petrosdbz20 Opublikowano 9 Marca 2019 Opublikowano 9 Marca 2019 Wybaczcie, jeżeli można gdzieś znaleźć to, czego potrzebuję, ale nie ma mnie na miejscu, więc trochę błądzę po omacku. Tatko uznał, że problemy z odpalaniem auta są związane z zamoczonym/zawilgoconym ECU. Twierdzi, że odpiął "sterownik", poczekał aż "wyschnie" i wpiął ponownie. Od tego momentu samochód odpala i od razu gaśnie, co sugeruje problem z immo. Gdzieś w domu mam kupiony kiedyś kabel viaken kkl. Pamiętam, że w VCDSem Lite pozwalał czytać błędy, ale nie łączył się ze wszystkimi modułami (moduł immo chyba łapał). Czy mogę coś z tym zrobić przy jego użyciu? Czy od razu zalecić holowanie do jakiegoś speca?
yankeee Opublikowano 9 Marca 2019 Opublikowano 9 Marca 2019 Nie łączył się pewnie z tymi modułami których w aucie nie miałeś. Auto z którego roku? (immo licznik lub kostka)
Fazii Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Jak masz pin do zalogowania się to ogarniesz to zwykłym kkl. Trochę dziwne ponieważ immo nie powinno blokować po wypięciu ECU. sprawdź błędy, możliwe że przyczyna jest inna
petrosdbz20 Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Opublikowano 10 Marca 2019 Rocznik 97. Niestety nie ma mnie teraz nie miejscu, więc chciałem się dowiedzieć, czy warto zostawić samochód zablokowany na parę dni, czy może szukać kogoś ogarniającego. Łatwo rozpoznać rodzaj immo?
Fazii Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Zegarek na liczniku ma same kreski (immo I po za licznikiem - immo box) czy posiada również cyfry 3,6,9,12 (immo II w zegarach)?
petrosdbz20 Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Opublikowano 11 Marca 2019 9 godzin temu, Fazii napisał: Zegarek na liczniku ma same kreski (immo I po za licznikiem - immo box) czy posiada również cyfry 3,6,9,12 (immo II w zegarach)? Zegarek bez cyfr. Sorry, że z zewnątrz, ale fotograf nie miał kluczy
Rekomendowane odpowiedzi