Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Wymiana wtryskow po chipie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam do was pytanie.Mam B5 1Z po chiptuningu (110/268) i czy jak teraz wymienie wtryski od np.AFN to czy wystarczy poprawic dawke paliwa czy trzeba zrobic caly nowy program.

Opublikowano

musisz zrobić program , a turbawki od awx'a nie chcesz do tego dołożyć??

Opublikowano

To taka robota od pupy strony..najpierw sie powinno zainstalować zabawki a później na program :)

Opublikowano

korekte softu mozna zrobic ...

Opublikowano
  • Autor

Wiem ale tak jakos wyszło,apetyt rosnie w miare jedzenia :) co do turbo to na razie nie bo musial bym kompa zmieniac

Opublikowano
  • Autor

No wtryski od AHF juz do mnie jada :) zobaczymy jak to bedzie chodzic

Opublikowano

ja po założeniu 216 tek zrobiłem tylko korektę u Rogala

Opublikowano
  • Autor

jaka różnica w jezdzie po przelozeniu wtrysków?

Opublikowano

jaka różnica w jezdzie po przelozeniu wtrysków?

20 KM :decayed:

Opublikowano
  • Autor

A powiedzcie bo mi dzisiaj kolega mówil ze powinienem wypalic nowe (miedziane) podkładki pod wtryski czy tak mam zrobic czy zalozyc tak jak idą ze sklepu?

Opublikowano

Witaj. W sklepie przeciez kupisz nowe, nic z nimi nie trzeba robic. Oczysc ładnie głowice (gniazdo) oraz montowany wtrysk. Co do wypalania to koledze pewnie chodziło o podgrzewanie starych podkładek. Pomysł dobry jeżeli nie ma sie nowych. Podgrzewajac miedziana podkładkę powodujesz zmiane jej kształtów - rozszerzaja sie - po czesci zaczynaja przypominac kształt pierwotny i lepiej uszczelniaja po ponownym montarzu.

Jako ciekawostke powiem, że juz widziałem auta w których tjuner zapomniał wogóle założyc podkładek :naughty:

Pozdrawiam

Opublikowano

Witaj. W sklepie przeciez kupisz nowe, nic z nimi nie trzeba robic. Oczysc ładnie głowice (gniazdo) oraz montowany wtrysk. Co do wypalania to koledze pewnie chodziło o podgrzewanie starych podkładek. Pomysł dobry jeżeli nie ma sie nowych. Podgrzewajac miedziana podkładkę powodujesz zmiane jej kształtów - rozszerzaja sie - po czesci zaczynaja przypominac kształt pierwotny i lepiej uszczelniaja po ponownym montarzu.

Jako ciekawostke powiem, że juz widziałem auta w których tjuner zapomniał wogóle założyc podkładek :naughty:

Witek odkręcaliśmy razem z właścicielem tą głowice i o dziwo nie wywalilo za bardzo dziur :polew:

Opublikowano

który to? jesli wolno......

Opublikowano

który to? jesli wolno.....

Zainteresowani wiedzą kto to był, publicznie nie wydaje mi się konieczne to powtarzać. Stało się i tyle.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedz jak juz bede mial zalozone nowe wtryski i ewentualna korekte programu to powiem co i jak mysle ze wykres z hamowni tez bedzie :)

Opublikowano

który to? jesli wolno.....

Zainteresowani wiedzą kto to był, publicznie nie wydaje mi się konieczne to powtarzać. Stało się i tyle.

a niby dlaczego nie, hm?

bedzie wiadomo kogo omijać szerokim łukiem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj postanowilem wywalic katalizator (jeszcze przed wtryskami)i powiem ze sie oplacalo autko lepiej reaguje na gaz(lepiej sie zbiera i w koncu bez problemu przekracza 3 tyś obr.) nie dymi! z czego jestem bardzo zadowolony troszeczke bardziej ale tylko troche turbo slychac i jak tak na postoju przegazuje to troche z konowek wydechu jak bezyna chodzi.Dodam ze katalizator wyglądał na zdrowy podłączałem go do kompresora i spoko przelatywalo przez niego powietrze ale jednak bez niego lepiej chodzi,zostala tylko pusta puszka po nim :wink4:[br]Dopisany: 02 Marzec 2009, 21:58_________________________________________________Wlasnie wymieniłem wtryski poszło gładko,wrażenia były lepsze po wybiciu kata nisz po wymianie wtrysków no ale zobaczymy jade we wtorek albo srode na poprawe softu moze bedzie lepiej :confused4:[br]Dopisany: 05 Marzec 2009, 14:38_________________________________________________No i stało sie 130Ps/315Nm :naughty: co i jak opisze wieczorkiem i w innym dziale+wykres z hamowni

Opublikowano

Kreska na spocie w sobotę , na wisłostradzie :cool1::kox:

Opublikowano
  • Autor

:>[br]Dopisany: 10 Marzec 2009, 14:34_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/wykresy_po_modyfikacjach_projekty_modyfikowanych_aut/b5_1z_po_raz_drugi-t69916.0.html;new