stiwi50 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Witam wszystkich, mój problem polega na tym ze przy schodzeniu z obrotów na zimnym jak i na ciepłym silniku slychac jakieś dziwne chrobotanie . Załączam link z dźwiękiem z mojego auta. Oraz filmik na którym jest dużo odpowiedzi w komentarzach, ale żadna nie jest konkretna. Mechanik stwierdził ze to turbina, auto od mechanika odebrane , turbina zregenerowana, wyczyszczona a dźwięk wciąż się pojawia .. próbowałem zaślepic EGR, ale nie było różnicy w pracy podczas schodzenia z obrotów. Nowe nagranie 7.m4a
Fish1991 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Kolego mam to samo. U mnie jest problem z klapą gaszacą. Ta co siedzi w zaworze egr. Nie domykala mi się i to jest nadmiar powietrza. Jak przygazujesz I ręcznie ja przymkniesz to powinno być ok.
stiwi50 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2018 (edytowane) Jak ręcznie mogą ją przymknąć ? Ja mam b7 1.9 bke tam jest elektroniczne sterowanie Edytowane 26 Grudnia 2018 przez stiwi50
kamil-vag Opublikowano 26 Grudnia 2018 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Wystarczy trochę poszukać: https://a4-klub.pl/topic/299582-b6-awxavf-chrobotanie-po-odpuszczeniu-gazu/
stiwi50 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2018 ok , przeczytałem temat . Nie ma jednego rozwiązania tego problemu..
Rekomendowane odpowiedzi