Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do B5 mozna przeciez założyć felgi o Et mniejszym od 35... Tak miał kolega keżor i jezdził bez kłopotu.

Byloby bardzo niefajnie jakby bylo cos nie tak... bo sam zakupilem 17 8j et48 i do tego dystanse 15mm przod i tyl. Na tym opony 225/45/17 zawias 1be

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 510,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Do B5 mozna przeciez założyć felgi o Et mniejszym od 35... Tak miał kolega keżor i jezdził bez kłopotu.

Byloby bardzo niefajnie jakby bylo cos nie tak... bo sam zakupilem 17 8j et48 i do tego dystanse 15mm przod i tyl. Na tym opony 225/45/17 zawias 1be

chłopaki rozmawiali powyżej o 18tkach :gwizdanie:

Opublikowano

A co z takim felunkiem do b6 avanta(zwiecha standard) 8.5j 18" ET30 oponki 255/35 podejdzie to???

Oponki pewnie do zmiany czy wejdą 235/40???

Opublikowano

A co z takim felunkiem do b6 avanta(zwiecha standard) 8.5j 18" ET30 oponki 255/35 podejdzie to???

za niskie ET, bedzie ci obcierać

Opublikowano

troche male te ET i z opona 255 napewno ci nie wejdzie, proponuje 225 i powinno byc na styk (moze przytrzec gdy auto bedzie zaladowane)

Opublikowano

Odpuściłbym na Twoim miejscu. Poszukaj czegoś z większym ET bo opony to na pewno trzeba będzie zmienić.

Opublikowano

Cześć ,

Poproszę o radę czy takie felgi http://www.a4-klub.pl/smf/znaczenie_et_felgi-t5262.645.html będą pasowały do vw passata b5fl ( kombii)jeśli to ma jakieś znaczenie .

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam[br]Dopisany: 22 Luty 2010, 20:29_________________________________________________Hejo ,

coś pokręciłem z linkiem http://moto.allegro.pl/item921567969_komplet_16_do_audi_a4_a6_vw_passat_golf_5_touran.html#gal

Opublikowano

Będą pasowały ale ET trochę wysokie więc pomyśl o dystansach -5, -10mm żeby koło ładnie się chowało w nadkolu i dla poprawy wyglądu :wink4:

Opublikowano

a bez dystansy będą konieczne ???

Bo jeśli tak to może poszukam z innym ET , jakie byłoby nominalne ?

Opublikowano

ET 35 - 45

Opublikowano

mogę przyjąć że przy -40mm zawieszeniu wejdą mi każde felgi 19" 8szerokie w przedziale ET 35~45 ??

Opublikowano

tak - przy oponie 225

Opublikowano

akurat opona jest 235/35-19

Opublikowano

mogę przyjąć że przy -40mm zawieszeniu wejdą mi każde felgi 19" 8szerokie w przedziale ET 35~45 ??

ja niebylbym do konca taki pewny jesli chodzi o ET wieksze nic 40 :mysli:

Opublikowano

czemu?

Opublikowano

A jaka jest szerokość tej felgi ?

Ja mam opony 235/45/17 fela 8J i z tyłu nie można wcisnąć małego palca między gumę a wahacz. Przy 235/35/19 niby opona węższa ale fela dużo szersza no i jeszcze to -40mm. :mysli: Nie ryzykowałbym kupna felg w ciemno. 19 cali to rzadkość w B5 więc może się nie mieszczą :mysli:

Polecałbym sprawdzić czy nic nie ociera przy takim zestawie i wtedy zakupił koła. Zawiechę możesz kupić od razu i najwyżej będziesz jeździł na 18''.

Opublikowano
Zawiechę możesz kupić od razu i najwyżej będziesz jeździł na 18''.

18 :blink::shocked: nie ma mowy

Zawieszenie mam już -40

Pisałem fela 8cali z oponami 235/35

19 cali to rzadkość w B5 więc może się nie mieszczą

rzadkość to 20...... 19 bez problemu można znaleźć

Opublikowano

ori 19 RS6 - stare 8 cali , włażą bez problemu do b5

Opublikowano

:gwizdanie: w sobtę będę męczył czy wejdą, niestety nie wiem jakie mają ET i muszę jechać 80km w ciemno :confused4:

Opublikowano

Oby pasowały lub najwyżej z za dużym ET to się dystansami ureguluje. :rolleyes: