Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , obecnie mam założone ori 16 7J ET42 , na lato chciałbym zalozyc 17 7,5J ET35 chciałbym mniej wiecej zachowac podobny stan "wystawiania" felgi czy po zmianie na te 17 nie beda wystawac , trzec ?

no raczej podobny stan "wystawienia" nie będzie bo nowa felga będzie wystawać względem starej o 13 mm, wewnątrz będzie tylko 1 mm różnicy

---------- Post dopisany at 12:55 ---------- Poprzedni post napisany at 12:47 ----------

Panowie czy taki zestawik do b6 pasuje felga 18" 8J ET45? nie będzie wystawało i nigdzie obcierało?

Może Ci o elementy zawieszenia delikatnie trzeć bo masz za duże et przy 8 calach

to ciekawe co piszesz bo oryginalna felga 18" w B6 to 8J i ET 43 więc różnica 2 mm i już ma to trzeć po elementach zawieszenia?

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam,

felga 7Jx16 Et45, opona 215/55r16 z rantem.

Będzie dobrze pasować ? jeździł ktoś na takim układzie ?

ja mam takie coś założone tyle że 7,5 cala i jeździ się dobrze

O to właśnie mi chodziło, że ja mam 7J a Ty 7,5. Obawiam się czy szerokość opony 215 będzie za szeroka na 7j i będzie efekt balonu, tym bardziej ze ta opona posiada rant, który się nie naciąga.

Opublikowano
Witam , obecnie mam założone ori 16 7J ET42 , na lato chciałbym zalozyc 17 7,5J ET35 chciałbym mniej wiecej zachowac podobny stan "wystawiania" felgi czy po zmianie na te 17 nie beda wystawac , trzec ?

no raczej podobny stan "wystawienia" nie będzie bo nowa felga będzie wystawać względem starej o 13 mm, wewnątrz będzie tylko 1 mm różnicy

---------- Post dopisany at 12:55 ---------- Poprzedni post napisany at 12:47 ----------

Panowie czy taki zestawik do b6 pasuje felga 18" 8J ET45? nie będzie wystawało i nigdzie obcierało?

Może Ci o elementy zawieszenia delikatnie trzeć bo masz za duże et przy 8 calach

to ciekawe co piszesz bo oryginalna felga 18" w B6 to 8J i ET 43 więc różnica 2 mm i już ma to trzeć po elementach zawieszenia?

Powiedziałem może, a nie że będzie

Opublikowano

Panowie czyli wszystko będzie,OK? Mam nadzieję, że nie będzie wystawać poza obrys samochodu...

Opublikowano

nie będzie wystawało....będzie ładnie schowane :wink:

Opublikowano

felgi 8,5J et45 18" do b5 sedan nie będzie obcierało ??

Opublikowano

to łopaty z a8 ?

Opublikowano
to łopaty z a8 ?

Tak :) w sobote kupuj tak czy siak ale zapytać się można

Opublikowano

kumpel błotniki rolował w avancie ....ale z przodu i tyłu:whistling:

Opublikowano
kumpel błotniki rolował w avancie ....ale z przodu i tyłu:whistling:

No właśnie się boję bo kupie nowe gumy i będzie ciąć :(

Opublikowano
:kwasny: ano więc właśnie
Opublikowano

Online Wheel and Tyre Fitment Calculator. Offset, Tyre Stretch and Speedo Error | Will They Fit na tej stronce patrzyłem i za dużo nie odstają

---------- Post dopisany at 17:44 ---------- Poprzedni post napisany at 17:43 ----------

Masz dokładną różnice,teraz mam koła do środka musze zejść na dół i zmierzyć heh

Opublikowano

czyli z takim podejściem to możesz każdemu w tym temacie odpowiadać używając słowa "może", a gdy coś nie będzie jednak pasowało to powiesz: "pisałem, że może nie pasować"

:facepalm:

---------- Post dopisany at 13:53 ---------- Poprzedni post napisany at 13:51 ----------

nie, nie będzie obcierało gdy założysz takie felgi

może obcierać gdy założysz na te felgi opony w jakimś dużym rozmiarze

Opublikowano

Do et45 to jeszcze dystans :)

Wysłane z iJablka 4s za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

czyli z takim podejściem to możesz każdemu w tym temacie odpowiadać używając słowa "może", a gdy coś nie będzie jednak pasowało to powiesz: "pisałem, że może nie pasować"

---------- Post dopisany at 13:53 ---------- Poprzedni post napisany at 13:51 ----------

Dużym ? Czyli jakim ? ....

Nasz wspólny znajomy rolował nadkola bo tarło przy skręcaniu ...przy oponie 225/40

Opublikowano

Nasz wspólny znajomy rolował nadkola bo tarło przy skręcaniu ...przy oponie 225/40

Artur ta opona jest troche za mała ja myślałem jeżeli już to 225 ale z (szerszym mocowaniem do felgi)nie wiem jak to fachowo nazwać

---------- Post dopisany at 17:14 ---------- Poprzedni post napisany at 17:08 ----------

Do et45 to jeszcze dystans :)

tylko tam jest 8.5j chyba już nie potrzebny :)

Opublikowano

Bedzie na równo z blotnikiem?

Opublikowano

Panowie mam pytanko,

Koło 8,5J 19 ET 29 opona 245/35 19, jak to będzie wyglądać w Audi A4 B8 Avant?

Dzięki za odpowiedź, pozdro:wink:

Opublikowano

235/40 i większe...

jeśli będą opony 225/40 i obniżenie będzie bardzo duże to może przycierać ale jeśli się wyreguluje zawieszenie bądź opony będą 215 albo 205 to nie będzie tarło

Opublikowano

235/40 i większe...

jeśli będą opony 225/40 i obniżenie będzie bardzo duże to może przycierać ale jeśli się wyreguluje zawieszenie bądź opony będą 215 albo 205 to nie będzie tarło

Powiem szczerze że dla mnie to 225/40 jest minimum,mniejsza to już trapez jak chuchu