Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o analizę logów 1.8T BEX chip 200km/302 NM - brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, proszę o pomoc w analizie logów mojej Audi a4 b6 1.8t BEX po chipie na 200 km/ 302Nm . Z błędów jakie mi pokazuje grupa silnikowa to 16683 boost press regulation.

Pompa paliwa lekko na dobiciu i widać gołym okiem że turbo nie osiąga zadanych wartości...

Może ktoś z Was dostrzega coś jeszcze, czego ja nie widzę z braku wiedzy??

Postaram się jeszcze odpiąć N75 i zrobić log 115+118

logi poniżej 

003 + 020

http://vaglogger.apphb.com/log/5c7b8ead155490bb14abacb4?AuthKey=4a34af46861e4dc0942a7354e0a7b8ec

002+033+032

https://log.malonetuning.com/chart/248976#H8KLCAB%2FwpV7XAIDbcKOQQrDgyAQRcOvMsOrEcKiSXsZcWHDq2DChUTCg05Cw5rDk8OXRChdwrjCnMO3w5%2FDp8KPw5bCkGlJOwlnw5kWYkDCicKjw4EeVj3CrMO6wrZqw7YzLcKPEEnDuMKcwrbCtQAODcOOKcKHD8OVE8OBU8KkbMKZwqAlccKnw4zCgsKTOMKEPcOCw5loHcOrwpx4w78Qw6TDoF98VcOqw5pfwqAHHMOxwobDt8O6w61kEMOkwqXDmMKNU1nDp8OAwqchJ2PCvsKhU8K1d8O1AAAA

115+118

http://vaglogger.apphb.com/log/5c7b8eba155490bb14abacb5?AuthKey=1d483f254d0f4bd89215b8ff66760440#charttab-0

Pozdrawiam

Opublikowano

Turbo słabo wstaje i niedoładowuje, ale bardziej zastanawiajace jest czemu 1 sonda nie działa? błedy od niej są? auto w logach było nie nagrzane?

Opublikowano
  • Autor

Hej, auto rozgrzane normalnie 90-91 st C, wczesniej jezdzone, zeby nie na zimnyn , zapomnialem dopisac ze jest DP i wylaczona sonda diagnostyczna.

jeżeli chodzi o sondę , to nie ma żadnych błędów,  z 1,5 roku temu wymieniałem ją, spalanie też w normie  coś 9-9,5 l PB 98 na 100 km.

Edytowane przez KacperBE

Opublikowano

No to może być problem, sonda stoi w miejscu, tak samo pewnie korekty, fachura wyłączył CI wszystkie sondy pewnie...

Opublikowano
  • Autor

Hmm, no to trzeba się będzie w takim razie wybrać do Gdańska, do Tune -Up na analizę mapy? . Dzięki za pomoc ☺️ 

Opublikowano

Sprawdz czy kiedykolwiek w kanale 033 wchodzą jakieś wartości procentowe czy cały czas stoi na zero, tak samo kanał 032.

Opublikowano
  • Autor

jak miałem dziure rok temu, to w kanale 032 wchodziły wartości powyżej 10%, okazało się,że pękł zaworek i eżektor , to coś tam wskazywało, później poszedł chips i dopiero teraz pierwszy raz od września logowałem auto, jeszcze postaram się zlogować auto kilka razy, żeby zobaczyć czy coś się rusza w tych blokach

Edytowane przez KacperBE

Opublikowano
  • Autor

Cześć Łukasz13 , pojeździłem trochę z podpiętym VAGiem i w grupach 032 , 033 wszystko stoi, procentowo nic nie wskazuje, napięcie 1,520 V, mozliwe , zeby się soft posypał ? 

Opublikowano

Nie soft się nie może posypać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dorzucam do tematu nowe logi porobione dzisiaj, sonda na której robiłem poprzednie logi okazała się zepsuta, wsadziłem bosch'a (moja stara używka ori) i oto efekty:

1. 02 +033

https://log.malonetuning.com/chart/249968#H8KLCABKw4bCi1wCA23CjkEKw4MgEEXDrzLDqxHCokl7GXFhw6tgwoVEwoNOQsOaw5PDl0QoXcK4wpzDt8Ofw6fCj8OWwpBpSTsJZ8OZFmJAwonCo8OBHlY9wqzDusK2asO2My3CjxBJw7jCnMK2wrUADg3DjinChw%2FDlRPDgVPCpGzCmcKgJXHCp8OMwoLCkzjChD3DgsOZaB3Dq8KceMO%2FEMOkw6BffFXDqsOaX8KgBxzDscKGw7fDusOtZBDDpMKlw5jCjVNZw6fDgMKnISdjwr7CoVPCtXfDtQAAAA%3D%3D

2. 03 +020

http://vaglogger.apphb.com/log/5c8bc6168d22d93184cedd89

3. 115 + 118

http://vaglogger.apphb.com/log/5c8bc6138d22d93184cedd88

mocy brak, żre olej, kopci i gdzieś jest nieszczelność w dolocie..... więc myślę, w poniedziałek turbo na stół ?

Edytowane przez KacperBE

Opublikowano

Mocy brak, bo z dołu turbo praktycznie w ogóle nie dmucha. Przynajmniej sonda działa ?

Edytowane przez przem8

Opublikowano

Tak jak kolega mówi, turbina wstaje tak późno i wolno, że już chyba wolniej się nie da ;)

Jak to w ogóle było - kiedyś działało i z dnia na dzień przestało czy co?

No bo koniec końców osiąga ten 1 bar... ale dopiero przy 3500 rpm...

Opublikowano
  • Autor

działało wszystko elegancko, zmierzone na hamowni przed programem 188km/ 221,5 Nm, dlatego zdecydowałem się na program w tune - up,  podczas chipa okazało się, że pompa paliwa lekko juz nie domaga i ustawił mi Tuner "bezpieczne" 200km /302nm - zmienie pompę zrobi się korekty i tak jeździłem 3 miesiące, aż do pewnego poranka gdzie go odpaliłem- puścił bąka i jest jak jest teraz. Błąd jest mój taki, że nie porobiłem logów od razu po chipie jak wstaje turbo, nie interesowałem się bo w mojej ocenie miał lepsze odejście niż przed programem?  . 

Edytowane przez KacperBE

Opublikowano

Tuner powinien to zrobić i poinformować co jest nie tak i ewentualnie wstrzymać się z programem do usunięcia usterek. Tylko po co jak jest jakiś przyrost mocy, auto jakoś jeździ i można skasować klienta $$ ?

Opublikowano

Moze juz turbo byc w kiepskim stanie, najlepiej je obejrzec. Albo kat mocno zapchany.