foni Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 (edytowane) Witam mam taki problem w mojej B6 Avant mianowicie zmieniłem siłowniki klapy na nowe i na wyświetlaczy pokazało się iż klapa jest niezamknięta i oczywiście pali się oświetlenie bagażnika , dziwne bo sprawdzałem i jest zamknięta samochód zamyka bez problemu z kluczyka zamek chodzi , dziś zmieniłem na stare siłowniki i problem dalej jest ten sam cały czas świeci mi że klapa niezamknięta ?!?!?! Dodam że przed zmianą nie było żadnych problemów . Macie jakieś pomysły co z tym zrobić ?!?!? Edytowane 4 Lutego 2019 przez foni
Langista Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Może przy wymianie gdzieś zahaczyłeś o czujnik zamknięcia klapy? Jest na dole tam gdzie jest końcówka zamka, przeczyść go dokładnie, ewentualnie wykręć, rozbierz i przeczyść. 1
foni Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Opublikowano 7 Lutego 2019 W dniu 4.02.2019 o 18:21, Langista napisał: Może przy wymianie gdzieś zahaczyłeś o czujnik zamknięcia klapy? Jest na dole tam gdzie jest końcówka zamka, przeczyść go dokładnie, ewentualnie wykręć, rozbierz i przeczyść. rzeczywiście , było tam dużo syfu i mokro przeważnie na i w kostce wyczyściłem i jest wszystko ok . dzięki !!!
Lukasz_mk2 Opublikowano 13 Lutego 2019 Opublikowano 13 Lutego 2019 W którym dokładnie miejscu jest ten czujnik?? W zamku w klapie, czy w "podłodze" przy zderzaku?? Mam czasem problem z brakiem światełka po otwarciu klapy i zapewne jest to związane z tym czujnikiem.
Langista Opublikowano 13 Lutego 2019 Opublikowano 13 Lutego 2019 Brak światła może być od samej lampki, która ma gdzieś luzy na stykach (tak u mnie w b5 jest - po porządnym lutnięciu świeci, zły byłem bo ciemno, bagaże przy przeprowadzce trzeba było wypakować a nie świeciło :D). Sam czujnik jest we wnęce w zderzaku.
Rekomendowane odpowiedzi