vp32 Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 Cześć Wam. Piszę do Was bo szukam informacji i w końcu się już w tym pogubiłem. Mam licznik Boscha RB4 bez wyświetlacza, a chcę wsadzić taki z FISem VDO, ale po drodze zrobiło sie dużo niewiadomych. 1. Czy te liczniki RB4 są szyfowane, bo VDO chyba nie. 2. czym w takim razie odczytać bezpiecznie PIN? 3. Czy potrzebny jest PIN ze starego licznika i nowego? 4. czy po zmianie licznika potrzebne są nowe pastylki imo w kluczach? Jeśli tak to czy maja one być tzw. preprogramowane do VW? 5. czy PIN w ECU silnika jest taki sam jak w liczniku? czy w ogóle ecu ma pin PS. silnik benzyna 1.4MPI, golf - wiem że nie A4, ale zauważyłem że bardziej w jesteście obeznani z tym tematem. Z góry dzięki, może przy okazji komuś też się przyda
Banan Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) pytanie czy masz immo2 czy immo3? ( w immo3 po wejściu vagiem w 01 engine i 17 instrument widać vin w polu extra ) Edytowane 4 Września 2018 przez Banan
vp32 Opublikowano 4 Września 2018 Autor Opublikowano 4 Września 2018 Immo 3, mam w polu VIN oraz ten IMMO serial number obok
Banan Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 w tej sytuacji pin w ECU i zegarach jest taki sam i potrzebujesz nowy i stary PIN - z VDO pin odczytasz bez problemu ( KKL + Vag eeprom Progrmaeer ) , z zegarów Boscha tych golfa raczej tylko spec kablem ( np. Vag dash CAN albo może sie udać progrmaeerem, ale nie wiem ) , z ECU 1.4 ( Simos) nie wiem jaki sprzet ogarnia ( może tylko programator ) ale jak z Boscha odczytasz to z ecu juz niepotrzebne stare pestki zostają nie trzeba zmieniac
vp32 Opublikowano 5 Września 2018 Autor Opublikowano 5 Września 2018 Jesteś pewny tych pastylek? Bo na stronie chyba ross techa doczytałem ze pastylki crypto48 jst pod dany immobilizer raz tylko kodowana, a jak zmienię licznik to zmieni mi się nr immo. Masz rację z VDO poszło gładko. żadem vag-tacho, vag commander nie poradził sobie. Niby cały czas pokazuje Trying configuration i przelatuje po kolei piny ale nic mu nie wychodzi z tego.
Banan Opublikowano 7 Września 2018 Opublikowano 7 Września 2018 przy immo3 pestki zostaja - licznik adaptuje się pod dane auto i kod immo
Rekomendowane odpowiedzi