Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

0,5 L oleju na 100 km... Pierścienie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Panowie, trochę jednak chyba fałszywy alarm. Wróciłem ze stacji i po ~3 godzinach napalony na poprawę poszedłem sprawdzić stan na bagnecie, teraz brakuje dosłownie pół milimetra do stanu który był przedtem :) hehe. Jutro rano i tak pójdę i zobaczę jeszcze raz.

Opublikowano

U nas altki sa dobrze chronione przez sanki pod silnikiem... gdyby ppszla miska to olej znikl by momentalnie...

Mam doswiadczenie bo u brata w vw bora 3 lub 4 razy miska byla zmieniana po przygodach na parkingach lub dziurawych drogach... a nasze a4 to pancerniki ;) ja swoim nie raz przytarlem progi przednia czescia i nadal wszystko jest ok.

Opublikowano
54 minuty temu, MaTeo85 napisał:

U nas altki sa dobrze chronione przez sanki pod silnikiem... gdyby ppszla miska to olej znikl by momentalnie...

Mam doswiadczenie bo u brata w vw bora 3 lub 4 razy miska byla zmieniana po przygodach na parkingach lub dziurawych drogach... a nasze a4 to pancerniki ;) ja swoim nie raz przytarlem progi przednia czescia i nadal wszystko jest ok.

Czasami mnie wkurza to auto właśnie dlatego, że jest niskie. Starymi gratami przez las przejeżdżałem rozpędzając się do 50 km/h, tym nawet w las nie wjadę :D W czerwcu jak się wybrałem na dobre strzelanie to dwa km jechałem 15 minut xDD To był ostatni raz. Bardzo żałuje, że nie kupiłem wersji z tym wyższym zawieszeniem, ale za cholere nie mogłem go dostać. Niestety rynek aut używanych ma trochę minusów :D 

I faktycznie jak się zadupcy o coś to nic wielkiego się nie dzieje. Nie ma tygodnia żeby coś od dołu nie zaszurało, czasami jak jebne na progi z krawężnika to szok. Ludzie PRLu nie przewidzieli, że w przyszłości na osiedlach będzie tyle aut, więc parkingów jest na 1/5 mieszkańców i trzeba jeździć po trawnikach, krawężnikach i chodnikach. 

Bogu dzięki, żeś tego nie zechlał! :D Ostatnio gdzieś czytałem, że zmienić miskę olejową w tym aucie to katorga! :D 

Opublikowano
Godzinę temu, badi1992 napisał:

Jutro rano i tak pójdę i zobaczę jeszcze raz.

Prawidłowo myślisz.

16 minut temu, Rosomak91 napisał:

Starymi gratami przez las przejeżdżałem rozpędzając się do 50 km/h

No niezle....ale to auto, które posiadasz to może jezdzić tu i tam,ale na pewno nie po....lesie, nie te parametry,ale nie powinno Cię to dziwić, bo przecież widać jaki ma prześwit jak stoi....

Może trzeba było iść w jakieś Q jak masz zacięcie w takich klimatach.

Opublikowano
Godzinę temu, MaTeo85 napisał:

U nas altki sa dobrze chronione przez sanki pod silnikiem..

Miska faktycznie jest dobrze "otulona" czyli schowana, ale i ją można załatwić przy niekorzystnych okolicznościach.

Jedno jest pewne, na asfalcie jest jest bezpieczna, a raczej do takich dróg to auto jest przeznaczone.

Opublikowano
  • Autor

Witajcie Panowie,

Byłem u mechanika wymienić olej. Żadnych wycieków nie było widać jednak mechanik powiedział, że w tą pogodę to nie ma sensu tego sprawdzać, odkręciliśmy osłonę i mechanik popsikał jakimś alkoholem spód silnika aby wszystko było widać no i nic. Powiedział, że najlepiej gdybym się po tym przejechał i wrócił ale w tę pogodę nie ma sensu bo wszystko znów będzie brudne. Nalaliśmy Motula X-cess 5w40. Stary olej był czarny. Dlaczego? ;o

Opublikowano

Olej zawsze zrobi się czarny od nagaru, który nagromadza się w silniku.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem jakieś 1,5 tys kilometrów i w tym okresie wzieło jakieś 100-150 ml (1-2mm na bagnecie) oleju max. Dodam, że auta jakoś nie oszczędzam jeżeli chodzi o styl jazdy. Także uważam, że wszystko dobrze się skończyło :)

Opublikowano

?!