grzanek85 Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 Witam dziś po jeździe po deszczu moje auto(AUDI A4 1.9TDI AHU) odmówiło posłuszeństwa. Dokładnie to przestał działac pedał gazu. Wczesniej tez tak miałem ale ustąpiło po ponownym uruchomieniu silnika a tym razem nie. Jeszcze do tego jak się gaz zawiesii to po 15-20 sekundach zaczyna migac lampka świec żarowych. Skasowałem błąd i narazie działa ale jak długo co to może być??? Błąd był taki: 00777 Shareware Version. To decode all DTCs 27-10 Plase Regiester/Activate Intermittent pomocy bo nie wiem czy się ruszyc samochodem czy nie czy to coś bardzo poważnego.
pre_pl Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Skoro w deszczu tak się dzieje, to sprawdź czy nie ma wody przy wtyczce na pedale gazu, ale przede wszystkim szczelność obudowy ECU. 00777 Czujnik pozycji przepustnicy – G79 00777 Throttle Position Sensor temat poprawiłem za Ciebie !
Norbi TDI Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam. Nie zakładam nowego tematu bo to prawie identyczny problem jak kolegi grzanek85(silnik AHU) tylko tyle że jest jeden błąd G79 i niestety samo sie nie naprawiło. pytanie moje jest takie co może jeszcze powodowac tą usterke oprócz tych co pre_pl pisał czyli (obudowy ECU i wilgoci wtyczki).
szogun0 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Potencjometr pedału gazu. Jeśli wtyczki są OK, to on jest przyczyną.
Norbi TDI Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Potencjometr pedału gazu. Jeśli wtyczki są OK, to on jest przyczyną. Dzisiaj zlokalizowalismy że obudowa ECU była nieszczelna i dostawała sie woda po kablach na podłoge (wilgoc mogła swoje zrobic) zobaczymy narazie jest ok. Nawet nowy temacik zrobilismy w dziale Zrób to sam dotyczacy uszczelnienia ECU
Rekomendowane odpowiedzi