Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Et35 mam od 2lat i nic się nie dzieje :wink:

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 510,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam chce kupić felgi rozmiar 17 , 7,5 j et 28 podeja do 6 sedan.Ori z a 5 .Nie będą wystawać i jakie opony najlepiej założyć chce jak najwezsze i profil 50 lub 45?Proszę o szybka odpowiedź dziękuje.

Opublikowano
Witam chce kupić felgi rozmiar 17 , 7,5 j et 28 podeja do 6 sedan.Ori z a 5 .Nie będą wystawać i jakie opony najlepiej założyć chce jak najwezsze i profil 50 lub 45?Proszę o szybka odpowiedź dziękuje.

podejdą po zastosowaniu pierścieni centrujących

opony proponuje 205/50

Opublikowano

felgi maja 57.1 przynajmniej tak gosc napisal.chodzi mi czy nie beda za duzo wystawac i nie obcierac przy skrecie ,a ta opona 205/50 to nie za malo jak na 7,5j, nie bedzie za twardo i za bardzo naciagnieta??????/

Opublikowano
felgi maja 57.1 przynajmniej tak gosc napisal.

no to napewno nie są to ori felgi z A5

a ta opona 205/50 to nie za malo jak na 7,5j, nie bedzie za twardo i za bardzo naciagnieta.

nie jest za mało i nie będzie naciągnięta, za twardo też nie będzie

napisałeś, że chcesz opone jak najwęższą, to jaką miałeś na myśli?

Opublikowano

doradźcie : jakie ET do felgi 17 i jakie opony ? do Audi a4b6 żeby ładnie wyglądał?

Opublikowano

Witam. pytanie czy felgi z et 50 będą pasować do a4 b7?

Mam możliwość zakupienia takich felg.

Opublikowano
doradźcie : jakie ET do felgi 17 i jakie opony ? do Audi a4b6 żeby ładnie wyglądał?

8" et 35, 235/45/17

---------- Post dopisany at 14:41 ---------- Poprzedni post napisany at 14:41 ----------

będą mocno schowane

Opublikowano

będą mocno schowane

nieznając szerokości felg ciężko coś powiedzieć, równie dobrze koła mogą wogóle na samochód nie wejść....

Opublikowano

8" et 35, 235/45/17

Mam to samo w Avancie A4 B6 i chciałbym założyć opony węższe na taką felgę:) Mam 235/45/17, zawieszenie 1BE, opona jest na równo z felgą

225 czy może 215 ale boję się że mocno się schowają i felga będzie wystawać.

Opublikowano

Witam, mam pytanko-czy wkładał ktoś z was 9"x18" do avanta B5 z et 45 obecnie posiadam 8x18 et 45 z dystansami 13mm przód i 17mm tył z oponami 215/40 ale maży mi sie coś szerokiego z rantem i wypatrzyłem pare fajnych 9x18 z różnymi rozstawami et. tylko niewiem jakie wejdzie i czy wogóle wejdzie - dodam że mam gwinta i chciałbym zmienić gumy na 225/40

Opublikowano

Prośba o radę.

Felgi Raial Como 7,5x17 ET47 5x112

do tego oponki 225/50/17

A4 B8

Na moje oko za głęboko są schowane. Jakie dystanse zastosować? Chciałbym przynajmniej aby wyglądało to jak przy oryginalnych felgach 17"

Opublikowano
Prośba o radę.

Felgi Raial Como 7,5x17 ET47 5x112

do tego oponki 225/50/17

A4 B8

Na moje oko za głęboko są schowane. Jakie dystanse zastosować? Chciałbym przynajmniej aby wyglądało to jak przy oryginalnych felgach 17"

a jakie ET mają oryginalne felgi i jaką mają szerokość?

jaka jest różnica między starym ET, a nowym? taki właśnie potrzebujesz dystans

Opublikowano

właśnie co ciekawe ori mają 7.5x17 et45 (przynajmniej takie info znalazłem na aukcjach) i wyglądają dużo lepiej we wnęce koła. Różnica jak widać żadna.

Ale widziałem również ori na aukcjach z ET28, chociaż nie wiem czy to nie błąd.

Opublikowano
właśnie co ciekawe ori mają 7.5x17 et45 (przynajmniej takie info znalazłem na aukcjach) i wyglądają dużo lepiej we wnęce koła. Różnica jak widać żadna.

Ale widziałem również ori na aukcjach z ET28, chociaż nie wiem czy to nie błąd.

Ale do A4 B6 czy innych modeli Audi??

Jeśli do innych to możliwe bo np RS4 jest poszerzane to i mniejsze et wejdzie

Opublikowano

Witam Wszystkich użytkowników :wink: od nie dawna jestem posiadaczem A4 B7 w wersji avant :wink: i mam pytanko ponieważ przymierzam się do zakupu opon zimowych oraz felg i stąd moje pytanie mianowicie jakie ET felgi oraz szerokość (felga aluminiowa) dobrać przy zakupie aby na felgę pasowały opony 205/55/R16 z góry dziękuje za odpowiedź

Opublikowano
Witam Wszystkich użytkowników :wink: od nie dawna jestem posiadaczem A4 B7 w wersji avant :wink: i mam pytanko ponieważ przymierzam się do zakupu opon zimowych oraz felg i stąd moje pytanie mianowicie jakie ET felgi oraz szerokość (felga aluminiowa) dobrać przy zakupie aby na felgę pasowały opony 205/55/R16 z góry dziękuje za odpowiedź

Możesz zastosować seryjne rozmiary felgi np. felga 16"szerokość 6,5- 7" et 43 ale generalnie w A4B6 można założyć et 35- 45

Opublikowano

E: Dobra nie było pytania

Opublikowano
czy 15" stalówka z ET45 będzie dobra do B6?

będzie pasować ale to jest stalówka z B5, do B6 powinna być z ET 33