XsioR Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 WItam. Zakupiłem jakiś czas temu radio Rns Low/bns 5.0 . Dotychczas w moim B6 było Radio Concerta 1 din. Radio 2 din kupiłem niby z pinem,a co się poźniej okazało pin składający się z 5 cyfr nie ma racji bytu. Stwierdziłem,iż pracując w ASO VW/Audi sam odzyskam sobie pin do radia przez GEKO. W czym problem? a no w tym,że muszę mieć komunikacje z radiem poprzez diagnostykę komputerową,a po podłączeniu radia pod kostki nie mogę się polaczyć za posrednictwem vcds pro. Wiem,że komunikacja zradiem Concert odbywała się za pośrednictwem linii k,a w radiu 2 din powinna odbywać się po linii can.Z tego co zauważyłem to can low i kabel pomarańczowo-fioletowy są podłączone do radia i z opisem pinów na schemacie radia się zgadzają. Czy muszę w złączu obd 2 pociągnąć jeszcze komunikacje C-low i C-high aby nawiązac połączenie z radiem? jak tak to gdzie najlepiej się wczepić z tą szyną can aby nie zaburzyć działania innych sterowników?
kamil-vag Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Kupiłeś przejściówkę na iso2 ? Jak tak to w tym poście masz co przepiąć: Te przejściówki są dla RNS-E ale po malutkiej przeróbce pasują do BNS i Concert / Symphony II+
XsioR Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 Tak kupiłem od RNS-E,ale pinów w niej zadnych nie przekładałem,bo myślałem ze wszystko bedzie się zgadzać. Czyżby tu był problem czy jednak będę musiał prowadzić te kable can od obd2?
pila24 Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 1 minutę temu, XsioR napisał: Czyżby tu był problem czy jednak będę musiał prowadzić te kable can od obd2? Rnse ma linie k pod innym pinem niż bns 5.0,w a4b6 komunikacja z radiem idzie przez linie k a nie can.
XsioR Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 1 minutę temu, pila24 napisał: Rnse ma linie k pod innym pinem niż bns 5.0,w a4b6 komunikacja z radiem idzie przez linie k a nie can. No to widzę,że moj problem zostanie rozwiązany Dzięki panowie
Rekomendowane odpowiedzi