andre44 Opublikowano 9 Lutego 2019 Opublikowano 9 Lutego 2019 Witam, Od kilku dni trapi mnie problem samoistnego składania się lusterka zewnętrznego prawego (strona pasażera) podczas jazdy. Ktoś z forumowiczów mial może podobny problem? Jakiś osobny bezpiecznik jest od tego? Ewentualnie gdzie mozna szukac przyczyny? Zauważyłem też że jak ustawiam lewe lusterko to "jeździ" również prawe dodatkowo sie otwiera
Muskel1 Opublikowano 9 Lutego 2019 Opublikowano 9 Lutego 2019 Pokrętło do składania i ustawiania lusterek ma może jakieś zwarcie. Sa zapisane jakieś błędy w sterownikach?
andre44 Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Opublikowano 9 Lutego 2019 Dopiero jutro będę miał możliwość podłączenia komputera i dam znać.
Fazii Opublikowano 9 Lutego 2019 Opublikowano 9 Lutego 2019 Gdzieś masz zware. Silniki składania obu lusterek są podłączone równolegle do tych samych zacisków sterujących. Sprawdź dodatkowo przekaźnik od składania lusterek. Jest na pozycji 11 i 12. Żadnych błędów nie odczytasz ponieważ steruje tym przekaźnik. 4 godziny temu, andre44 napisał: 15 godzin temu, andre44 napisał: Zauważyłem też że jak ustawiam lewe lusterko to "jeździ" również prawe dodatkowo sie otwiera Sprawdź panel sterujący Składane lusterka były dokładne czy z fabryki tak wyjechał
andre44 Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Opublikowano 9 Lutego 2019 Sprawdzę przy okazji jutro te przekaźniki może któryś z nich zwiera. Z tego co się orientuję to było to fabrycznie zamontowane
andre44 Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Opublikowano 10 Lutego 2019 Przekaźniki sprawdzone chwilowo wyciągnąłem sie zrobi cieplej to sprawdzę instalację czy to jej wina czy samego przekaźnika (nr na przekaźniku 361). Dziękuję za naprowadzenie na trop
Rekomendowane odpowiedzi