Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przekaźnik świeć żarowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jaki numer ma przekaźnik od świec w b5. Na forum przeczytałem, ze niebieski 202, ale to jednak nie ten. Czy 219 obok komputera może odpowiadać za dostarczenie zasilania do świeczek?

Opublikowano

Półka pod kierownicą

sketch-1554182838295.png

Przy ecu są jedynie przekaźniki od świec podgrzewających płyn chłodzący 

Opublikowano

Tak to u mnie wygląda, 202 to robota jakiegoś druciarza, wymieniłem ten przekaznik na 1 miejscu, ale nadal nie ma zasilania. Co do tego co napisałeś, obok kompa był bezpiecznik który spalił mi się kiedy zrobiło się zwarcie i podejrzewałem ten przekaznik obok tego bezpiecznika. Ale skoro to nie ten to już nie mam pomysłów

IMG_20190330_115238.jpg

Opublikowano

219 to przekaźnik startowy-miałem przypadek że czasami nie zaskakiwał i furka nie odpalała, objawiało się też tym że nie było kontrolki świec żarowych. Jak spiralka się nie zapaliła to trzeba było odczekać ok godziny aż się pojawiła:) po wymianie 219 problem ustąpił 

Opublikowano

po odłączeniu faktycznie nie ma kontrolki świec, ale w moim przypadku zawsze się pojawia, więc chyba mogę wyeliminować 219 jako problem z świecami

Opublikowano

Przecież na foto brakuje Ci przekaźnika świec 

Opublikowano

myślałem ze 202 odpowiada za grzanie świec, a więc jaki numer ma ten przekaźnik i w jaki slot wchodzi?

Opublikowano (edytowane)

Wrzuciłem w poprzednim poście... 

Przekaźnik 202 powinien być na pozycji nr 4

sketch-1554236550621.png

Edytowane przez Fazii
Opublikowano

Ktoś to rozwiązał w zgoła inny sposob niż było oryginalnie. W wolnej chwili spróbuję przywrócić stan fabryczny, tylko muszę wiedzieć dlaczego przekaźnik nie reaguje

IMG_20190330_115747.jpg