Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Który box wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Proszę o opinie w sprawie czip tuningów sprzedawanych na Allegro ludzi mających pojęcie o tym w przeciwieństwie do mnie.?

Generalnie gdyby nie to, że obecna A4 B8 2,0 TDI z 2009 jest wyraźnie wolniejsza od mojej poprzedniej A4 1,9 TDI Z 2002 [ coś miała podobno włożone do podniesienia mocy ] to pewnie bym nie szukał sposobów na podniesienie mocy.

Widzę takie trzy rodzaje:

https://allegro.pl/oferta/chip-tuning-box-cr2-pro-audi-a4-b8-2-0-tdi-143km-7246018638

https://allegro.pl/oferta/chiptuning-unicate-do-audi-a4-b8-2-0-tdi-cr-143-km-7853551883

https://allegro.pl/oferta/chip-tuning-unicate-xt-audi-a4-b8-2-0-tdi-143-km-7969378058

I teraz pytanie, co wybrać i czy zamontowanie tego czipa nie będzie wymagało wymiany innych części np. filtrów? Że o sprzęgło to aż boję pytać.

I czy prawdą jest to co w opise, że montaż jest prosty jak budowa cepa?

Wielkie dzięki i pozdro.

Edytowane przez axel52

Opublikowano

Pojechać do kogoś kto zrobi Ci porządny soft. Nie ma za co ;)

Opublikowano

Dokładnie. Nie wybieraj żadnego. W tej sprawie każdy normalny użytkownik powie Ci nie. No chyba że chcesz tu za niedługo wylądować w dziale silnika z jakimś problemem, to bierz tego z lewej ;)

Opublikowano
  • Autor

Sęk w tym, że tu w Irlandii nie za bardzo jest gdzie jechać na tuning auta oprócz Dublina.

A to za daleko i w tyg. nie ma kiedy.

Powiedzcie co jest nie tak z w.w chipami skoro każdy kto może to odradza?

Opublikowano

Jeśli masz trochę zdolności manualnych i nie boisz się elektroniki mogę pomóc z wystrojeniem auta.  Resztę info zapraszam na PW.

Opublikowano

Gotowe boxy to właśnie gotowce przygotowane na bazie jednej mapy i edytowane na pałe.

Tak jak Adrian pisze, lepiej samemu coś podłubać z pomocą użytkowników, jak narobić syfu w silniku takim boksem. 

Opublikowano
12 minut temu, Langista napisał:

Gotowe boxy to właśnie gotowce przygotowane na bazie jednej mapy i edytowane na pałe.

Dużo się w tej kwestii zmieniło, ale nie mówimy tu o tanich boxach z allegro ?

Opublikowano

Wiem wiem, są firmy które odpowiednio się tym zajmują, ale nie oszukujemy się, nikt tego na allegro od ręki nie wystawia :)

Opublikowano
W dniu 23.04.2019 o 09:42, Langista napisał:

na pałę edytowane mapy, które może jeszcze umieją nadpisać te w ecu...

Opublikowano

nie mam doświadczenia w tym temacie ale opinie są rozne i grono ludzi to zakłada są nawet z 10 mapami, w silnikach pd tez montują, najlepiej zapytac kogos kto ma...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Wracam do tematu.

Mapa zrobiona + czyszczenie wydechu z sadzy, na teraz 183 koników.

I tu pytanie, jakie są następne kroki chcąc dalej podnieść osiągi? Mapy już chyba nie wchodzą w grę prawda? Jakie mechaniczne ingerencje potrzebne aby wykrzesać więcej z silnika?

Opublikowano

Zajrzyj do działu z tuningiem mechanicznym, tam masz wszystko dokładnie opisane co trzeba zrobić na jaki przedział mocy.

Opublikowano
  • Autor

A ten temat nie jest w tym dziale?

Edytowane przez axel52

Opublikowano

Jest w ogólnym, dosłownie trzeci temat od góry.