Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje turbo zaczyna się kończyć i teraz mam pytanie. Czy Oddać je do regeneracji czy wymienić na inne już zregenerowane? Przykładowo na stronie genesisturbo jest turbo zregenerowane z BEXa za 800zł i swoje muszę oddać. Ma to sens? Czy lepiej oddać moje turbo i chcieć z powrotem to samo?

Opublikowano

bez różnicy :)  

Opublikowano
  • Autor

Zastanawiam się na tą ofertą: http://genesisturbo.pl/genesisa4-18-t/363-turbo-audi-a4-18t-b6-190-km-bex-53039880073.html
Jest to turbo zregenerowane do BEXa, podobno pasuje P&P do BFB. Chyba je kupię zwłaszcza, że do BFB u nich jest w tej samej cenie. No i 24 miesiące gwarancji. 
Na allegro też z BEXa za 700 jest regenerowana.

Edytowane przez kamilm123

Opublikowano

Różne opinie w necie na temat tego Zakładu.... choć z każdym miesiącem swojej działalności bardziej pochlebne.  Również  miałem dylemat jak założyciel wątku ostatecznie kupiłem większe turbo to B5  właśnie w GENESIS od roku turbo od AWX jeździ w wspomnianej b5 skręcone na około 160KM i nie mam z nim problemu.

Należy nadmienić, że trzeba spełnić szereg wymogów montażu turbo, aby ewentualna gwarancja została uwzględniona. 

Opublikowano
  • Autor

Wymieniał będę sam więc nie będę robił byle jak. Oczywiście będzie zrobione to zgodnie ze sztuką. Chodzi mi tylko czy faktycznie porywać się na turbo z bexa czy zostać przy takim samym co mam? 

Opublikowano

Zrob hybryde z tego co masz na przyszłość  będzie zapas...

Edytowane przez wesz82

Opublikowano
  • Autor

A masz kogoś sprawdzonego co robi hybrydy i jakie są koszty tego?

Opublikowano

Popytaj tutaj chłopaków.

Znam gostka co robi takie coś ale nigdy nie pytałem o pb bo nie było potrzeby.

Może ktoś z forum ma kogoś obcykanego???

Opublikowano

Hybrydy:

Geremi vag garage

@krzysiekvtec

Turbospec

Opublikowano
  • Autor

A hybryda lepsza niż turbo z bexa?

Cena za hybryde gość powiedział 950zł.

Opublikowano

Jak nie celujesz w moce powyżej 230 km to na huk Ci hybryda? Poza tym jej koszt jest co najmniej 2x taki.

Opublikowano
  • Autor

no nie celuje. Dlatego pytam czy nie lepiej wziąć z BEXa turbo zregenerowane za 800zł.

Opublikowano

Kup z bexa i będzie git. Jeszcze będziesz miał trochę zapasu jak Ci się coś odmieni.

Opublikowano
4 godziny temu, przem8 napisał:

Kup z bexa i będzie git. Jeszcze będziesz miał trochę zapasu jak Ci się coś odmieni.

Ale czy da się kupić dobrze zregenerowane turbo z bex za 800 PLN, trudno mi w to uwierzyć. No chyba że oddasz w zamian też bex z niepopękaną stroną gorąca ? raczej nie będą chcieli takiego deal że kolega odda z bfb a dostanie w tych pieniądzach z bex.

Opublikowano

Szczerze powiem że cena faktycznie jakaś taka podejrzana, 800zł. to prawie jak darmo, no chyba że to taka firma regeneracyjna na 2000km

Opublikowano
20 godzin temu, kamilm123 napisał:

A hybryda lepsza niż turbo z bexa?

Cena za hybryde gość powiedział 950zł.

Który gość powiedział, że 950zł za hybrydę i z tej Twojej k03?

Opublikowano
  • Autor

Czemu niby mało 800 zł? Popatrz na allegro na turbiny o tym numerze 53039880073. Ceny wahają się od 700 zł do 1300 zł w zależności czy korpus jest nowy czy regenerowany. 

A z tą hybrydą może coś namieszałem bo dzwoniłem do gościa i mówił, że zwykła regeneracja tej co mam kosztuje 700 zł, później coś mówił, że 950 zł i to ludzie najczęściej wybierają. Coś o stage 1 mówił, że 1300zł itp.

Opublikowano

Dopne sie do pytania. Jakie turbo p&p zeby dmuchnelo okolice 250-270 km ? 

Opublikowano

K03 hybryda, najlepiej ze środkiem k04.

Opublikowano

K03 ta co mam czy z bexa ?