shocknage Opublikowano 15 Lutego 2019 Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) Drodzy forumowicze ! Po 3 miesiącach szukania odpowiedniej sztuki dla siebie i żony znalazł się wymarzony egzemplarz. Auto zostało kupione w niemieckim Autohausie z roczną gwarancją na wszystko i wymianą wszystkich olejów + filtrów. Po 2 latach jeżdżenia VW Lupo trasy 700 KM kilka razy do roku, a potem przesiadka na B8 to jest KOSMOS… Komfort, wygłuszenie, prowadzenie, ehh… nie do porównania Dane: Silnik: 2.0 TDI 177HP 130KW CGLC Rok produkcji: 2014r Nalatane: 123000 km Napęd: QUATTRO Kolor: BRILLIANT BLACK Nadwozie: AVANT Skrzynia: Automatyczna S-TRONIC 7-biegowa Seryjne wyposażenie: Spoiler - Panorama - Ogrzewanie postojowe ( WEBASTO ) + Wentylacja auta - Nagłośnienie Bang&Olufsen - MMI 3G High Bluetooth - Elektryczna klapa - System START/STOP - Aktywny tempomat ( ACC ) + RADAR - LANE ASSIST – System utrzymywania pasa ruchu - AUDI MUSIC INTERFACE - AUDI BRAKE ASSIST - COMING HOME - LEAVING HOME - Czujniki parkowania Przód + Tył - System monitorowania ciśnienia w oponach ( TPMS ) - Elektrycznie składane lusterka - Pakiet Sport - Pakiet business - Pakiet oświetlenie QQ1 - Pakiet optyczny Chrom - Elektryczne sportowe fotele - Grzanie tyłka w przednich fotelach - Xenon Skrętny Adaptive Light + Dzienne LED - Asystent świateł długich - Moduł komfortu - domykanie szyb + szyberdachu z kluczyka - Lusterko wewnętrzne FOTOCHROM - Czujnik deszczu - Czujnik zmierzchu - Kolorowy FIS między zegarami w języku polskim - Asystent podjazdu - Kierownica multifunkcyjna - Listwy S-Line aluminiowe wewnętrzne - Lewe i prawe lusterko zewnętrzne asferyczne sterowane elektrycznie - Zawieszenie 1BE - Relingi dachowe Chrom - Klimatyzacja 1 - strefowa - Mocowanie fotelika dziecięcego ISOFIX - 4 x Elektryczne szyby - Roleta tylnej szyby - Blokada dla dzieci - Podłokietnik przód i tył - Tylna roleta bagażnika - 4x Gniazdo 12V - ABS - ESP - ASR - EBD - 2x Poduszki czołowe dla kierowcy i pasażera - 2x Poduszki boczne - 2x Kurtyny chroniące głowy - 2x Poduszki tylne w kanapie - Elektryczny hamulec ręczny - Immobiliser - Przyciemniane tylne szyby Plany: - zamontowanie Haka, najlepiej elektrycznego ( muszę mieć na bagażnik rowerowy ) - aktualizacja MAP MMI - Belki do bagażnika na zakupy - Ścięta kierownica - Półskóry z pamięcią - Chromowane nakładki na pedały - Grill od S4 - Alufelgi 19" - Układ wydechowy od TDI 3.0 - Dyfuzor na 2 rurki Dotychczas zrobione: - wizyta w DYNOSOFT ( wyplute równiutkie 200 KM i 448 Nm ) - mgiełkowe i podgrzewane spryskiwacze - żarówki cofania LED AGLINT - GAUGE TEST / NEEDLE SWEEP - odblokowane doświetlanie zakrętów - odblokowane VIM - START/STOP - zapamiętanie wyłączenia i negacja diody Zdjęcia: Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez shocknage
dekiel 13 Opublikowano 15 Lutego 2019 Opublikowano 15 Lutego 2019 Przesiadka z Lupo na B8 to skok w nadprzestrzeń i jeszcze te kursy po 700Km. Graty zakupu.?
Gibons Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 Piękne auto piękne wyposażenie. Bezawaryjności życzę.
jnow Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 Bardzo ładne, gratulacje! Wyposażenia pozazdrościć, szkoda tylko, że fotele nie skóra z alcantarą
Gibons Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 5 godzin temu, jnow napisał: Bardzo ładne, gratulacje! Wyposażenia pozazdrościć, szkoda tylko, że fotele nie skóra z alcantarą Fotele to chyba najprostsza rzecz do podmiany tak że spokojnie
reikeb Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 No proszę kolejne fajne b8 na forum bardzo ładna baza na mody bezawaryjności i przyczepności
shocknage Opublikowano 16 Lutego 2019 Autor Opublikowano 16 Lutego 2019 Dzięki wszystkim za miłe komentarze. Z czasem coś się będzie modziło, lecz jak na razie jest idealna tak jak stoi 23 godziny temu, dekiel 13 napisał: Przesiadka z Lupo na B8 to skok w nadprzestrzeń i jeszcze te kursy po 700Km. Graty zakupu.? To ogromny skok jeżeli chodzi o komfort, dlatego tym bardziej doceniamy z żoną każdy kilometr przejechany tym autem. Niestety wykryliśmy dzisiaj w trasie minus podróżowania takim samochodem. Otóż po całym dniu zwiedzania i wymęczenia, jadąc już do domu trzeba uważać, aby nie odpłynąć za kierownicą na tych wygodnych fotelach przy minimalnych odgłosach z zewnątrz. W Lupo trzeba było mieć cały czas ściśnięte poślady jadąc na autostradzie. To auto wymusza na kierowcy 100% skupienia. Trzeba było nasłuchiwać, czy aby przypadkiem coś się nie poluzowało, a trzepanie i wycie silnika przy 130 km/h wybudzało z każdego zmęczenia 9 godzin temu, jnow napisał: Bardzo ładne, gratulacje! Wyposażenia pozazdrościć, szkoda tylko, że fotele nie skóra z alcantarą Nie jestem zwolennikiem skóry i średnio mi się podobają takie fotele. Byłem w stanie przystać jeszcze na pół-skóry o których wspominasz, lecz na szczęście trafił się egzemplarz z fotelami jakie najbardziej mi pasują. Muszę dołożyć jeszcze do nich pamięć i będzie miodzio !
WojtekA6C7 Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 Ładnie się prezentuje, w środku jakbyś fotele i kiere wymienił to będzie już całkiem fajnie...powodzenia w modach i nie służy...
shocknage Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Letnie obuwie założone Edytowane 30 Września 2019 przez shocknage Poprawione linki do zdjęć
letallec Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Fajna fura z fajnym wyposażeniem. Skoro jest ACC+Lane Assist to można jechać wszędzie i duzo .? Ja prawie non stop po mieście, bo uwielbiam te niewielka możliwość doznania autonomiczności auta.
shocknage Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2019 19 godzin temu, wielik napisał: Ładne auto. PS zdjęcia nie dzialaja Dzięki ! Już powinny działać
shocknage Opublikowano 30 Września 2019 Autor Opublikowano 30 Września 2019 Modyfikacji nie ma, ale za to pozwiedzane było Plansee Austria - Tyrol Szwajcaria - 2234m npm Como
shocknage Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Jak na razie kosmetyczne zmiany Aktualizacja #1 - Strojenie silnika w DYNOSOFT Katowice - Spryskiwacze mgiełkowe podgrzewane - Mocniejsze żarówki wstecznego LED AGLINT T15 W16W 22 pcs - Montaż, a dokładniej schowanie za lusterkiem kamerki samochodowej i podłączenie za pomocą bajpasa pod jeden z bezpieczników. Kamerka uruchamia się teraz po zapłonie. - Serwis ( olej - filtry - wycieraczki - odgrzybienie i nabicie klimy ) - poza tym udało się wymienić dwumasę w ramach gwarancji Edytowane 18 Stycznia 2020 przez shocknage 1
Norbas Opublikowano 18 Stycznia 2020 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Ładne linie wyszyly ? Jak wrażenia po sofcie ? Skrzynie tez stroiłeś ?
shocknage Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2020 Godzinę temu, Norbas napisał: Ładne linie wyszyly ? Jak wrażenia po sofcie ? Skrzynie tez stroiłeś ? A dziękować Moim zdaniem przy tak małej różnicy mocy nie ma co ruszać skrzyni. Po strojeniu wyraźnie czuć przypływ mocy i tyle musi mi wystarczyć Były zamiary na wymianę turbo, układu wydechowego, IC od 3.0 i wtedy może by 240 PS wskoczyło. Dowiedziałem się niestety, że bez wycinki DPF to jak wyjście z motyką na słońce DPF musi zostać ze względu na tutejsze przeglądy i TÜV.
shocknage Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Ciekaw jestem czy to siądzie ... MAM RS4 19" 8.5J ET30 Coś co mycie nowych felg będzie jeszcze przyjemniejsze
l2k2 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Siądzie że hej, wzór Możliwe, że trzeba będzie ją trochę w dół opuścić przy tym ET. Zastanawiałem się też nad nimi. Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez l2k2
zlocio Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Godzinę temu, shocknage napisał: Ciekaw jestem czy to siądzie ... MAM RS4 19" 8.5J ET30 Coś co mycie nowych felg będzie jeszcze przyjemniejsze Siądzie mam te same felgi u siebie tylko ze grafitowe.
shocknage Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2020 13 godzin temu, l2k2 napisał: Siądzie że hej, wzór Możliwe, że trzeba będzie ją trochę w dół opuścić przy tym ET. Zastanawiałem się też nad nimi. Jeśli nie wystarczy 1BE to wpadnie gwint szybciej
Rekomendowane odpowiedzi