johnny27j Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Mam problem z wyświetlaczem kilometrów 96r TDI 90KW połowa tylko działa kupiłem go w ostatnią niedziele i handlarz powiedział że dioda jest spalona? Z tego co się dowiedziałem dziś to podobno taśma??? dajcie jakąś rade. Licznik do wymiany czy da się gdzieś taką taśme kupić z wyświetlaczem mam na stanie z 97 ale benzyna i nie pasuje:( za mały jest Pozdrawiam wszystkich
jarek3251 Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 pokaz zdjecie z tym co ci potrzeba mam 2 liczniki moze bede mial takie cos wymiary tego tez zapodaj
morwa76 Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 miałem to w passacie z 97r i kolega mi to zregenerował bez dokładania czegokolwiek pozdro
johnny27j Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Opublikowano 23 Lutego 2009 sorki że dopiero teraz pisze ale wcześniej nie miałem jak a co chodzi o wymiar to potrzebuje ten miejszy najprawdopodobniej bo w tym starym rezerwowym był wiekszy i taśma nie pasowała jak masz dwa inne (rodzaje) i masz jeszcze na stanie to napisz
jarek3251 Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 kolego to tak w jednym liczniku vdo wyświetlacz ma a raczej jego taśma szerokość 3,8cm około a odstęp miedzy taśmami jest 2,7 cm około, pisze około bo mierzyłem linijka drewniana i może się ona mylić około 3mm a tu tego zdjęcie a tu zdjęcie z przodu i podana jest szerokość wyświetlacza z przodu tyle ile wystaje z plastiku a tu zdjecie całego licznika jak ci pasuje to pisz na priv ile za niego dasz?????[br]Dopisany: 24 Luty 2009, 17:59_________________________________________________znaczy sie za wyświetlacz no chyba ze cały licznik chcesz kupić :>[br]Dopisany: 24 Luty 2009, 18:00_________________________________________________aha zapomniał bym w tym drugim liczniku okazało sie ze wyświetlacz jest przylutowany wiec napewno ci nie bedzie działał
sparki Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 kolego ale ten wyświetlacz raczej nie ma jak się popsuć (nie licząc zbicia lub złamania go) ja bym go wyciągnął przeczyścił styki tej "gumki" alkoholem bądź benzyną ekstrakcyjną ewentualnie poprawił luty ścieżek idących do wyświetlacza potem starczy go tylko dobrze docisnąć i powinno huloć chociaż równie dobrze może to być efekt nieudolnego przekręcenia licznika
johnny27j Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Opublikowano 24 Lutego 2009 no ci powiem że to mi robił bardzo dobry elektronik w którym tym siedzi i nie ma innej opcji niż wymiana ja się jutro dowiem na jakiej zasadzie był ten wyswietlacz wmontowany czy tez był lutowany i dam ci znać ewentualnie napisz mi na prv ile chcesz za niego pozdrawiam i wielkie dzięki za fotki
jarek3251 Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 ten który masz tu na zdjęciach jest przykręcany na 4 śrubki
johnny27j Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Opublikowano 25 Lutego 2009 ok sprawdze jaki ja mam [br]Dopisany: 25 Luty 2009, 15:55_________________________________________________ok na pewno był przykręcany na cztery śrubki wieczorem będę wiedział jaki wymiar mam dziś albo jutro ci napisze to się dogadamy
jarek3251 Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 ok sprawdze jaki ja mam [br]Dopisany: 25 Luty 2009, 15:55_________________________________________________ok na pewno był przykręcany na cztery śrubki wieczorem będę wiedział jaki wymiar mam dziś albo jutro ci napisze to się dogadamy nie ma problemu ze mną jak z dzieckiem za rękę i do baru haha[br]Dopisany: 25 Luty 2009, 17:49_________________________________________________i jak z tym wyświetlaczem??????
Rekomendowane odpowiedzi