plaster 76 Opublikowano 2 Września 2018 Opublikowano 2 Września 2018 Witam ,kupiłem a4b5 1.6 z przebiegiem 277 tys i zamierzam wymienić olej. nie wiem na jakim jeździł poprzedni właściciel. zalać syntetyk czy półsyntetyk ? i jaki polecacie do tego silnika ?
maciej_m Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 MOTUL X-CESS 8100 5W40 spełnia VW 502 00 Kupuj z pewnego źródła i raczej nie z beczki tylko fabrycznie pakowany. PozdrawiaMM
plaster 76 Opublikowano 4 Września 2018 Autor Opublikowano 4 Września 2018 A co jesli poprzedni właściciel lał np.półsyntetyk 10w40 ? Można zalać pełny syntetyk? Bo nie wiem co było lane.
maciej_m Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 Możesz zrobić płukankę np. Liqui Moly 2662 PRO-LINE ENGINE FLUSH, i po płukaniu zalać nowy olej. PozdrawiaMM
Cake Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 Tak jak kolega wyżej napisał. Jak chcesz mieć pewność to porządna płukanka i lejesz co producent zaleca. Ja po zakupie tak zrobiłem i 3 lata leję to co ma być i jest ok.
tass Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 2 godziny temu, plaster 76 napisał: A co jesli poprzedni właściciel lał np.półsyntetyk 10w40 ? Można zalać pełny syntetyk? Bo nie wiem co było lane. To nie ma znaczenia jaki olej lał poprzedni właściciel. Bez płukanki też możesz zmienić, a im lepszy wlejesz tym bardziej silnik będzie za to "wdzięczny". Większość olei można ze sobą mieszać.
Rekomendowane odpowiedzi