Adriano007 Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam. W swojej A4 posiadam podgrzewane przednie fotele (seria). Podgrzewanie to posiada sześcio stopniową skalę. Ostatnimi czasy zauważyłem że przy włączeniu ogrzewania i ustawieniu na stopniu ,,3" bardzo mocno grzeje fotel kierowcy. Jak mam być szczery to ciężko wysiedzieć. Nawet zmniejszenie z 3 na 2 nic to nie pomaga i nadal jest goraco. Co moze być przyczyną tak mocno grzejącego fotelu? Coś mogło się popsuć? Ponadto jakieś 3 tygodnie temu miałem małą awarię tzn. zacięła się mi klapka od nawiewu (ciepłe/zimne) i cały czas miałem gorący nadmuch. Po kilkudziesięciu dniach jazdy z tą przypadłością udało sie mi ją zlikwidować. Czy to może mieć jakiś związek? Jak poradzić sobie z tym goracym fotelem? Na miejscu pasażera nie jeżdze ale moja ,,gwiazda" twierdzi że wszystko jest oki i czasem nawet ,,6" na skali zapodaje i jest oki. Bardzo proszę o porady i wskazówki. Dzięki i Pozdrawiam [br]Dopisany: 22 Luty 2009, 21:05_________________________________________________W temacie mały bląd. Model silnika mam oczywiście ADP a nie ALL.
Adriano007 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Opublikowano 24 Lutego 2009 A co to jest ten potencjometr, gdzie jest umieszczony w aucie?
Skrzypek Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 A co to jest ten potencjometr, gdzie jest umieszczony w aucie? potencjometr służy do regulacji np. mocniej/słabiej
freon Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 może to jedynie subiektywne... ja jak włączam 3 to nie dłużej niż 15 min, potem albo 1, albo wogóle bo to dla mnie za dużo... a czemu Ty nie wyrabiasz, a Twoja gwiazda tak? faceci są wrażliwi, one nie
Daimos Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 W takim razie zamień się z gwiazdą miejscami i zobaczcie wtedy jak grzeje Może to rzeczywiście subiektywne odczucia
majkel_majki Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 w tym http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t23888.0.html;highlight=naprawa+podgrzewania temacie Kolega czaki22 podał możliwą przyczynę takiego zachowania, uszkodzony włącznik podgrzewania foteli, może to właśnie to.
marcin78 Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 aha czyli kierowce grzeje mocniej a pasażer spoko. mam to samo, zobacz czy nie masz przesunietej maty fotela widac to golym okiem (nie jest na środku) rozpruc fotel, poprawić, zaczyc. powinno pomóc ja nie naprawiałem u siebie.
Adriano007 Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Opublikowano 20 Marca 2009 Dzięki panowie. Nie zamierzam nic tu grzebać gdyż może faktycznie to tylko takie moje odczucie. Tak jak kolega freon załanczam na chwile i później wylanczam , ewentualnie schodze do 1. Wtedy wszystko jest oki
tom2009 Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Kurde u mnie też coś za bardzo grzeją a dokładnie fotel kierowcy bo na bocznym mało kto siedzi. Wcześniej jeździłem na 6 i na 5 i nie czułem tak bardzo. A teraz na 3 i parzy w tyłek, że muszę skręcać na 2 lub 1. Zastanawiające jest to że, parzy tylko miejscami a nie na całym fotelu. Miał ktoś coś takiego ???[br]Dopisany: 17 Luty 2010, 17:50_________________________________________________Kurde dzisiaj wziąłem pasażerkę na boczne siedzenie, która wczesniej już ze mną jeździła i czekałem na jej reakcję Również po jakimś czasie stwierdziła ze fotel parzy !!! I tak do pozycji 3 a nie parzy dopiero na pozycji 2 i również nic nie czuć żeby grzało. Co się mogło podziać że z obu stron taka dziwna sytuacja ?[br]Dopisany: 18 Luty 2010, 11:50_________________________________________________Jednak grzało mocniej bo mi dziurę w siedzeniu wypaliło
Daimos Opublikowano 21 Marca 2010 Opublikowano 21 Marca 2010 przyczyną najprawdopodobniej będzie włącznik grzania, w którym znajduje się regulator
tom2009 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 przyczyną najprawdopodobniej będzie włącznik grzania, w którym znajduje się regulator I dlatego grzeje na 1 cm obwodu bardziej niż na pozostałem obwodzie ??? Moim zdaniem dziwna teoria ...
Rekomendowane odpowiedzi