Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Montaż systemu samopoziomującego do Bi xenonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko co do rezania tegoż systemu.

Zakładając, że mam skompletowane wszystkie elementy, czy na pewno da się to zrobic?

Pytanie moje bierze się z tego, że gośc w serwisie, z którym o tym właśnie gadałem, stwierdził, że wcale nie jest takie oczywiste, ze da się to zrobic.

O ile ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat, to proszę o info, bo nie ukrywam, że skoro chcę założyc Bi Xenonki, to chcę to zrobic tak, żeby to miało ręce i nogi.

Opublikowano

Widze Artur że po CB audi cie wciągnęło :kox:

Opublikowano

Hehe.

CB jest cały czas, a że zawsze lubiłem grzebac się w autach, to coś tam sobie pomału dłubię. :gwizdanie:

Czyżbyśmy się znali z cb-radio.pl ??

Opublikowano

Rezaj! Będziesz pierwszy :) Z tego co wiem bogi się też przymierza.

Opublikowano

Rezaj! Będziesz pierwszy :) Z tego co wiem bogi się też przymierza.

Nie mam oporów. Zadałem to pytanie, ponieważ powiedzmy od strony mechanicznej sobie jakos poradze, ale elktronika to już dla mnie czarna magia. Dopóki coś jest P&P to OK, ale jak juz trzeba coś dorabiac, dodatkowe wiązki kłaśc itp, to zaczyna sie problem :gwizdanie:
Opublikowano

no to raczej będzie problem... są tu nieźli rezacze, a jeszcze nikt za to się nie wziął...

Opublikowano

no to raczej będzie problem... są tu nieźli rezacze, a jeszcze nikt za to się nie wziął...

Zgadza się, ale z tego, co przeczytałem w kilku wątkach, nikt nawet nie próbował, a zainteresowanie tym ograniczyło się jedynie do stwierdzenia, że drogo i się nie opłaca ;)
Opublikowano

odgrzeje troche kotleta :tongue4:

truckmaniac jak z tym montaż systemu samopoziomującego :cool1: jakies postepy byly .....zamontowane :mysli: moze ktos robil :confused4:

ja sie pewnie przymierze :wink4:

Opublikowano

Niestety nie udało mi się zgromadzić ori klamotów na ebay itp, więc zostało ASO. Ce3na mocno zaporowa, więc został tylko zestaw "adaptacyjny" z Kufatec.

Szczerze mówiąc lekko olałem sprawę. Już jakiś czas temu pomalowałem środki w ori lampach, jeszce dołoże HIDy 5000 K i będzie efekt podobny do zamierzonego, tyle że poziom manualny ;)

Opublikowano

kiedys kupilem i jestem w posiadaniu sterownika regulacji zasiegu reflektorow do bi xenonu :cool1:

wg ETKI potrzeba jeszcze dwa czujnik 8e0 941 285 C na przod i tylni 8e0 616 571 D

Nie mam schematow i ciekawi mnie polaczenie tego wszystkiego :mysli:

Musze popytac Bartka :naughty:

Opublikowano

mam również 2 czujniki i moduł sterujący poziomowaniem ksenonów, do tego mam kpl. instalację elektr. jak ktoś wie jak to wszystko połączyć w całość bez prucia całego auta to byłbym wdzięczny za pomoc :kox::naughty:

Opublikowano

Brawo Grzesiu.

Właśnie zacząłem zbierac graty, także proponuje zamknąć watek i zostawic przekierowanie do watku Grześka :good: