Michu 76 Opublikowano 8 Lutego 2024 Opublikowano 8 Lutego 2024 25 minut temu, ozi58 napisał(a): 03l121157AC o ten chodzi?
Michu 76 Opublikowano 8 Lutego 2024 Opublikowano 8 Lutego 2024 Teraz, Michu 76 napisał(a): Teraz, Michu 76 napisał(a): O ten maly
ozi58 Opublikowano 8 Lutego 2024 Opublikowano 8 Lutego 2024 18 minut temu, Michu 76 napisał(a): O ten maly Tutaj to nie pomogę
Mirek13 Opublikowano 26 Października 2024 Opublikowano 26 Października 2024 Są dwa termostaty w CAGA i skrzyni multitronic. Mechanik wymienił jeden, ale o drugim nie wiedział. Ten niżej jest schowany, ja go podciągnąłem do zdjęcia. Nr 1K0121113A. Wyglądają identycznie
krzychu307 Opublikowano 27 Października 2024 Opublikowano 27 Października 2024 22 godziny temu, Mirek13 napisał(a): Są dwa termostaty w CAGA i skrzyni multitronic. Mechanik wymienił jeden, ale o drugim nie wiedział. Ten niżej jest schowany, ja go podciągnąłem do zdjęcia. Nr 1K0121113A. Wyglądają identycznie Witajcie i uważajcie bo w q5 manual 2009r 2.0, 163km CAHB też są dwa termostaty jak wyżej. Wymieniłem jeden bo drugiego nie widziałem. A obydwa były uszkodzone. Macie może schemat do CAHB jak wygląda układ chłodzenia?
Danek75 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) No i mnie ta przypadłość też dopadła. 😝 Auto - jak w opisie. Objawy: po wymianie termostatu głównego- na MAHLE - zero poprawy, gdzie w trakcie jazdy, trzeba było poruszać się z prędkością 140-150 km/, żeby temperatura doszła do 90 stopni. Przy 120-u, spadała do 70 stopni a w mieście to juz w ogóle masakra - spadała do 60 a nawet do końca skali, czyli na 50. I teraz najlepsze: Wymieniono termostat, którego nikt tu nie uwzględniał w topicu, a mechanik o nim wiedzial........i...... CAŁKOWITE ZERO POPRAWY. 🤬Plus jest tego taki, że okazało się, iż jest w ogóle trzeci termostat (czy też zawór). Jednakże po jego wymianie, było zero poprawy, więc wymieniono mi mały termostat: 1K0 121 113A . Zaworu jednokierunkowego, co jest obok na innym wężu - nie wymieniałem. A od razu poruszając ten temat, to wg mnie, odwracanie zaworu jest czystą głupotą. Zresztą, już ktoś opisał - jak się to w jego przypadku skończyło 😁 I zmierzając do sedna sprawy - jak zwał, tak zwał - jest TRZECI termostat (bądź zawór) jak kto woli, który znajduje się również na wężu przy grodzi silnika po lewej stronie, mniej więcej na wysokości bloku silnika (stojąc z przodu auta). Wygląda jak walec o wymiarach, tak około 3 x 4 cm. Nie podam dokładnych parametrów, bo mechanik mi go nie zostawił, ale postaram się go odzyskać i wrzucić numery. I ten post ma również na celu uświadomienie, że jest jednak więcej elementów sterujących przepływem, niż to podaje katalog. Tak więc mniemam, że to ostatecznie rozwiąże problem niektórych forumowiczów. Reasumując: 2.0 TDI, kod silnika CAGC posiada: - termostat główny (z boku silnika pod alternatorem) - termostat (zawór) mały (z tyłu silnika przy grodzi na wężu - termostat (zawór) z tyłu silnika przy grodzi po lewej stronie - zawór jednokierunkowy z tyłu silnika przy grodzi. Po krótkim teście: temperatura powietrza 0 stopni, dystans 6 km, czas przejazdu 7 minut przez miasto ze średnią prędkością 50 i na zegarze ponad 70 stopni 😁 Wcześniej musialem jechać ponad 30 minut, z prędkością powyżej 130 km/h, żeby do 70u stopni doszło. Edytowane 21 minut temu przez Danek75
Rekomendowane odpowiedzi