Jump to content
IGNORED

1.8T BFB Przepala płyn chłodniczy, dym z silnika

Recommended Posts

Posted

Witam, panowie zmagam się z problemem przepalanego płynu chłodniczego. Dziś dodatkowo rano z silnika od strony turbo zaczęło dymić co widać na załączonym filmiku. 

Auto wraca lawetą do PL/

Pytanie, czy silnik jest jeszcze do odratowania , czy lepiej rozglądać się za innym. Koszt na dzień dzisiejszy silnika BFB 120kW na allegro to granice 2500 zł. 

Orientuje się ktoś jakie są granice kosztów montażu ? 

Jakieś sugestie co to może być ? 

Filmik do YouTube: 

https://www.youtube.com/watch?v=9e3SKbrcUyc

Posted
Godzinę temu, matistal napisał:

Witam, panowie zmagam się z problemem przepalanego płynu chłodniczego. Dziś dodatkowo rano z silnika od strony turbo zaczęło dymić co widać na załączonym filmiku. 

Auto wraca lawetą do PL/

Pytanie, czy silnik jest jeszcze do odratowania , czy lepiej rozglądać się za innym. Koszt na dzień dzisiejszy silnika BFB 120kW na allegro to granice 2500 zł. 

Orientuje się ktoś jakie są granice kosztów montażu ? 

Jakieś sugestie co to może być ? 

Filmik do YouTube: 

https://www.youtube.com/watch?v=9e3SKbrcUyc

A płynu dużo ci ubywa ?

Posted (edited)

Wstaw do mechanika który ma głowę na karku i nie szukaj na forum odpowiedzi co zrobić tylko zostaw to mechanikowi. 

Koszty zakładając że głowica jakimś cudem zamknie się w planowaniu i poprawię kilku gniazd plus uszczelki i robocizma to tysiak minimum 

Edited by Kejsi
Posted
5 minut temu, Kejsi napisał:

Wstaw do mechanika który ma głowę na karku i nie szukaj na forum odpowiedzi co zrobić tylko zostaw to mechanikowi. 

Koszty zakładając że głowica jakimś cudem zamknie się w planowaniu i poprawię kilku gniazd plus uszczelki i robocizma to tysiak minimum 

Dobra rada ? Panie mechaniku, być może turbo puszcza mi płyn ale weź Pan zrób głowicę :)

Posted

Zobacz do świec jak wyglądają i się dowiesz czy to wina głowicy czy turbo.

Posted
2 godziny temu, cysiek18 napisał:

Dobra rada ? Panie mechaniku, być może turbo puszcza mi płyn ale weź Pan zrób głowicę :)

A przepraszam szklanej kuli nie przetarłem i nie widzę dokładnie co pokazuje xD

A to że dymi turbina to od razu zakładasz że to ona wina, rada była taka żeby wstawił do mechanika i nie rozkminiał co jest grane, być może krasnale w nocy pija mu plyn i szczaja na tloki i dlatego kopci? :D

Posted
5 godzin temu, cysiek18 napisał:

A płynu dużo ci ubywa ?

Ok 1l co 200-250km

Posted

To może być głowica .

Posted

Miałem tak samo. Dziura w głowicy.