Dushan Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Witam! No coż .... zbliża się wymiana tarcz i klocków ... Szczerze mówiąc nie wiem, co wybrać do swojego auta, a zapewne jak wiekszość ludzi szukam czegoś dobrego i za rozsądną cene . Poczytałem komentarze, opisy na forum, no ale ciągle mam dylemat co wybrać ;>... Jeżeli chodzi o tarcze... Co sądzicie o brembo ?? Dość tanie i tego co mi wiadomo dobrze spełniają swoje zadanie... Konkretnie pytam o ten model: http://moto.allegro.pl/item561155388_tarcza_brembo_audi_a4_a6_passat_1_8_1_9tdi_2_5tdi.html Co do klocków, myślałem nad Ferodo (czy to prawda, że ATE pylą? ) tu również proszę o pomoc .
domjenick Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 ja mam ferodo-nie znam innych,bo tylko takie kupywalem dwa razy i jestem zadowolony
Dushan Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 A jakieś konkretne możesz polecic, bo ceny są najróżniejsze ...
Jarol Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Klocki Ferodo Premier są ok mialem takie i moge polecić. Teraz mam chwilowo Breck klocki produkowane w Polsce i o około 30% tansze od Ferodo i musze powiedzieć że też są całkiem ok. Co do tarcz to brembo raczej bym nie kupił. Już jepiej ATE lub Bosch.
Cristoforo Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 zwykła tarcza brembo jest m.in produkowana przez polska mikode ( co nie oznacza ze jest jakims smieciem, zalezy kto co oczekuje od tarcz) brembo nie ma swojej fabryki tarcz
KrzyHo Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Bierz klocki i tarcze firmy ATE lub textar. Każde klocki pylą, jedne mniej drugie więcej.
jarko Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Klocki ATE + tarcze LUKAS = 520zł z wymianą :gwizdanie: Pierwsza wymiana, nie wiem co było wcześniej, ale jest duuużo lepiej
Cristoforo Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 tarcze ate sa dobre ale dobierz do nich inne klocki.ferodo,bosch,saxid mozesz zapodac gładkie zimmerman i klocek ferodo lub saxid
spetsnaz Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 brembo nie ma swojej fabryki tarcz Grubo się mylisz, jedna z odlewni żeliwa Brembo mieści się w Dąbrowie Górniczej, kolejny zakład jest w Częstochowie.
Cristoforo Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 brembo nie ma swojej fabryki tarcz Grubo się mylisz, jedna z odlewni żeliwa Brembo mieści się w Dąbrowie Górniczej, kolejny zakład jest w Częstochowie. zgadza sie sorki za pomyłke jestem ciekaw gdzie jest produkowana tarcza brembo oro , czy tez w polsce bo to juz wysoka klasa tarcz
Dushan Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 Zdecyduje się chyba na tarcze zimmermann i klocki ferodo - jeszcze o krótką opinie proszę, czy to dobry wybór I jeszcze jedno pytanie, co do tarcz. Czy te wszystkie ładnie wygladające, nawiercane czy nacinane tarcze, oprócz wygladu zmieniają coś rzeczywiście w skuteczności hamowania, czy to tylko marketingowe bajery ?
spetsnaz Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Jedyne co możesz zyskać, to łatwiejsze odprowadzanie temperatury rozgrzanej tarczy do którego może dochodzić przy "sportowej" jeździe. Zwiększona skuteczność hamowania jest prawie nieodczuwalna, jeżeli zależy Ci na zwiększeniu skuteczności hamowania małym kosztem w B5 to poczytaj o swapie hamulców 312mm do swojego auta. Jeżeli jeszcze nie zdążyłeś kupiłć gratów to jest to najlepszy moment, by się nad tym zastanowić.
Dev Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Witam! No coż .... zbliża się wymiana tarcz i klocków ... Szczerze mówiąc nie wiem, co wybrać do swojego auta, a zapewne jak wiekszość ludzi szukam czegoś dobrego i za rozsądną cene . Poczytałem komentarze, opisy na forum, no ale ciągle mam dylemat co wybrać ;>... Jeżeli chodzi o tarcze... Co sądzicie o brembo ?? Dość tanie i tego co mi wiadomo dobrze spełniają swoje zadanie... Konkretnie pytam o ten model: http://moto.allegro.pl/item561155388_tarcza_brembo_audi_a4_a6_passat_1_8_1_9tdi_2_5tdi.html Co do klocków, myślałem nad Ferodo (czy to prawda, że ATE pylą? ) tu również proszę o pomoc . klocki ferodo + tarcza OZ i wystarczy nie zapomnij o wymianie płynu
spetsnaz Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Witam! No coż .... zbliża się wymiana tarcz i klocków ... Szczerze mówiąc nie wiem, co wybrać do swojego auta, a zapewne jak wiekszość ludzi szukam czegoś dobrego i za rozsądną cene . Poczytałem komentarze, opisy na forum, no ale ciągle mam dylemat co wybrać ;>... Jeżeli chodzi o tarcze... Co sądzicie o brembo ?? Dość tanie i tego co mi wiadomo dobrze spełniają swoje zadanie... Konkretnie pytam o ten model: http://moto.allegro.pl/item561155388_tarcza_brembo_audi_a4_a6_passat_1_8_1_9tdi_2_5tdi.html Co do klocków, myślałem nad Ferodo (czy to prawda, że ATE pylą? ) tu również proszę o pomoc . klocki ferodo + tarcza OZ i wystarczy nie zapomnij o wymianie płynu Tarcza OZ??
spetsnaz Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Otto Zimmermann www.lewian.pl OK, trochę inaczej mi się ten skrót kojarzył.
Dushan Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 Pozostanie więc zimmermann i ferodo Dziekuje bardzo za pomoc !
Dev Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 zastanów sie jeszcze nad DS-ami :gwizdanie: trochę drogo ale WARTO !!!!!!!!! :good:
Jarol Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 zastanów sie jeszcze nad DS-ami :gwizdanie: trochę drogo ale WARTO !!!!!!!!! :good: Zamiast DS-ów lepiej kupić jarzma i powiekszyć hamulce do 312mm.
Rekomendowane odpowiedzi