Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak wygląda przód? 13mm czy 15 ? koło sie mieści przy maksymalnym skręcie?

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 510,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a jak wygląda przód? 13mm czy 15 ? koło sie mieści przy maksymalnym skręcie?

Z przodu nie wkładałem nic, bo wcześniej mi się wydawało że obleci jak jest. Ale chyba włożę 13 mm, bo teraz w porónaniu z tyłem trochę dziwnie wygląda. Może ktoś się wypowie jak to jest z tym 13mm z przodu. U mnie by wyszło ET30 przy 225/45/17 7,5J. Da radę??

Opublikowano

posiadam felgi rh zw1 8,5 x17 et 53 jakie dystanse mam zamontowac zeby spasowaly ? pomocy!!!!!

Opublikowano

Panowie, mam inne pytanie, czy mieliście jakieś przykre doświadczenia związane z eksploatacją dystansów ? Planuje zamontować w najbliższym czasie do ori felg o et43. Słyszy się często o szybciej zużywających się łożyskach kół :whistling: ktoś potwierdzi ?

Opublikowano

Witam! Czy do audi a4 b5 podejdą felgi: 5x112 7,5Jx17HA ET45 z oponami: 225/45 R17 bez żadnych dystansów?

Opublikowano
Witam! Czy do audi a4 b5 podejdą felgi: 5x112 7,5Jx17HA ET45 z oponami: 225/45 R17 bez żadnych dystansów?

wejdzie

Opublikowano

jak będą leżały felgi 8x18 et35 opona 225/40/18 na Audi A4 B6 , zawieszenie 1BE

Opublikowano

dystans trzeba będzie założyć

Opublikowano
jak będą leżały felgi 8x18 et35 opona 225/40/18 na Audi A4 B6 , zawieszenie 1BE

będzie dobrze, koło będzie delikatnie schowane

Opublikowano

dzięki za odp :wink:

Opublikowano
witam kupiłem ostatnio felgi 18 i maja et56 niby jeździły w b7 czy podejdą do b6. Czy trzeba będzie coś modzić?

http://a4-klub.pl/felgi-opony-156/felgi-ori-18-audi-a3-8p0-601-025-opony-235-40-18-a-271046/

a jaki dystans??

---------- Post dopisany 07-05-2013 at 22:47 ---------- Poprzedni post napisany 04-05-2013 at 20:57 ----------

witam kupiłem ostatnio felgi 18 i maja et56 niby jeździły w b7 czy podejdą do b6. Czy trzeba będzie coś modzić?

http://a4-klub.pl/felgi-opony-156/felgi-ori-18-audi-a3-8p0-601-025-opony-235-40-18-a-271046/

a jaki dystans??

Jakie dystanse najlepiej zamontowac zeby nadac lepszego wygladu a nie przesadzic? I jeszcze jedno pytanie czy moge na te fele zapodac 225/45?

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie przypasowania kola do A4 B6 Avant 1.9TDI 130KM.

Czy podejdzie kolo 225/45/17 7,5j ET56 ?

Czy beda jakies problemy z obcieraniem ? Jesli by byly to jakie dystanse należałoby zastosowac ?

Moze ktos miał doświadczenie z takimi kołami w swojej A4 ;)

Wysłane za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Witam,

Mam pytanie odnośnie przypasowania kola do A4 B6 Avant 1.9TDI 130KM.

Czy podejdzie kolo 225/45/17 7,5j ET56 ?

Czy beda jakies problemy z obcieraniem ? Jesli by byly to jakie dystanse należałoby zastosowac ?

Moze ktos miał doświadczenie z takimi kołami w swojej A4 ;)

Wysłane za pomocą Tapatalk 2

Ja mam w swojej podobne parametry, tylko że ET 43. Dowaliłem dystans 17mm, więc teraz mam ET 26 i jest moim zdaniem idealnie :)

Opublikowano

Ja mam w swojej podobne parametry, tylko że ET 43. Dowaliłem dystans 17mm, więc teraz mam ET 26 i jest moim zdaniem idealnie :)

Aha, czyli dystanse musiałyby byc napewno ? Bo bez nich bedzie obcierac ?

Tylko teraz jakie :confused: bo skoro Ty masz 17mm przy ET43, to ile ja musiałbym zastosować?

Wysyłane za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Aha, czyli dystanse musiałyby byc napewno ? Bo bez nich bedzie obcierac ?

Tylko teraz jakie :confused: bo skoro Ty masz 17mm przy ET43, to ile ja musiałbym zastosować?

Wysyłane za pomocą Tapatalk 2

Na temat tego czy dasz radę jeździć bez dystansów musiałby się wypowiedzieć ktoś bardziej obeznany w temacie. Jeżeli chcesz, żeby to jakoś wyglądało to zapodaj przynajmniej 20-25mm, a nawet proponowałbym Ci 30mm jeżeli chodzi o tył, a przód tak ze 20mm. Choć w sumie jak masz pchać taki dystans, to może już lepiej poszukaj felg w granicach ET35. A i jeszcze jedno, jakie masz zawieszenie??

Opublikowano

Mam na oku 18" felgi. Na przód poszłaby fela 8" szerokości, et35 a na tył 9" szerokości, et30. Chciałbym naciągnąć na te felgi gumy w rozmiarze 215/35/18. W planach mam też gwinta. Czy przy tych szerokościach felg i tak małych ET, te felgi nie będą obcierać, czy potrzebuję dystansów? Auto jak z profilu.

Opublikowano

Nie wiem jak tył, ale z przodem będzie problem. ET35, 8 cali i 215 to wg mnie problem jak chcesz nisko.

Opublikowano
Nie wiem jak tył, ale z przodem będzie problem. ET35, 8 cali i 215 to wg mnie problem jak chcesz nisko.

Ja przy gwincie ( z przodu opona jest wyżej jak nadkole ) mam 8cali Et35 z oponą 225/40 18 i nie mam z przodem problemu, jeżeli chodzi o tył to na pewno w B5 da rade upchać coś szerszego lub z dystansem ale ile tego jeszcze nie wiem.....

Opublikowano

Ja przy gwincie ( z przodu opona jest wyżej jak nadkole ) mam 8cali Et35 z oponą 225/40 18 i nie mam z przodem problemu, jeżeli chodzi o tył to na pewno w B5 da rade upchać coś szerszego lub z dystansem ale ile tego jeszcze nie wiem.....

Skoro przy takiej gumie(225/40/18) z przodu nie masz, w dodatku ze skręconym gwintem, to ja nie mam się co martwić :wink: Zastanawiam się czy z taką oponką jaką planuje założyć będzie się w miarę normalnie jeździło :whistling: