Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN+] Sedan, LZ5K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie po dłuższej przewie :D  Autko trafiło do Audi Elements na poniższe mody:

Swap skrzyni 6 biegowa z 2.5 TDI (Polecam każdemu!)
Wpadła pompa wtryskowa zregenerowana i przerobiona na 11 :D
Nowe szklanki
I kilka mniejszych drobnostek :)

Ogólnie samochód mechanicznie ogarnięty w końcu normalnie jedzie, turbo nie przeładowuje :)

Najbliższe rzeczy do autka:
- Zawita przedni zderzak ogarnięty na gładko 

- Usunięcie rdzy na klapie w okolicy rejestracji
- Zaprawki lakiernicze
- Pełna korekta lakieru

Wykres po założeniu pompy 11:

273930189_1381595502302900_5609581502168473977_n.jpg

Opublikowano

Hej ,napiszesz coś więcej na temat swapu na 6b skrzynię? co trzeba wymieniać po za skrzynią ??

Opublikowano
  • Autor

Sanki, półosie, wybierak i chyba tyle :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Lakiernik się opóźnia :facepalm: więc wpadły nowe fotele pół kubełkowe w przyzwoitym stanie w raz z boczkami :D Małymi krokami będzie zmieniane wnętrze :D Jako, że lato tuż tuż, klimatyzacja odmówiła posłuszeństwa :wallbash:Myślałem, że się czynnik skończył bo już w tamtym sezonie słabiej chłodziła ale jednak nie, okazało się że wszystko wymaga wymiany na nowe, stary kompresor zatarty, przewody sparciałe, chłodnicza ciekła, wszystkie części związane z klimatyzacją zostały wymienione na nowe, koszt 3000zł z robocizną... Ale cieszy fakt, że w końcu klimatyzacja działa tak jak trzeba :D Spotkałem się z kolegą, i stwierdziłem że jest za wysoko :grin: Więc została już kupiona rolka i będą zrolowane przednie błotniki, pójdzie w dół na dniach :P

Miałem ostatnio spotkanie z Panem policjantem :police: Po raz trzeci trafiłem na tego samego... Dowód do kosza za kierunki USA (Zrobione już na przycisk) i wystające z tyłu koła :facepalm:  Przełożyłem inne dystanse i dowód odebrany, ciekawe na jak długo.. :P

Wpadła też szyba sesja:

IMG_20220416_142711.jpg

IMG_20220519_184109.jpg

IMG_20220423_115403.jpg

IMG_20220521_142716.jpg

IMG_20220521_144302.jpg

IMG_20220521_143931.jpg

IMG_20220521_144105.jpg

Opublikowano

To za pomarańczowe obrysówki w lampie zabierają dowód :o

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, VRGOOD napisał:

To za pomarańczowe obrysówki w lampie zabierają dowód :o

W moim przypadku tak :facepalm: Przyczepili się że kierunki świecą chociaż tłumaczyłem się że mam na przycisk i zapomniałem wyłączyć ale nie przeszło, szkoda że nie mam kamerki zobaczylibyście jak mnie zatrzymali, śmiech na sali:nabijasie: jechali na czołówkę.. chyba przyinwestuje w kamerkę :P

Opublikowano

Miód, malina B5'teczka :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Daawno mnie tu nie było ale w końcu znalazłem czas na aktualizacje... Co do Audi, samochód jeździ praktycznie bez żadnej awarii, oprócz wyrwanej pół osi z przegubu wewnętrznego :facepalm: Ale zostało ogarnięte i nadal jeździ :D Na początku tego roku miała wpaść korekta lakieru ale niestety były inne wydatki.. Mam nadzieję że teraz na wiosnę się uda :) W tym sezonie odpuściłem sobie jakiekolwiek spoty/zloty na okolicy. Brak chęci.. Oby drugi sezon okazał się lepszym... Wpadła jedynie wakacyjna sesja autka (Wygrany konkurs :P) Co więcej:

- Został zmniejszony dystans z tyłu (Koło w końcu jest na równo i policja się nie czepia)
- Miałem przygodę z zepsutym licznikiem (Brak podświetlenia kokpitu) Został kupiony używany i zakodowany ponownie, miał być fuul fis ale nie wyszło) 
- Zostały kupione zregenerowane oryginalne lampy Valeo h7 z czarnymi obwódkami i kierunkiem (Świecą świetnie przy ledach)
- Została wymieniona podsufitka na czarną alkantare + pomalowane plastiki elementów podsufitki na czarno :D
- Drogą zakupu została kupiona oryginalna klapa usa :banan:(czeka na malowanie)
- Kratka została zastąpiona drukiem 3D z przyklejonym magnesem na telefon, dla mnie fajna sprawa, oklejona w carbon
- Został zrobiony kompletny rozrząd Continental + poma wody Heli (Drugi raz już od czasu kupienia autka)
- Został ustawiony poprawnie kąt wtrysku (Był źle ustawiony)
- Uszczelka pokrywy zaworów
- Zregenerowany tylny zacisk
- Założona została używana maglownica w bardzo dobrym stanie
- Nowe koło pasowe Corteco
- Nowy n75
- Prawy przegub nowy Spidana
- Olej w silniku i filterki podstawa ;)
- Ledy do świateł cofania
- Używane przednie opony Pirelli, mechanik zauważył bąbla na jednej starej oponie i byłem zmuszony wymienić :facepalm:

Kilka zdjęć i widzimy się w przyszłym roku! :D P.S Opaski obok coolera już nie widać ;) 

DSC_0650.jpg

DSC_0646.jpg

DSC_0675.jpg

DSC_0686.jpg

DSC_0654.jpg

319696699_894200335287031_1776327878625827863_n.jpg

319821575_1137957226852914_2067410360038528905_n.jpg

320188641_712833960185767_3732076649538009639_n.jpg

Edytowane przez Zgasio

• 1 rok później...
Opublikowano

Zajefajna B5tka. Najbardziej mi się podoba wizualnie u ciebie z forum. :oklasky: ;) W 2024 roku planuję b5tkę kupić. Zobaczymy co z tego wyjdzie i jak finanse pozwolą ;) Akurat ten model mi się najbardziej podoba.  :D Na razie muszę się Skodą Zadowolić :D:decayed:

Opublikowano

Ostatnie zdjęcia to grubo z filtrami przesadzone