PILOT_24 Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Witam koledzy. Mam problem z wchodzeniem w tryb awaryjny w czasie ciągłego przyspieszania. Zobaczcie na ligi swym fachowym okiem i proszę o diagnozę. 1.) W czasie wykonania logu na IV biegu, auto weszło w tryb awaryjny przy ok. 3000. 2.) Auto zostało zgaszone i ponownie odpalone. Pod koniec wykonywania logu na III biegu przy max obrotach wyskoczył błąd : “1 Fault Found: 17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation P1557 - 35-10 - - - Intermittent Readiness: 1 1 0 0 0” 3.) Auto zostało zgaszone i ponownie odpalone. Na III biegu dociągnąłem na max obrotów ale musiałem popuścić bo było ślisko na zakręcie.
spanky Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 -kierownice stoją deba -kat synchronizacji lezy i kwiczy -termostat też odradzam dalsza eksploatacje auta ... a do mechanika delikatnie muskajac pedał gazu ...
PILOT_24 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Opublikowano 26 Lutego 2009 -kierownice stoją deba -kat synchronizacji lezy i kwiczy -termostat też odradzam dalsza eksploatacje auta ... a do mechanika delikatnie muskajac pedał gazu ... Witam, Dzięki za odezw. Na jakiej podstawie sądzisz, że: „-kat synchronizacji lezy i kwiczy -termostat też” Dodam, że temperatura zawsze stoi jak słup na 90C, a po wykonaniu logów przejechałem ok. 20 km bardzo dynamicznie i było wszystko OK. Wskazówka obrotomierza prawie cały czas była przy czerwonym polu. Na marginesie dla mnie było to dziwne, że nie wszedł w tryb awaryjny.
letallec Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Dodam, że temperatura zawsze stoi jak słup na 90C, a po wykonaniu logów przejechałem ok. 20 km bardzo dynamicznie i było wszystko OK. Wskazówka obrotomierza prawie cały czas była przy czerwonym polu. Na marginesie dla mnie było to dziwne, że nie wszedł w tryb awaryjny. Co do temperatury, to wskazowka na desce nie jest miernikiem, tylko wskaznikiem . Co do jazdy na pelnym bucie, to przypadek i skrajna nieodpowiedzialność(przy takim przeladowaniu )
PILOT_24 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Opublikowano 26 Lutego 2009 To uprzejmie proszę o podpowiedź który log mówi o padniętym termostacie, a który o przeładowywaniu. A na marginesie mówiąc to nie wiedziałem, że tokowa usterka u mnie występuje.
spanky Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 To uprzejmie proszę o podpowiedź który log mówi o padniętym termostacie, a który o przeładowywaniu. A na marginesie mówiąc to nie wiedziałem, że tokowa usterka u mnie występuje. 001 004 010 011 to bloki ktore wskazuja na wczesniej wymienione usterki ...
PILOT_24 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 Witam, Dzisiaj po spocie rzeszowskim dzięki uprzejmości skalarx zrobiliśmy nowe logi, które proszę przeanalizować. Z góry dzięki. DYNAMICZNE dyna-LOG-01-000; dyna-LOG-01-001; dyna-LOG-01-003; dyna-LOG-01-004; dyna-LOG-01-008; dyna-LOG-01-010; dyna-LOG-01-011; STATYCZNE norm-LOG-01-000; norm-LOG-01-001; norm-LOG-01-003; norm-LOG-01-004; norm-LOG-01-007; norm-LOG-01-013; norm-LOG-01-018; norm-LOG-01-023; BS basic-LOG-01-000; basic-LOG-01-003; basic-LOG-01-011;
spanky Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 od robienia logow samochod sie nie naprawi ... [jedyna poprawa to sie kierownice troszke rozruszały] - zaczales jezdzic jak meszczyzna reszta jak byla kiepska tak jest ...
PILOT_24 Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Opublikowano 2 Marca 2009 1.) Kierownice się ruszyły a raczej ja je ruszyłem najpierw ściągniętej rurce popchałem śrubokrętem sztangę (poszła bez większego wysiłku ok. 0.3 do 0.5 mm, a następnie przez ok. 15 minut ściągałem i zakładałem rurkę), a następnie ok. 50 km dynamicznej jazdy po mieście ba tylko tak mogłem. Teraz zamierzam systematycznie tą czynności wykonywać (co najmniej raz na miesiąc). 2.) Kąt synchronizacji ( 2.2 ) mieści się w normie (-3 do +3) ale to nie jest ( 0 ). Odpala dobrze nawet w mrozy tylko po odpaleniu przez jakieś 5s czuć lekką kołyskę 3.) A co do temperatury to nie mam zielonego pojęcia o co chodzi i na co noże to wpływać. Przed logami auto dostało porządnie w d*pę. Jak coś jeszcze :mysli: to piszcie :notworthy: .
storm37 Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 2.) Kąt synchronizacji ( 2.2 ) mieści się w normie (-3 do +3) ale to nie jest ( 0 ). Odpala dobrze nawet w mrozy tylko po odpaleniu przez jakieś 5s czuć lekką kołyskę 3.) A co do temperatury to nie mam zielonego pojęcia o co chodzi i na co noże to wpływać. Przed logami auto dostało porządnie w d*pę. Popraw kat synchronizacji nie jest to nic trudnego, niby jest w normie ale po ustawieniu na 0 bedzie lepiej (zniknie ci kolysanie autem po odpaleniu-przynajmniej bylo tak w moim przypadku), termostat faktycznie do wymiany za szybo sie otwiera i auto jest niedogrzane a przypadku disla to straszna meczarnia dla silnika pozdrawiam
PILOT_24 Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Opublikowano 3 Marca 2009 W czwartek będę u mechniora to zapytam jaki jest koszt ustawienia synchronizacji. Jak zbliżony do kosztu robocizny wymiany rozrządy to sobie odpuszczę. :mysli:
storm37 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Jezeli wymieniany miales rozrzad to jedz z reklamacja,mechanik powinien go ustawic po wymianie paska,jezeli nie to sam to mozesz zrobic 15min roboty :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi