Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Większego niż 10mm nie dawałbym - chodzi o bezpieczeństwo takie moje zdanie. Dasz 10mm i będzie :thumbup1:

Pamiętaj również o odpowiednich śrubach po założeniu dystansu.

Edytowane przez ADeK

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam!

Do 8 cali szerokiej przy ET43 spokojnie możesz dać dystanse 13mm.

Będzie idealnie.

Mogę polecić dystom.pl

Pozdrawiam!

Opublikowano

no i fajnie!

Dzięki za info :)

Opublikowano
Większego niż 10mm nie dawałbym - chodzi o bezpieczeństwo takie moje zdanie. Dasz 10mm i będzie :thumbup1:

Jeśli chodzi Ci o bezpieczeństwo to przy 10mm nie masz go wcale - zakrywasz całkowicie kołnierz centrujący.

Opublikowano

Panowie jakie ET do felgi 10J żeby to weszło spokojnie i wszystko było okej :) ? Felga 19 cali

Edytowane przez wujekwieza

Opublikowano

Witam,

Mogę prosić o pomoc co powiecie o feldze o takim rozmiarze 18", szer felg 8,5J, rozstaw śrub 5x112, ET 55, otwór centrujący 74mm

Czy podejdzie do A4 B5 (1.8 T Avant zawieszenie 1BE) jak tak to o jakim rozmiarze opone dobrać ?

Dzięki za pomoc.

Edytowane przez Tomasz_

Opublikowano

Podejsc, podejdzie. Tylko musisz sie zaopatrzec w pierscienie centrujace i dystanse.

Opona 225/40/18

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

To ja mam pytanie idace w troche inny kierunek:

czy do dupowozu b7 cabrio 2.0t da rade zamontowac kolka 205/60/15 -sprzedawca nic niewie o rozmiarze felgi ,odsadzeniu itp a cena jest dosc w miare przystepna.

Opublikowano

czy do dupowozu b7 cabrio 2.0t da rade zamontowac kolka 205/60/15 -sprzedawca nic niewie o rozmiarze felgi ,odsadzeniu itp a cena jest dosc w miare przystepna.

15cie ci nie wejdzie,minimum to 16tka i to nie każda
Opublikowano

15cie ci nie wejdzie,minimum to 16tka i to nie każda

http://chicago.craigslist.org/wcl/wto/5931326722.html

to jakie minimum wejdzie aby nie opierala sie felga o zacisk?

Opublikowano

Minimum 16tka

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Panowie szukam na lato do swojej B8 Sedan Q 19nastek (ew 20 ) i myślę nad felgą 9x lub 9,5 tylko nie wiem jakie dobrać ET i jaką oponkę do tego żeby nic nie tarło a wyglądało fajnie. Zawias jaki mam to 1BE. Ktoś pomoże, radą, bądz jakimiś fotkami jak to wygląda ?

Opublikowano

Et 28-35, opona 235/35/19

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

19' 9,5 et40 opona 245/40 ?? Nie będzie nic obcierało itd. ?

Edytowane przez wujekwieza

Opublikowano

Zastanawiam się pomiędzy 8,5J ET 29 a 8J ET 29 a 8J ET 47. Mam zawias 1BA ale bym zmienił na 1BE + może sprężyny eibach lub zawias 1BA + sprężyny eibach. Tylko nie chce żeby mi coś obcierało przy oponach 245/40/18. Co polecacie? A4 B8 Avant

Edytowane przez Osta

Opublikowano
Zastanawiam się pomiędzy 8,5J ET 29 a 8J ET 29 a 8J ET 47. Mam zawias 1BA ale bym zmienił na 1BE + może sprężyny eibach lub zawias 1BA + sprężyny eibach. Tylko nie chce żeby mi coś obcierało przy oponach 245/40/18. Co polecacie? A4 B8 Avant

ET29 8,5J oraz ET29 8J bedzie pasowac idealnie. ET47 bedzie tak schowane, ze od razu dokupisz dystanse ;) nic Ci obcierac nie bedzie nawet przy nizszym zawiasie. Ale opona 245/40 jest za duza. Zaloz 215/40 lub 225/40. To bedzie najlepsze rozwiazanie. Za szeroka opona na 8J bedzie powodowac drgania kierownicy. Sam mialem taki problem.

Opublikowano

On ma B8, a nie B7.

Opublikowano
On ma B8, a nie B7.

Fakt.. Nie doczytalem do konca :facepalm::D Ale tak czy siak, ET29 bedzie dobrze lezec na B8.
Opublikowano
6 godzin temu, dakine0007 napisał:

ET29 8,5J oraz ET29 8J bedzie pasowac idealnie. ET47 bedzie tak schowane, ze od razu dokupisz dystanse ;) nic Ci obcierac nie bedzie nawet przy nizszym zawiasie. Ale opona 245/40 jest za duza. Zaloz 215/40 lub 225/40. To bedzie najlepsze rozwiazanie. Za szeroka opona na 8J bedzie powodowac drgania kierownicy. Sam mialem taki problem.

Ale bym wolał oponę mieć 245/40/18 tak jak jest na wlepce na wnęce drzwi :) 

Opublikowano

I słusznie.