rysuchom46 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Witam.Koledzy,jezeli ktoś montował do zwykłych lamp (H7) soczewki Mini H1 bixenon to bardzo proszę o instruktaż, bo kupiłem takie i nie wiem jak się za to zabrać i co dodatkowo trzeba dokupić do montażu.Bardzo prosze .Pozdrawiam.
rysuchom Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Witaj .Gdzie można kupić taki adapter?
rysuchom Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 I jeszcze pytanie , czy tę srebrną osłonę należy zdjąć z soczewki?
rysuchom Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 Witaj Grzegorz.Mam pytanie , czy do lampy angielskiej A4 b6 można wcisnąć soczewwki Mini H1 i co nalezy przerobić w takiej lampie.Bardzo proszę , pomóż.Pozrawiam Ryszard.
Gwerty Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zmienia się cały projektor a nie sama soczewkę. Wiec nie ma znaczenia ze lampa angielska. Tak samo potrzebny projektor i adapter.
kamil-vag Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 W dniu 6.02.2019 o 09:16, rysuchom napisał: czy do lampy angielskiej A4 b6 można wcisnąć soczewwki Mini H1 i co nalezy przerobić w takiej lampie. Najlepiej kupić sobie oprawki H1, tak, żeby nie rzeźbić zbytnio w instalacji. Dorobić sobie adapterek, ja z @MaTeo85 opracowaliśmy coś takiego do Mini H1 v8.0 Albo kupić te na fasolkach: https://hidretrofit.pl/sklep/zestaw-adapterow-montazowych-soczewek/ Ogólnie taka zmiana na bihalogen najmniej odbiega od aspektów prawnych Druga sprawa, żarówka H1 jest dużo tańsza od H7 (dobry komplet to zazwyczaj ok -50% ceny) , ale czy lepsza... tego nie wiem Może Grzesiek coś podpowie. Światła mijania jakoś pewnie bez zmian, ale drogowe po użyciu obecnych + soczewka zdecydowanie więcej światła... No i cena - myślę, że w niecałych 200 zł się spokojnie zmieści z taką przeróbką...
Slov Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Panowie i jaka jest różnica między h7 a mini h1 biksenon, nie bardzo rozumiem. Mocniejszy strumień światła, coś w stylu zwykłego xenona?
kamil-vag Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 W nocy światła drogowe masz realizowane z opuszczonej przesłony na soczewce + standardowe drogowe, siłą rzeczy więcej światła, lepiej oświetlona droga...
Gwerty Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Różnica taka ze h1 Xeon to tylko hidowy chiński palnik
Slov Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 No ale jeśli świecą światła drogowe to nie oslepia innych kierowców?
kamil-vag Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zobacz sobie co to jest Bi-Xenon To jedna soczewka, która realizuje funkcje świateł mijania i drgowych, stąd to Bi w nazwie... mijania to mijania, drgowe to drogowe - zawsze oślepiały
Slov Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Już zrozumiałem ? Czyli wychodzi na to, że tak jak napisałeś, ta modyfikacja wpływa głównie na światła drogowe, nie znacznie na światła mijania
kamil-vag Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Oczywiście jeśli mówimy tu o opcji Bi-halogen, to wtedy głównie drogowe lepiej świecą... ale możesz w to wsadzić żarnik czy LED H1 i wtedy poprawa mijania jest znaczna Ale bez sprysków/samopoziomu jets to nielegalne niestety i jeździsz na ryzyko stracenia dowodu przy kontroli
rysuchom46 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Opublikowano 26 Lutego 2019 Witam.Mam pytanie, czy montując Mini h1 należy również włożyc na dolne śrubki mocujące te plastikowe ( u mnie białe) podkładki dystansowe?
pila24 Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 4 godziny temu, rysuchom46 napisał: Witam.Mam pytanie, czy montując Mini h1 należy również włożyc na dolne śrubki mocujące te plastikowe ( u mnie białe) podkładki dystansowe? Jak nie założysz to nie ustawisz świateł mijania względem drogowych h7
Gwerty Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 Te gumki służą do zgrania świateł mijania z drogowymi.
rysuchom46 Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Opublikowano 1 Marca 2019 To oczywiste ale zakładać te podkładki czy nie?
pila24 Opublikowano 2 Marca 2019 Opublikowano 2 Marca 2019 22 godziny temu, rysuchom46 napisał: To oczywiste ale zakładać te podkładki czy nie? Oczywiste że tak.
Rekomendowane odpowiedzi