endriux Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam na wstępie chciałbym się przywitać posiadam A4 B6 1.8t BFB na początku było wszystko ok, pękł kruciec naprawiony na ori z ASO ale nie o tym mowa. Ostatnio zrobiony program w samochodzie włożony DP wtryski z BEX i skrojony. Jazda fajna polecam każdemu co się zastanawia, robić! Przejdę do rzeczy jechałem za kolega nie mam lekkiej nogi więc tak 150km/h do 200km/h. Po kilometrze może dwóch już tak normalnie jadąc w pewnym momencie na blacie wyświetlilo mi się brak płynu chłodniczego samochód zagasilem od razu i zajechalem z drogi. Turbo nie powiem nie było zbyt zimnie a wręcz czerwone okazało się że pękła obudowa termostatu. Wymieniony i nic nie ucieka płynu ale jest ubytek oleju wcześniej go nie było ? Co może być przyczyną? Mogę jakoś to zdiagnozować co się stało? Pozdrawiam Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez endriux
wrestling1000 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zaczął jakoś Więcek kopcić z wydechu, turbo normalnie pompuje, zobacz ile oleju w dolocie za turbo. Swoją drogą na ile go podkręciłem ile niuta?
endriux Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Raczej nie czuje różnicy żeby jakoś mniej turbo dawało a nie mam jak sprawdzić, a do kanału jutro będę miał dostęp wieczorem więc sprawdzę co jest za turbo, bo sprawdzałem niby luzów nie było. Wyszło 198km/313nm
Rekomendowane odpowiedzi