ewela Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Witam mam bardzo duży problem. Mianowicie gdy odpiąłem sterownik wysokości świateł wszystko mi znikło zegary nie świecą auto nie odpala częściowy brak prądu , jak otwieram drzwi to światło we wnętrzu zapala się i gaśnie po sekundzie nawiewy dmuchają ale klimatronik się nie świeci i najlepsze w tym jest że nie da się podpiąć komputera bo nie widzi can . Ktoś coś jakieś pomysły .Proszę o pomoc
Norbas Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 W nowszych autach lepiej odpukać dwie klemy na aku i dopieronodlaczac poszczególne moduły czy tez sterowniki. Jak już podłączyłeś to odepnij aku na cała noc i zobacz czy coś ruszy
YoGi1984 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 a najprostszą rzecz sprawdzałeś, czyli bezpieczniki? może jakieś zwarcie się gdzieś zrobiło i wybiło "korek":)
ewela Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2018 A może imo w kluczyku siadło ??
YoGi1984 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Immo raczej nie, bo gdyby immo trzymalo to zapewne odpalilbys samochod na 3s. i by zdechl, poza tym napewno by sie jakas kontrolka swiecila/mrugala od immo. Najwiekszy problem to taki ze nie mozesz kompa podpiac bo bylo by wszystko jasne, a tak to wrozenie z fusow
Norbas Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Podpiąłeś na miejsce ten sterownik ? Może on Ci zware robi... dasz radę go rozebrać i sprawdzić płytkę ? Ewentualnie może jakieś kable naruszyłeś przy jego wyciąganiu... dziwne, ze po odłączeniu sterownika świateł masz taki odjazd. Jak masz dostęp to sprawdz schemat sterownika oraz z czym on się łączy wtedy tez można wpaść na jakiś trop
Norbas Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Podpiąłeś na miejsce ten sterownik ? Może on Ci zware robi... dasz radę go rozebrać i sprawdzić płytkę ? Ewentualnie może jakieś kable naruszyłeś przy jego wyciąganiu... dziwne, ze po odłączeniu sterownika świateł masz taki odjazd. Jak masz dostęp to sprawdz schemat sterownika oraz z czym on się łączy wtedy tez można wpaść na jakiś trop które bezpieczniki sprawdzałes ? W desce po lewej i po prawej czy w bagażniku ? Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Norbas
ewela Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2018 bezpieczniki wszystkie lewa prawa bagażnik pod ecu tez zapomniałem dodać tylko odpiołem jeszcze jedną wtyczke i tak sobie myśle że to przez to
ewela Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Jest wpięta ale jak ją wypiąłem to podejrzewam że wtedy coś się spie......?
PiXX Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Sprawdzałeś wyłączniki bezwładnościowe? Może przypadkiem któryś akurat wyskoczył. Sprawdź też napięcie na akumulatorze, może i przypadek jeden na milion ale przy zwarciu wewnętrznym też się mogą dziać różne cuda z autem
ewela Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2018 8 minut temu, PiXX napisał: Sprawdzałeś wyłączniki bezwładnościowe? Może przypadkiem któryś akurat wyskoczył. Sprawdź też napięcie na akumulatorze, może i przypadek jeden na milion ale przy zwarciu wewnętrznym też się mogą dziać różne cuda z autem A gdzie go znajdę ?
PiXX Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 6 minut temu, ewela napisał: A gdzie go znajdę ? Mea Culpa, doczytałem że w S5 funkcję taką pełni sterownik od poduszek. Wybadaj jeszcze bezpieczniki płytkowe które masz pod pokrywą do podłączenia kabli pod maską na podszybiu. A w gnieździe OBD na 16 pinie pojawia Ci się napięcie?
ewela Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2018 czy napięcie jest to niewiem ale łączy się z linią k a z can jest problem?
PiXX Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Jeśli łączy się z czymkolwiek to napięcie powinno być, sygnalizuje to też dioda na kablu (o ile jest). Chodzi po prostu o to że mając jakieś dane o błędach ze sterowników można w pewien sposób ukierunkować poszukiwania na coś konkretnego, a tak to po prostu wróżenie z fusów. Te bezpieczniki na podszybiu sprawdzone?
Rekomendowane odpowiedzi