mates08 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Witam! Wiem że podobne tematy istniały ale żaden nie oddawał tego w rzeczywistości co mój . Otóż mam problem z dolnym zawiasem drzwi przednich prawych. Drzwi delikatnie się opuściły zawias ma straszny luz. Czy da się to naprawić? Czy szukać nowego zawiasu? Chciałem to rozebrać i sprawdzić, ale nie mam drugiego zawiasu, a jak coś się posypie to będzie lipa bo auto muszę mieć codziennie w ruchu. Czy ktoś miał podobny objaw? Załączam filmik przedstawiający wyżej opisaną sytuację . Prosze o porady
jacek70 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zawiasu nie maprawisz . Tylko wymiana . Szukaj używki w dobrym stanie. Bez problemu dostaniesz w kolorze.
mates08 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2018 24 minuty temu, jacek70 napisał: Zawiasu nie maprawisz . Tylko wymiana . Szukaj używki w dobrym stanie. Bez problemu dostaniesz w kolorze. Właśnie mam kolor lz9w a to jest tak nie typowy kolor że masakra. Mało tego jest. Ale trzeba będzie szukać jak tak. Z odkręceniem tego dolnego zawiasu chyba nie powinno być problemu?
jacek70 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Z odkręceniem zawiasu problemu niema ,ale trzeba uważać aby śruba ta( od środka ) nie spadła z klucza bo wtedy lipa . ( no może magnes )
mates08 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2018 2 godziny temu, jacek70 napisał: Z odkręceniem zawiasu problemu niema ,ale trzeba uważać aby śruba ta( od środka ) nie spadła z klucza bo wtedy lipa . ( no może magnes ) Ta która jest do drzwi przykrecana czy do słupka?
jacek70 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Do słupka . Oprócz tych śróbki co widać jak otworzysz drzwi jest jeszcze jedna od środka w słupku i tą właśnie miałem na myśli .
mates08 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Oki zamówię zawias i będe działał. Mam nadzieję że z godzinka i się ogarnie
jacek70 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Spokojnie dasz radę ,ale dobrze jakbyś miał kogoś do pomocy aby przytrzymał drzwi jak odkręcisz zawias.
mates08 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2018 2 minuty temu, jacek70 napisał: Spokojnie dasz radę ,ale dobrze jakbyś miał kogoś do pomocy aby przytrzymał drzwi jak odkręcisz zawias. Coś się wymyśli a najwyżej trzeba będzie pieniek podłożyć
mates08 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Mam okazję kupić zawias od przedlifta. Czy będzie pasował do polifta? Czy lepiej szukać poliftowych
Rekomendowane odpowiedzi