L23piotr Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 (edytowane) Zobaczymy jeśli faktycznie będą tak ciekły. To przywiozę sobie specjalna farbę do Alu i zobaczę co z tego wyjdzie. A jak nic to kupię jak Ty ori. Edytowane 7 Sierpnia 2019 przez L23piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L23piotr Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 (edytowane) Downpipe założony. Edytowane 7 Sierpnia 2019 przez L23piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosinski83 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 18 godzin temu, L23piotr napisał: Zobaczymy jeśli faktycznie będą tak ciekły. To przywiozę sobie specjalna farbę do Alu i zobaczę co z tego wyjdzie. A jak nic to kupię jak Ty ori. Daj znać ja ksytuacja za jakiś czas ? Oby było OK ? ... DP masz z jakimiś "sportowymi" katalizatorami czy tylko udają? Pierwsze sondy nie powinny być na przedłużkach, a z tego co widzę są - jest duże ryzyko, że będzie Ci źle paliwo dawkować... Te z tyłu się odsuwa, żeby "oszukać" po wycięciu katalizatorów, przednie są sterujące i muszą być w świetle rury, żeby porządnie były "owiewane" przez spaliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L23piotr Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 14 minut temu, pawelosinski83 napisał: Daj znać ja ksytuacja za jakiś czas ? Oby było OK ? ... DP masz z jakimiś "sportowymi" katalizatorami czy tylko udają? Pierwsze sondy nie powinny być na przedłużkach, a z tego co widzę są - jest duże ryzyko, że będzie Ci źle paliwo dawkować... Te z tyłu się odsuwa, żeby "oszukać" po wycięciu katalizatorów, przednie są sterujące i muszą być w świetle rury, żeby porządnie były "owiewane" przez spaliny. Mój mechanik wszystko powoli składa. Zrobię kilka kilometrów to okaże się co trzeba poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L23piotr Opublikowano 7 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 A więc tak auto odebrane ? większość rzeczy zrobiona tak jak chciałem? chociaż niektóre można było zrobić lepiej ?. Ok9_1.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel 13 Opublikowano 7 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 ? ZAcnie sie prezentuje. Z tyłu dałeś 'odpowiednie' końcówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L23piotr Opublikowano 7 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 2 minuty temu, dekiel 13 napisał: ? ZAcnie sie prezentuje. Z tyłu dałeś 'odpowiednie' końcówki ? Odpowiednie? To znaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel 13 Opublikowano 7 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 1 godzinę temu, L23piotr napisał: Odpowiednie? To znaczy? 100 mm , tylko nie Ulter bo już co druga ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L23piotr Opublikowano 7 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 6 minut temu, dekiel 13 napisał: 100 mm , tylko nie Ulter bo już co druga ma Zostało to co bylo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 7 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 A co było nie dociągnięte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal_p Opublikowano 7 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Quattro na dolnej kratce wygląda słabo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L23piotr Opublikowano 7 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 1 godzinę temu, Langista napisał: A co było nie dociągnięte? Kilka rzeczy . Kolor zaciskow i pokryw nie porywa mnie. Pokrywy mają wżery ktore widać. Nie zostały założone przepustnice wydechu bo za mało miejsca na podcisnieniowe. ? zawieszenie gwintowane na tyle jest opuszczone na maksa a chcial bym niżej. Reszta jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L23piotr Opublikowano 7 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 1 godzinę temu, m1chal_p napisał: Quattro na dolnej kratce wygląda słabo ? Każdy robi jak uważa i to co mu się podoba ? ale dzięki za opinię ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 7 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 (edytowane) 3 godziny temu, L23piotr napisał: Kilka rzeczy . Kolor zaciskow i pokryw nie porywa mnie. Pokrywy mają wżery ktore widać. Nie zostały założone przepustnice wydechu bo za mało miejsca na podcisnieniowe. ? zawieszenie gwintowane na tyle jest opuszczone na maksa a chcial bym niżej. Reszta jest ok. Z tego co kojarzę z tymi pokrywami jest wiecznie problem ? a przepustnice elektroniczne nie da rady? Z tego co widziałem na YT jest masa filmików z przepustnicami do tego silnika.. Edytowane 7 Września 2019 przez Langista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L23piotr Opublikowano 7 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 3 godziny temu, Langista napisał: Z tego co kojarzę z tymi pokrywami jest wiecznie problem ? a przepustnice elektroniczne nie da rady? Z tego co widziałem na YT jest masa filmików z przepustnicami do tego silnika.. Samo malowanie jest ok. Chodzi o kolor. Przepustnice kupiłem podcisnieniowe bo czytałem że dużo lepsze są ale okazały się strasznie duże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L23piotr Opublikowano 18 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 S4 idzie do oklejenia A poza tym pojawiła się nowa Audi w garażu ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Nieeee no sztosik ? w tym cabrio zmieniasz felunek na coś innego? A co do oklejenia, gdzie oddajesz? Sam o oklejaniu myślałem, ale nigdzie w mojej okolicy nie znalazłem zakładu, który byłby wiarygodny, a ostatnio mega spodobał mi się czarny połysk aka "Black piano" i tym odkleić to byłaby miazga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L23piotr Opublikowano 19 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 6 godzin temu, Langista napisał: Nieeee no sztosik ? w tym cabrio zmieniasz felunek na coś innego? A co do oklejenia, gdzie oddajesz? Sam o oklejaniu myślałem, ale nigdzie w mojej okolicy nie znalazłem zakładu, który byłby wiarygodny, a ostatnio mega spodobał mi się czarny połysk aka "Black piano" i tym odkleić to byłaby miazga Coś na pewno zmienie ? ale co to nie wiem. A co do oklejenia to mam dobrego znajomego który się tym zajmuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L23piotr Opublikowano 14 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Po kilku tygodniach urlopu i przejechaniu około 3500km muszę powiedzieć że farba na pokrywach zaworowych i kolektorze ssacym trzyma się bardzo dobrze zauważyłem znacznie mniejszy pobór oleju na 3500km około 700ml . Hamulce to jest inna bajka przód staje dęba i co do opinii niektórych tarcze nie biją A kilka razy zdarzyło się hamować z ponad 200 do zera. Jedyną niemiła sytuacja jaką mnie spotkała to awaria pompki sprzegla. Zaczęła trzymać cały czas ciśnienie i tym samym ciągle było delikatnie wcisniete sprzęgło. Wymiana na nowe sachsi szczerze mówiąc wymiana jest masakryczna. Teraz auto stoi i czeka w kolejce do oklejenia. No i oczywiście troszkę czasu poświęciłem nowej zabawce Po zalogowaniu się na forum audi 80 muszę ewidentnie stwierdzić że forum a4-klub.pl jest dużo lepsze . Przejrzyste lepiej zorganizowanie i ludzie jacyś tacy inni. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Pod maską masz czyściej jak ja w samochodzie, szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi