Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wyświetlacz licznika kilometrów (działa tylko połowa)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z wyświetlaczem kilometrów 96r TDI 90KW połowa tylko działa kupiłem go w ostatnią niedziele i handlarz powiedział że dioda jest spalona? Z tego co się dowiedziałem dziś to podobno taśma??? dajcie jakąś rade. Licznik do wymiany czy da się gdzieś taką taśme kupić z wyświetlaczem mam na stanie z 97 ale benzyna i nie pasuje:( za mały jest

Pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

sorki że dopiero teraz pisze ale wcześniej nie miałem jak a co chodzi o wymiar to potrzebuje ten miejszy najprawdopodobniej bo w tym starym rezerwowym był wiekszy i taśma nie pasowała jak masz dwa inne (rodzaje) i masz jeszcze na stanie to napisz

Opublikowano

kolego to tak w jednym liczniku vdo wyświetlacz ma a raczej jego taśma szerokość 3,8cm około a odstęp miedzy taśmami jest 2,7 cm około, pisze około bo mierzyłem linijka drewniana i może się ona mylić około 3mm a tu tego zdjęcie 38be686e55230d8am.jpg

a tu zdjęcie z przodu i podana jest szerokość wyświetlacza z przodu tyle ile wystaje z plastiku

84f3284722af9e0dm.jpg

a tu zdjecie całego licznika 247b5fdfbc615d4am.jpg jak ci pasuje to pisz na priv ile za niego dasz?????[br]Dopisany: 24 Luty 2009, 17:59_________________________________________________znaczy sie za wyświetlacz no chyba ze cały licznik chcesz kupić :>[br]Dopisany: 24 Luty 2009, 18:00_________________________________________________aha zapomniał bym w tym drugim liczniku okazało sie ze wyświetlacz jest przylutowany wiec napewno ci nie bedzie działał

Opublikowano

kolego ale ten wyświetlacz raczej nie ma jak się popsuć (nie licząc zbicia lub złamania go) ja bym go wyciągnął przeczyścił styki tej "gumki" alkoholem bądź benzyną ekstrakcyjną ewentualnie poprawił luty ścieżek idących do wyświetlacza potem starczy go tylko dobrze docisnąć i powinno huloć

chociaż równie dobrze może to być efekt nieudolnego przekręcenia licznika

Opublikowano

no ci powiem że to mi robił bardzo dobry elektronik w którym tym siedzi i nie ma innej opcji niż wymiana ja się jutro dowiem na jakiej zasadzie był ten wyswietlacz wmontowany czy tez był lutowany i dam ci znać ewentualnie napisz mi na prv ile chcesz za niego pozdrawiam i wielkie dzięki za fotki

Opublikowano

ok sprawdze jaki ja mam

[br]Dopisany: 25 Luty 2009, 15:55_________________________________________________ok na pewno był przykręcany na cztery śrubki wieczorem będę wiedział jaki wymiar mam dziś albo jutro ci napisze to się dogadamy

Opublikowano

ok sprawdze jaki ja mam

[br]Dopisany: 25 Luty 2009, 15:55_________________________________________________ok na pewno był przykręcany na cztery śrubki wieczorem będę wiedział jaki wymiar mam dziś albo jutro ci napisze to się dogadamy

nie ma problemu ze mną jak z dzieckiem za rękę i do baru haha[br]Dopisany: 25 Luty 2009, 17:49_________________________________________________i jak z tym wyświetlaczem??????