Iverson Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 a to jest jakaś określona liczba km , na wywalenie kata , wywalaj smiało
peter22 Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 wywalaj kata tylko blokuje spaliny. autko bedzie odrazu inaczej oddychało
teslic Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 będzie lepiej chodziło ale i też zrobi się odczuwalnie głośniej
poziek Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 będzie lepiej chodziło ale i też zrobi się odczuwalnie głośniej moim zdaniem warto wywalić kata...a dźwięk można nazwać rasowym pomrukiem
Kowi87 Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 będzie lepiej chodziło ale i też zrobi się odczuwalnie głośniej moim zdaniem warto wywalić kata...a dźwięk można nazwać rasowym pomrukiem Poziek ma racje pomruk jest u mnie jak miałem łożysko walnięte i te dzwieki sie zgrywały, to ludzie niezwiązani z audi (niejeżdzący) myśleli ze mam benzynke siedząc w środku :polew:
Rudi Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 będzie lepiej chodziło ale i też zrobi się odczuwalnie głośniej Też się zgodzę że będzie żwawsze. Ja po usunięciu kata zauważyłem troszkę większe dymienie i lekki gwizd.
runmadafaka Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Opublikowano 9 Marca 2009 i co na to miejsce? rurke pakowac czy obudowe z kata sciagnac wywalic srodke i reszte spowrotem wrzucac? nie chce zeby przy sprzedazy ktos sie czepial.. wiadomo jak jest.
poziek Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 i co na to miejsce? rurke pakowac czy obudowe z kata sciagnac wywalic srodke i reszte spowrotem wrzucac? nie chce zeby przy sprzedazy ktos sie czepial.. wiadomo jak jest. nie wybebeszaj kata...bo bedzie brzęczał strasznie...po prostu wstaw prosta rurę
Kolkov Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 będzie lepiej chodziło ale i też zrobi się odczuwalnie głośniej ja wywaliłem kata i środkowy i wcale nie jest głośniej, tzn głośniejsze jest tuburbo, ale ten dźwięk to
Rudi Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 i co na to miejsce? rurke pakowac czy obudowe z kata sciagnac wywalic srodke i reszte spowrotem wrzucac? nie chce zeby przy sprzedazy ktos sie czepial.. wiadomo jak jest. nie wybebeszaj kata...bo bedzie brzęczał strasznie...po prostu wstaw prosta rurę Ja wybebeszyłem i nie wstawiałem rurki i wcale nie brzęczy. Tak jak pisałem wcześniej pojawiło się tylko lekkie gwizdanie i słyszalne tylko na zewnątrz. W srodku bez zmian (jeśli nie liczyć lepszego przyspieszania )
odzim Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 potwierdzam, tez wybebeszylem kata , zostawilem wszystko w orginale tyle ze bez srodka i nie jest ani glosniej ani ciszej a furmanka teraz rwie sie do zycia juz od 1400 a wczesniej tak od 1800 obrotów
CoLo Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 potwierdzam, tez wybebeszylem kata , zostawilem wszystko w orginale tyle ze bez srodka i nie jest ani glosniej ani ciszej a furmanka teraz rwie sie do zycia juz od 1400 a wczesniej tak od 1800 obrotów No to chyba w ON bo ja w PB mam pustego kata i po dłuższej jeździe buczy w środku jak cholera...Na dniach pewnie, będę wywalał go całkiem i wstawiam rurę (jak znajdę magika a nie opierdalaczy )
Kowi87 Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 Ja w miejsce kata wspawałem tłumik przelotowy
CoLo Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 I jak wrażenia ? głośność się nie zmieniła ? Szczerze mówiąc posiadam już tłumik przelotowy ale nikt nie chce tego wspawać więc 50zł poszło się je**ć :gwizdanie:
Kowi87 Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 Z katem było ciszej :gwizdanie: ale teraz fajnie słychac jak z obrotów schodzi turbinka taki rasowy pomruk w srodku
CoLo Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 Czyli jednak tak jak nie którzy tłumikarze twierdzili, że ten tłumik dużo nie da...chociaż ja mam w okrągłej obudowie, który PODOBNO lepiej tłumi....Ale coś mi się wydaję, że to pic na wode, foto montaż.
Kowi87 Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 Nie no napewno jest ciszej niz na samej rurce niebawem zmienie turbine wtedy sie zobaczy bo ta juz pogwizduje sobie ps ja nie mam wyciszenia ogólnie na silniku(w fazie kupna)
Rudi Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 Nie no napewno jest ciszej niz na samej rurce niebawem zmienie turbine wtedy sie zobaczy bo ta juz pogwizduje sobie ps ja nie mam wyciszenia ogólnie na silniku(w fazie kupna) Pogwizduje- co masz na myśli, bo z tego co wiem to normalne. Sczególnie miło się tego słucha w terenie zabudowanym i to nocą (przynajmniej mi)
Kowi87 Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 Nie no napewno jest ciszej niz na samej rurce niebawem zmienie turbine wtedy sie zobaczy bo ta juz pogwizduje sobie ps ja nie mam wyciszenia ogólnie na silniku(w fazie kupna) Pogwizduje- co masz na myśli, bo z tego co wiem to normalne. Sczególnie miło się tego słucha w terenie zabudowanym i to nocą (przynajmniej mi) jesli słychać zanadto turbinke to znaczy ze powoli kączy sie :gwizdanie: Mi sie podoba dzwiek jaki teraz słysze zwłaszcza jak schodzi z obrotów taki pomruk
Rekomendowane odpowiedzi