Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 allroad lift 2.0TFSI (CNCD) 301KM 456Nm, 356/330mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Wandej napisał:

Korton555 jak chcesz zglebić allroada to poziomu zadowalającego oko to chyba pozostaje gwint lub ewentualnie Eibach Sportline.

Chcę maksymalnie mało upośledzić allroad'a i żeby dało się wjechać na krawężnik bez obawy przytarcia.

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem świetny konfigurator 3D, jakość renderingu mnie zaskoczyła, link https://www.felgenshop.de/alufelgen/

Kilka minut zabawy i moje typy:

1

alutec-monstr-polar-silber.jpg

2

borbet-gtx-titan-glossy.jpg

3

borbet-xrt-reflectic-felge.jpg

4

brock-b35-titan-metallic.jpg

5

oxigin-21-oxflow-titan-brush.jpg

6

wheelworld-wh26-race-silber.jpg

7 podobne do pompei

wheelworld-wh12-arktic-silber.jpg

Edytowane przez Korton555

Opublikowano

a mi się rotor podoba, choć fakt jest ich coraz więcej.. choć np. nie na a6 ;) w Bydgoszczy, oprócz moje, widziałem tylko dwie C7 na oryginalnych rotorach

Opublikowano
2 godziny temu, jedrekx napisał:

a mi się rotor podoba, choć fakt jest ich coraz więcej.. choć np. nie na a6 ;) w Bydgoszczy, oprócz moje, widziałem tylko dwie C7 na oryginalnych rotorach

Chyba jeden z ciekawszych felg które Audi zrobiło. Tyle że przez to że są jakie są to są często spotykane na autach. Może nie aż tak dużo, ale w jakimś stopniu są spotykane. 

Opublikowano

pomijając fakt oklepania to rotor wygląda dobrze jak jest auto fajnie obniżone i jakiś konkretny hebel, owszem na mirona a5 wygląda dobrze ale na allroadzie wyglądał słabo

Opublikowano
11 minut temu, marcin_o23 napisał:

pomijając fakt oklepania to rotor wygląda dobrze jak jest auto fajnie obniżone i jakiś konkretny hebel, owszem na mirona a5 wygląda dobrze ale na allroadzie wyglądał słabo

20 cali u mirona z takimi małymi hebelkami wygląda slabo

Opublikowano
22 godziny temu, black4 napisał:

Gibons święte słowa ...

Rotor jest passe...

Czy ja wiem czy można rozpatrywać wzór felgi pod kątem że jest "passe" ? a łopaty z RS6 sa passe czy nie bo co 3 Audi ma je na forum.....? a wzór RS4 oprócz Audi to jeszcze polowa VW z PL na nich lata, jest passe? a jak na topie będą szczególnie Roti i Vosseny to będzie je całe forum kupować żeby nie mieć rolki "passe"? :) 

5 godzin temu, marcin_o23 napisał:

rotor wygląda dobrze jak jest auto fajnie obniżone i jakiś konkretny hebel

otóz to, tyczy sie to nawet najbardziej oklepanego wzoru felgi, jesli bedzie miała dobre parametry do tego auto poleci na dół na gwincie i dojdzie fajnie dobrana opona, wleci konkretny hamulec jak pisze Marcin to bedzie rozpierdol...

I nie pisze tego dlatego że jest mowa o Rotorach które mam bo kupilbym je tak czy siak bo poprostu mi sie podobaja i nie ma tu dla mnie znaczenia ze dla kogos jest oklapana albo jest "passe":gicior:

Opublikowano

Fros-t,

Masz rację wszystko zależy w jakiej wersji na jakim zawiasie itp.

Fakt dziś jest dostępnych tyle fajnych brandow, wzorów, że można dostać oczopląsu.  Rotorowi złą rreputację zrobiła masa podrób w tej płaskiej wesji. 

Jeżeli już koniecznie rotor to fajnie, żeby to był ori wklęślak 9x19 ET33 lub 9x20 ET 26. Ta wersja podobnie jak łopaty z RS6 C5 jest ponadczasowa ?

Pozdrawiam

Edytowane przez black4

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dziś przywiozłem cały setup na upgrade hamulców, 356/330mm, w przyszłym tygodniu zakładam :)

20190509_200554.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hamulce założone 356/330mm

c1.jpg

c2.jpg

20190522_141103.jpg

Edytowane przez Korton555

Opublikowano
  • Autor

Teraz czas szukać szarych rotorów 19" 9j et33 :)

Opublikowano

AUDI-A7-S7-A6-4-G-A8-S-Line-felgi-kola-O

Opublikowano
  • Autor
55 minut temu, Dev napisał:

AUDI-A7-S7-A6-4-G-A8-S-Line-felgi-kola-O

Ciekawe, jaki to ma parametry? 8j i et35?

Opublikowano

8" x 19"  ET26

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wróciłem z wakacji we Włoszech, allroad spisał się dobrze, spalanie w pełni załadowanym autem z prękościami przepisowymi + 10% to 9.2 litra. W drodze do Włoch była przygoda, przed Brno wbiło mi się ostrze noża jak do tapet w oponę. Powietrze od razu uciekło i zanim zjechałem na prawy pas i pobocze, to opona była do kosza. Zresztą przecięcie ok 1.5cm i tak chyba nie kwalifikuje się do naprawy. Na kole dojazdowym maks 80km/h, a ja dopiero co wystartowałem, więc poszukiwania opony by objechać wakacje. Chciałem kupić coś najtańszego, ale na miejscu była tylko pirelli P7 za 178 euro, nie było wyjścia i na niej już zrobiłem trasę :) Teraz musze poszukać jednej pirelli p zero, a P7 sprzedać z małym przebiegiem (ok 2tys km).

1.jpg

2.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wczoraj zauważyłem, że nie gra mi subwoofer, sprawdziłem połączenia i nic. Wyciągnąłem głośnik i coś w nim lata w środku. Po podłączeniu głośnika do audio domowego cisza, więc trzeba poszukać nowego głośnika.

Opublikowano

Mi sie wbił gwóźdź lub śruba od spodu w oponę i zeszlifował na równo z bieżnikiem. Tfu Tfu, powietrze nie schodzi, ale też trzeba będzie się zająć tematem.

Szkoda, że nie dali pełno wymiarowej zapasówki. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Padl mi ostatnio jeden żarnik xenon, wymieniłem komplet na coś lepszego.

IMG_20200110_103341.jpg

IMG_20200110_103336.jpg

IMG_20200110_105329.jpg

Opublikowano

Będziesz zadowolony, fajnie świecą. Daj im tylko kilkanaście godzin :good:

Opublikowano
2 minuty temu, MaciekPL napisał:

Będziesz zadowolony, fajnie świecą. Daj im tylko kilkanaście godzin :good:

Też na tym śmigam. Najlepsze jakie mialem