maciej_123 Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam wszystkich, Od niedawna jestem posiadaczem ślicznej A4,ale niestety mam z nia ostatnio pare problemów. Jak ją kupiłem był problem z pianą w zbiorniczku, została wymieniona uszczelka pod głowicą, póżniej chłodniczka oleju ... ale dalej mam "piane" co robić ??? PS. Chciałem wkleić zdjecie ale jakos nie jestem w stanie podać sciezki dostepu ? "[/img ]" czy tu trzeba podać sciezke ? bo nie jestem w stanie dać:copy/paste dzieki za informacje Pozdrawiam
grafi Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 mały opis jak wrzucać foty http://www.a4-klub.pl/smf/jak_wklejac_zdjecia_na_forum-t27936.0.html
nex Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 www.fotosik.pl, musisz sie zarejestrowac i tam wrzucasz fotki po czym wklejasz linki do nich
maciej_123 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Opublikowano 26 Lutego 2009 PO próbie wyczyszczenia paluchem wyglada to tak : dzieki za info
tomek a4 2.8 Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Może to pozostałości piany. Kumpel w passacie też wymieniał uszczelke pod głowicą i nadal w zbiorniczku pozostało troche piany. Może wystarczy przepłukać układ
maciej_123 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Opublikowano 26 Lutego 2009 Zbiorniczek był czyszczony przy mnie benzyną a teraz jest jak widać.. Bede obserwował, Prosze o opinie ile ewentualnie może trwać te czyszczenie przeze mnie paluchem ... czy wyjąć zbiornik ? sam wyczyścić ? czy bede musiał układ odpowietrzać ? dzieki za porady
wojtekce Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 wyczyścić układ chłodzenia po dostaniu się do niego oleju :gwizdanie: jest karą długo jeszcze pojawia się taki szlam w zbiorniczku
tomek a4 2.8 Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Najlepiej byłoby chyba cały układ przepłukać kilkakrotnie, bo czyszczenie paluchem osadu zajmie Ci sporo czasu, a pozatym żeby nagrzewnicy ten szlam nie zapchał...
maciej_123 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Opublikowano 26 Lutego 2009 czy jak wyjme zbiornik ? i sam wyczyszcze ? spuszcze płyn, przefiltruje czy bede musiał układ odpowietrzać ? czy jest to skomplikowane ?
wojtekce Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 powinien po zalaniu sam sie odpowietrzyć
tomek a4 2.8 Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 Nawet jeśli sam sie nie odpowietrzy, to poczytaj forum i sam dasz rade
maciej_123 Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Opublikowano 3 Marca 2009 a czym to przepłukać jak wyjme zbiorniczek ? benzyną ?[br]Dopisany: 01 Marzec 2009, 15:19_________________________________________________- zbiorniczek - benzyną ? - układ - ? [br]Dopisany: 01 Marzec 2009, 15:20_________________________________________________ dziekuje za podpowiedzi
adams78 Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Zalej układ destylowaną, po kilkudziesięciu km zlej, zalej świeżą, zlej i dopiero płyn. Operacja jest prosta, po każdym płukaniu musisz odpowietrzyć - odsuwasz wąż do nagrzewnicy na włączonym ogrzewaniu przy pracującym silniku. Tego płynu już bym nie wlewał. Warto przepłukać chłodnicę benzyną. To tak jakbyś chciał mieć na cacy - można nic nie robić i też nic się nie stanie.
Rekomendowane odpowiedzi