeś?

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, jnow napisał:

@Korton555, ładny Allroad, jeszcze raz gratulacje. Jaki olej silnikowy dokładnie wybrałeś?

Motul x-clean 5W40

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zimówki kupione, dunlop winter sport 5 245/45/18. Jako, że nie bardzo miałem miejsce na nie, to zrobiłem sobie półke pod sufitem.

20180912_184857.jpg

Edytowane przez Korton555

Opublikowano

@Korton555

Rotor 

FECC1FC7-E5C7-4B7F-A66D-B96B0BCDFD55.jpeg

47530CB3-96AC-4106-9683-ED5FF93A65B9.jpeg

83105E2D-83E7-44F4-B06C-66CD6C8F5151.jpeg

002C2B16-F154-42A0-9D35-2CF22D40680F.jpeg

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Norbas napisał:

@Korton555

Rotor

Norbas dzięki!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

@Korton555, pisałeś w innym temacie, że decydujesz się na remap. Napiszesz coś więcej pls? Sam remap czy IC+DP również? Stroisz na paliwie 98?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, jnow napisał:

@Korton555, pisałeś w innym temacie, że decydujesz się na remap. Napiszesz coś więcej pls? Sam remap czy IC+DP również? Stroisz na paliwie 98?

Tak, zaklepałem program u Gregor10, ma mi dać znać o konkretnym terminie. Chce zrobić program dla silnika + dla s-tronica, paliwo po programie 98, jakby nie było 98 (np jakieś wakacje za granica) to można 95, ale nie wykorzystujesz pełnej mocy. W IC, DP, hybrydy nie chcę się bawić, lekko chcę serie polepszyć, powinno być ok 270KM jeśli seria sprawna :)

Opublikowano

Ok, czyli podobny kierunek jak ja planuję, choć kusi mnie opcja DP+IC.. A powiedz mi proszę czy wiesz coś więcej na czym polega program S-Tronica? Co konkretniej zostanie przeprogramowane?

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, jnow napisał:

Ok, czyli podobny kierunek jak ja planuję, choć kusi mnie opcja DP+IC.. A powiedz mi proszę czy wiesz coś więcej na czym polega program S-Tronica? Co konkretniej zostanie przeprogramowane?

- wyżej limiter obrotów, przy których zmieniane są biegi

- zniesione limitery momentu obrotowego dla poszczególnych biegów (nie wiem do którego biegu są fabryczne limity)

- szybsza zmiana biegów

Opublikowano
  • Autor

Dziś paraliż w Krakowie, pod jedna górke w Wieliczce tylko ja wyjechalem, reszta stała bezradnie kręcąc kołami, miszkańcy na tej górce oglądali te zmagania i jak wyjechałem to kciuki w górę :)

Opublikowano
  • Autor

Tak to wyglądało DE475C3C-EC8C-4C27-A090-9E9BE1AE5460.jpe

Opublikowano
  • Autor

Czarnorzeki, okolice Krosna - dużo śniegu. Minus allroada, po wyłączeniu kontroli trakcji pozwala buksować kołami, ale anioł stróż czuwa, koryguje poślizgi i nie pozwala na soczyste boczury

20190115_201510.jpg

20190115_201725.jpg

20190115_201834.jpg

Opublikowano

Do tych zdjec pasuje tylko jeden komentarz...

Welcome to the land of Quattro!!!

Opublikowano

Zazdroszczę warunków, w Gdańsku bez śniegu. Ale żeby ESP działało pomimo wyłączenia..? ? 

Opublikowano
11 godzin temu, Korton555 napisał:

Czarnorzeki, okolice Krosna - dużo śniegu. Minus allroada, po wyłączeniu kontroli trakcji pozwala buksować kołami, ale anioł stróż czuwa, koryguje poślizgi i nie pozwala na soczyste boczury

20190115_201510.jpg

20190115_201725.jpg

20190115_201834.jpg

da się wyłączyć esp tylko dłużej musisz przytrzymać guzik i aż na zegarach będzie pisać esp off

Opublikowano
4 godziny temu, egon47 napisał:

da się wyłączyć esp tylko dłużej musisz przytrzymać guzik i aż na zegarach będzie pisać esp off

Ale jak przekroczysz 40km/h lub 50km/h nie pamiętam dokładnie to się załączy samo

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, egon47 napisał:

To u mnie chyba nie bardzo, trzymam przycisk od kontroli trakcji dlugo, po jakims czasie gasnie komunikat jak na zdjeciu, ale nic nie pisze o wylaczeniu esp.

20190116_124618.jpg